Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
29

Avengers: The Kree-Skrull War

1971WriterRoy ThomasArtistsSal Buscema, Neal Adams, John BuscemaMarvel Comics

Για πολλούς αναγνώστες, ειδικά ανάμεσα στους πιο παλιούς, η συγκεκριμένη ιστορία είναι η αγαπημένη τους στο canon των Avengers, ενώ για τους περισσότερους σίγουρα θεωρείται ως το “golden standard” με βάση το οποίο μετριούνται τα υπόλοιπα storylines και runs. Προσωπικά, θα το κατέτασσα οπωσδήποτε μέσα στα 3-4 καλύτερα stories και με την πιθανή εξαίρεση του AVENGERS FOREVER, θα του έδινα σίγουρα τον τίτλο του πιο επικού.

Δύο από τις πιο σημαντικές και πιο επικίνδυνες φυλές του Marvel Universe εμπλέκονται σε έναν πόλεμο, που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επηρεάσει όλο το σύμπαν, και οι Avengers, που βρίσκονται στη μση αυτής της διαμάχης, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συμβούν τα χειρότερα. Βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, και λόγω καταγωγής, είναι ο Captain Marvel, που εξελίσσεται εδώ σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της εκδοτικής, ενώ στην ιστορία, εκτός από τους Avengers, εμφανίζονται ΚΑΙ οι Inhumans (είπαμε, έπος!). Η εντυπωσιακή παρουσία του Mar-Vell σε αυτά τα τεύχη, μάλιστα, τον έφερε για τα καλά στο προσκήνιο του Marvel Universe, με αποτέλεσμα, λίγους μήνες μετά, να “αναστηθεί ότι επί διετίας cancelled προσωπικός του τίτλος, τον οποίο πολύ σύντομα θα αναλάμβανε ο Jim Starlin, με τα μαγικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. (Αν υπάρχει κάποιος που δεν τα γνωρίζει, να κάνει λίγη υπομονή και θα τα πληροφορηθεί σε μελλοντικό post, όταν θα πλησιάζουμε στις πρώτες θέσεις αυτής της λίστας.)

Το “Kree-Skrull War” έθεσε τις βάσεις για αυτό που ονομάζουμε cosmic storyline, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Marvel. Βασικά, μάλλον δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία ιστορίας! Το εύρος είναι μεγάλο, τo διακύβευμα είναι τεράστιο, οι ήρωες είναι larger than life, η αφήγηση είναι ταιριαστά πομπώδης και το artwork (κυρίως στα τεύχη του Neal Adams, αλλά όχι πως και οι αδερφοί Buscema πάνε πίσω) είναι απλά εντυπωσιακό! Προσωπικά, θεωρώ πως δεν έχει χάσει καθόλου από τη λάμψη του με το πέρασμα των χρόνων και παραμένει επίκαιρο και απρόσμενα σύγχρονο.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21