Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
24

Amazing Spider-Man

1975-1978WritersLen Wein, Ross AndruMarvel Comics

Η συνύπαρξη του Len Wein με τον Ross Andru στο AMAZING SPIDER-MAN αποτέλεσε, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα runs στην ιστορία του αγαπημένου ήρωα. Ένα έργο πολύ δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι ακολούθησε το μνημειώδες run του Gerry Conway.

Ο Andru ήταν ήδη δύο χρόνια στον τίτλο, όταν ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Wein στο τεύχος #151, αμέσως μετά το τέλος του original Clone Saga (του παλιού, του ορθόδοξου). Στα επόμενα τριάντα τεύχη, ο Wein θα δώσει μια πιο street level κατεύθυνση, με έμφαση στους χαρακτήρες και ιδιαίτερα στο supporting cast. Ταυτόχρονα, θα έχουμε πολλές εξελίξεις. Η Betty Brand παντρεύεται τον Ned Leeds, ο Dr. Octopus επιστρέφει, η θεία May παθαίνει έμφραγμα (αλλά, μην ανησυχείτε, θα θάψει όλο το Marvel Universe) και, στο επικό φινάλε του run, ένας νέος Green Goblin θα κάνει την εμφάνισή του!

Ο Andru, βετεράνος, πλέον, στον τίτλο, θα σχεδιάσει κάποια από τα καλύτερα τεύχη του, τις περισσότερες φορές σε συνεργασία με τον καλό του φίλο Mike Esposito στα μελάνια. Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες που έχουν στο μυαλό τους τις φιγούρες του Andru, όταν σκέφτονται κάποιους από τους χαρακτήρες του κόσμου του Spider-Man.

Αυτό που κατάφερε το συγκεκριμένο run, είναι να μείνει στη μνήμη των αναγνωστών και ας μην περιείχε κάποιο ιστορικό γεγονός (όπως ο – spoiler alert – θάνατος της Gwen Stacy, στα τεύχη του Cockrum), ή την πρώτη εμφάνιση κάποιου σημαντικού χαρακτήρα (όπως ο Hobgoblin ή ο Venom, αρκετά χρόνια αργότερα). Και αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο κατόρθωμα των Wein και Andru.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21