Top 100 Comics Of The 70s: 30-21

Ο Howard επιπλέει σε μια λίμνη γεμάτη Avengers και βάρβαρους!
23

Iron Man

1978-1979WritersDavid Michelinie, Bob LaytonArtistsJohn Romita Jr., John Byrne, Jerry Bingham, Sal Buscema, Bob LaytonMarvel Comics

O Iron Man ανήκει στην κατηγορία των χαρακτήρων της Marvel, όπου οι συγγραφείς και σχεδιαστές που ακολούθησαν, προσέφεραν πολλά περισσότερα στον χαρακτήρα και τη μυθολογία του σε σχέση με αυτά που έδωσε η αρχική δημιουργική ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο run των Michelinie/Layton, αν και είναι λάθος να παραβλέψουμε το σχέδιο του John Romita Jr., σε μια από τις πρώτες του επαγγελματικές δουλειές στη Marvel. Αξίζει να σημειωθεί ότι Layton, εκτός από plotter ή co-plotter στο run, ήταν ΚΑΙ inker, κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Ημερολογιακά, το run στα 70s διήρκεσε σχετικά λίγο, απο το #116 έως το #132, αλλά μέσα σε αυτά τα τεύχη οι δύο co-writers πρόλαβαν να μας δώσουν ιστορίες με εξαιρετικούς supporting characters (Bethany Cabe, Jim Rhodes), villains (Justin Hammer, Madame Masque), ανταγωνιστές (Sub-Mariner, Hulk), σε ένα corporate action/espionage υπόβαθρο, όπου από τη μία ο Iron-Man πολεμούσε τους super villains και από την άλλη ο Tony Stark προσπαθούσε να γλυτώσει τη Stark International από hostile takeovers. Και φυσικά περιλαμβάνει το αριστουργηματικό “Demon in a Bottle“, στο τεύχος #128, όπου ο Tony πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο εχθρό του, το πρόβλημα αλκοολισμού.

Όπως θα αποδείκνυαν στο πέρασμα του χρόνου, το δίδυμο Michelinie/Layton καταλάβαινε το χαρακτήρα καλύτερα απο οποιονδήποτε, σε βαθμό που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει Iron Man χωρίς αυτούς.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21