Top 100 Comics Of The 70s: 40-31

Ο Tintin και ο Corto Maltese βοηθούν τον Black Panther να νικήσει τον Killmonger
33

Corto Maltese

1970-1977Writer/ArtistHugo PrattMilano Libri

O Corto Maltese, ως χαρακτήρας, μάλλον αδικείται από την (κατά τα άλλα υψηλή) θέση του στο Top 100 μας. Από την άλλη, ο Corto ως χαρακτήρας ελάχιστα θα ενδιαφερόταν για την όποια κατάταξη. Ταξιδευτής και αντιήρωας, λιγότερο συμμετέχει και περισσότερο γίνεται μάρτυρας του συγκλονιστικών αρχών του 20ου Αιώνα. Ταξιδεύει, συναντά προσωπικότητες και αδιαφορεί για το μεγαλύτερο κομμάτι των ηθικών αξιών της εποχής του, έχοντας επιλέξει τους δικούς του άξονες αναφοράς.

Για μας, ο Corto γεννήθηκε στις σελίδες του άλμπουμ Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, αλλά μέσα στα 70s είδαμε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της εκδοτικής του ζωής. Ο ίδιος θα έλεγε ότι του είπαν πως γεννήθηκε στη Μάλτα το 1887, από μια τσιγγάνα από τη Σεβίλλη. Αν κάποιος δεν τον έχει γνωρίσει, θα έλεγα πως το πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα (περισσότερο από το καπέλο ή τις φαβορίτες) είναι πως χάραξε ο ίδιος τη γραμμή της τύχης στο χέρι του και ξεκίνησε ένα ταξίδι ξεχωριστό και μαγικό μέσα στον κόσμο.

Τα comics του Corto Maltese είναι μάλλον από τα πιο διάσημα και αναγνωρισμένα comics, που ξεφεύγουν από τα σύνορα του Μέσου και έχουν γνωρίσει καθολική αποδοχή. Ο Corto ταξίδεψε και θα συνεχίσει να ταξιδεύει στις θάλασσες και σε κόσμους γνωστούς και μαγικούς, και θα συνεχίσει να μας έχει συνοδοιπόρους του, γιατί είναι απλά ένας από τους κορυφαίους χαρακτήρες όλων των εποχών.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31