Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
25

Howard The Duck

1975-1978WriterSteve GerberArtistsGene Colan, Frank Brunner, John Buscema, Val Mayerik, Carmine InfantinoMarvel Comics

Από όλα τα παλαβά πράγματα που δημιούργησε ο Steve Gerber τη δεκαετία του 1970, το HOWARD THE DUCK, μάλλον, αποτελεί το comic που συνοψίζει καλύτερα την κοσμοθεωρία του κι εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχεία που τον καθιστούν έναν εκ των σημαντικότερων δημιουργών των 70s.

Γιατί μπορεί ο συγγραφέας, τα επόμενα χρόνια, να μην κατάφερε να αγγίξει τα επίπεδα που έπιασε την περίοδο που εξετάζουμε, όμως, χωρίς αμφιβολία, τη δεκαετία του 1970 ήταν “on fire”! Στα 27 τεύχη που φέρουν την υπογραφή του, κυριαρχεί η σάτιρα, ο σουρεαλισμός και διάφορες αυτοαναφορικές μέτα-εξυπνάδες, που κάνουν το HOWARD THE DUCK ένα νιχιλιστικό αριστούργημα, που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Και φυσικά, εδώ οφείλουμε και μια αναφορά στον σπουδαίο Gene Colan, στο πρόσωπο του οποίου ο Gerber βρήκε το άλλο του μισό, και ο οποίος σχεδίασε τα περισσότερα τεύχη της σειράς.

Από τον Doctor Bong μέχρι την εκλογική καμπάνια του 1976, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Howard, κερδίζοντας και μερικές χιλιάδες ψήφους, το HOWARD THE DUCK είναι ένα έπος και μια ωδή στις απεριόριστες δυνατότητες των comics. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε το!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21