Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
26

Avengers

1972-1976WriterSteve EnglehartArtistsJohn Buscema, Rich Buckler, Jim Starlin, Don Heck, Bob Brown, Sal Buscema, George Tuska, Tom Sutton, George PerezMarvel Comics

ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ των εκδόσεων Καμπανάς. Το αγαπάω γιατί με σύστησε σε αγαπημένους χαρακτήρες και υπέροχες ιστορίες, κάνοντας την Τρίτη την αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας, όμως δεν πρόκειται να ξεχάσω εκείνη την πολύμηνη (δεν θυμάμαι αν ήταν όντως τέτοια, αλλά ως πολύμηνη μου φάνηκε) αναμονή ανάμεσα στα δύο τεύχη της ιστορίας που οι Avengers και οι X-Men αντιμετώπισαν τον Magneto. Εκείνη η αναμονή είχε τσακίσει τον 8χρονο αναγνώστη. Οι Avengers ήταν η αγαπημένη μου ομάδα και αυτό οφείλεται τόσο στις ιστορίες του Roy Thomas, που είχαν προηγηθεί, όσο και σε εκείνες του Steve Englehart, του συγγραφέα που έτρεξε τη σειρά για τα τεύχη #105-152.

Από την εμφάνιση της Mantis (της μόλις τέταρτης γυναίκας που γινόταν μέλος της ομάδας) και την επιστροφή του Swordsman, αυτή τη φορά ως ήρωα, την εμφάνιση των X-Men (σε μία εποχή που ο ομώνυμος τίτλος τους είχε ακυρωθεί), το team-up των Avengers με τους Defenders (το έτερο team book του Englehart εκείνη την εποχή), και την ανατρεπτική σχέση ανάμεσα στην – τότε – μεταλλαγμένη Scarlet Witch και το ανδροειδές Vision, που θα οδηγούσε στον γάμο τους, μέχρι την εμπνευσμένη ένταξη του Beast στην ομάδα, την αναβάπτιση του romance χαρακτήρα Patsy Walker στην υπερηρωίδα Hellcat, και την ανάσταση του Wonder Man, αυτό το run ήταν και παραμένει για μένα το πλέον αγαπημένο των Avengers.

Μέχρι πρότινος, πίστευα ότι ήταν κυρίως λόγοι νοσταλγίας που έτρεφαν την εκτίμησή μου για το run του Englehart. Χρειάστηκε να επιστρέψω σε αυτά τα τεύχη, διαβάζοντας σποραδικά κάποια από αυτά, για να επιβεβαιώσω πως ιστορίες όπως οι προαναφερθείσες, όχι μόνο ήταν απολαυστικά αναγνώσματα, αλλά ότι σε αυτές εκτιλύχθηκαν concepts και εισήχθησαν χαρακτήρες που όρισαν και σημάδεψαν την ιστορία των Avengers. Αλλά και την αναγνωστική ιστορία, τόσο τη δική μου, όσο και πολλών άλλων κομιξόφιλων που γνωρίζω.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21