Top 100 Comics Of The 70s: 20-11

Φαντάσματα, βάρβαροι, βρικόλακες, δικαστές, τέρατα, σαμουράι, martial artists...
15

Judge Dredd

1977-1979WritersJohn Wagner, Pat Mills, Peter Harris, Malcom Shaw, John Howard, Joe Collins, Gary Rice, Kelvin Gosnell, Gerry Finley-DayArtistsCarlos Ezquerra, Mike McMahon, Ian Gibson, Brendan McCarthy, Brett Ewins, Ron Smith, Ron TurnerIPC

Πριν το τέλος της δεκαετίας του ’70, στο δεύτερο μόλις τεύχος της βρετανικής ανθολογίας 2000AD, εμφανίστηκε ο Judge Dredd. Βρισκόμαστε στη Megacity 1, την μεγα-πόλη που βρίσκεται στην ανατολική ακτή των σημερινών ΗΠΑ, το 2099. O Judge Dredd δεν επιβάλει απλά το νόμο. Είναι ο ίδιος ο Νόμος. Αυστηρός, σκληρός και καταδικαστικός, για όποιον βρεθεί αντιμέτωπος του.

Ο Dredd δημιουργήθηκε από τους John Wagner και Carlos Ezquerra, αν και οι πρώτες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν δεν ήταν αυτές των δημιουργών του. Και οι δυο είχαν απομακρυνθεί από τον χαρακτήρα προτού δημοσιευτεί (για να επιστρέψουν, βέβαια, αργότερα, με εμφατικό τρόπο). O Pat Mills (άλλος πατριάρχης των βρετανικών comics και editor του 2000AD) βοήθησε πολύ στο να κάνει ο χαρακτήρας τα πρώτα του βήματα και να εξελιχθεί, προσθέτοντας ουσιαστικά στη μυθολογία του (“The Return Of Rico”). Μέσα σε λιγότερα από δυο χρόνια, ο Dredd έχει γίνει πια ο πιο αγαπημένος ήρωας και σήμα κατατεθέν του 2000AD. Αυτό θα γίνει με την επική ιστορία “The Cursed Earth” (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας σχεδιάζουν οι κορυφαίοι Brian Bolland και Mike McMahon), όπου ο Dredd αναγκάζεται να διασχίσει την Cursed Earth (το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών ΗΠΑ, αλλά σε ένα post-apocalyptic σκηνικό) και από τότε δεν έπαψε ποτέ να είναι ο δημοφιλέστερος χαρακτήρας της ανθολογίας.

Από εκεί και πέρα, ο Dredd (και το 2000AD συνολικά) βρίσκεται σε μια χρυσή περίοδο, υπό την καθοδήγηση του John Wagner, με ιστορίες θρυλικές (“The Day The Law Died”, “Vienna”, “Ugly Clinic”, “Death Of A Judge”), που έθεσαν τα θεμέλια για την εξέλιξη του χαρακτήρα και τις επόμενες δεκαετίες.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11