Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
27

Detective Comics

1977-1979WriterSteve EnglehartArtistMarshall RogersDC Comics

Καθ’ υπερβολήν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το run των Steve Englehart και Marshall Rogers στο DETECTIVE COMICS, είναι η καλύτερη ιστορία του Batman που κανείς δεν έχει διαβάσει. Εντάξει, πώς μπορεί να βρέθηκε τόσο ψηλά στη λίστα μας, αν δεν την έχει διαβάσει κανείς; Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για ένα αγαπημένο run σε όσους ασχολούνται λίγο παραπάνω με τα αμερικανικά comics και δη αυτά με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη, ενώ παραμένει λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Αν και η συνεργασία των δύο δημιουργών αφορά στα τεύχη #471-476, η πλήρης ιστορία δίνεται αν διαβάσει κάποιος τα τεύχη #469-479 (έτσι έχει ανατυπωθεί, για παράδειγμα, στο BATMAN: STRANGE APPARITIONS TPB). Τί είναι, όμως, αυτό που κάνει τόσο καλή τη συγκεκριμένη ιστορία; Μυστήριο, δράση, πραγματική δουλειά detective, οργανωμένο έγκλημα, συνωμοσίες, ακόμα και ρομάντζο, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της ιστορίας. Νέοι και παλιοί χαρακτήρες (Doctor Phosphorus, Silver St. Cloud, Hugo Strange, Penguin) κάνουν την εμφάνισή τους και περιπλέκουν τη ζωή, τόσο του Batman, όσο και του Bruce Wayne, αν και ωχριούν μπροστά στην επική επανεμφάνιση του Joker!

Βέβαια, όλα αυτά απεικονίζονται χάρη στο καταπληκτικό σχέδιο του Marshall Rogers. Δυναμικές φιγούρες και ατμοσφαιρικά σκηνικά, συνθέτουν μια Gotham City, που σίγουρα επηρέασε όχι μόνο τα comics που ακολούθησαν, αλλά και τις διάφορες μεταφορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21