Top 100 Comics Of The 70s: 20-11

Φαντάσματα, βάρβαροι, βρικόλακες, δικαστές, τέρατα, σαμουράι, martial artists...

Στην τελευταία δεκάδα πριν το Top 10, παίζουμε σύστημα 7-2-1, με την Ευρώπη να έχει ένα παραπάνω comic από την Ιαπωνία. Πριν προλάβετε να στοιχηματίσετε, σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη φορά το manga ΔΕΝ το έχει κάνει ο Tezuka!

20

Savage Sword Of Conan

1974-1979WriterRoy ThomasArtistJohn BuscemaMarvel Comics

Μπορεί σήμερα να μοιάζει απίστευτο, αλλά τη δεκαετία του 1970, στην Αμερική, εκτός των comic books, υπήρχε και η τεράστια αγορά των comic magazines. Ήταν η εποχή που το MAD βρέθηκε στο κυκλοφοριακό του απόγειο, πουλώντας έως και δύο εκατομμύρια αντίτυπα ανά τεύχος, τα θρυλικά περιοδικά τρόμου της Warren (CREEPY, EERIE και VAMPIRELLA) κρατούσαν ζωντανό το horror genre και το HEAVY METAL έφερε την αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών comics στα χέρια των αμερικανικού κοινού.

Σε αυτό το κλίμα, η Marvel, που εκείνη την εποχή εδραιώθηκε, για πρώτη φορά, ως ο κορυφαίος εκδότης comics στην Αμερική, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα περιοδικά, εκδίδοντας πληθώρα τίτλων, με κορυφαίο όλων το SAVAGE SWORD OF CONAN, μία ασπρόμαυρη ανθολογία των περιπετειών του Κιμμέριου βάρβαρου.

Το απόλυτο δημιουργικό δίδυμο του CONAN THE BARBARIAN, δεν θα ήταν δυνατόν να μη συνεργαστεί και σε αυτό τον τίτλο, από το πρώτο κιόλας τεύχος, τον Αύγουστο του 1974. Το γεγονός ότι τα περιοδικά, σε αντίθεση με τα comic books, δεν υπόκειντο στον έλεγχο της Comics Code Authority, έδινε ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία για πιο ενήλικες περιπέτειες και επέτρεψε την πιο πιστή απεικόνιση των βίαιων σκηνών και την εισαγωγή του γυμνού. Γιατί, κακά τα ψέμματα, αυτό που έκανε το SAVAGE SWORD OF CONAN πιο ελκυστικό ήταν το artwork. Οι μεγάλου μεγέθους σελίδες με το ασπρόμαυρο σχέδιο του Big John, είναι ένα από τα κορυφαία δείγματα των sword & sorcery comics, που μπορούν να πέσουν στα χέρια σας.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11