Comicdom Con Athens 2022

Τα πρώτα τρία Workshops του φετινού φεστιβάλ!

Ανακοινώθηκαν τα τρία πρώτα workshops του Comicdom Con Athens 2022, και τα ονόματα των εισηγητών, Κώσταντίνου Σκλαβενίτη, Θανάση Πέτρου και Γιάννη Μάνου, αποτελούν εγγύηση για όλους όσοι είναι αρκετά έξυπνοι και φροντίσουν το συντομότερο να κάνουν εγγραφή για να τα παρακολουθήσουν!


Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης
Comic Strip Από Το Παρελθόν

Παρασκευή 15 Απριλίου
17:00-17:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, με αφορμή την συγκεντρωτική έκδοση της σειράς ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του comic strip, προσκαλώντας μας να συμμετέχουμε στη διαδικασία της δημιουργίας του.

Πώς καταφέρνεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και την κωμωδία, στα κλισέ και τις διαφορετικές επιρροές, για να δημιουργήσεις τους δικούς σου ήρωες; Πώς μπορείς να μιλήσεις για τα προβλήματα του σήμερα, χρησιμοποιώντας ως όχημα το παρελθόν και πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός comic strip;

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο, με χιούμορ και χρώμα!


Θανάσης Πέτρου
Τα Μυστικά Του Storyboard

Σάββατο 16 Απριλίου
16:00-16:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Είμαστε καλοί σχεδιαστές, είμαστε όμως και καλοί αφηγητές; Αν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σενάριο, πώς ξέρουμε ότι θα είναι και οπτικά κατανοητό; Η σωστή οργάνωση και προπαρασκευή είναι πολύ σημαντικά στάδια της δημιουργίας ενός comic και η δημιουργία ενός storyboard θα μας προφυλάξει από πολλές στραβοτιμονιές.

Ο Θανάσης Πέτρου, γνωστός δημιουργός comics στην Ελλάδα και καθηγητής στο πρόγραμμα BA (Hons) in Sketch – Comics – Cartoon του ΑΚΤΟ/Middlesex University, έχοντας δημοσιεύσει μέχρι σήμερα 15 βιβλία με τα comics του, θα παρουσιάσει τρόπους που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση της δουλειάς σας.


Γιάννης Μάνος
Υπάρχει Ο Batman Χωρίς Την Gotham City;

Κυριακή 17 Απριλίου
16:00-16:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ένας πολυπράγμων αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων αντιμετωπίζει τις σύγχρονες πόλεις ως ένα σημαντικό συστατικό στην εξέλιξη των comics και μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό workshop, που διερευνά τη σχέση των comics με το αστικό τοπίο, το περιβάλλον και την έννοια του Χώρου.

Ο Γιάννης Μάνος είναι καθηγητής στον AKTO από το 1996, με αντικείμενο την επανάχρηση χώρων και τη σύνθεση, και διδάσκει βασικές αρχές αρχιτεκτονικού σχεδίου, στα τμήματα Interior Design, Ζωγραφικής και Sketch – Comics – Cartoon.


Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα workshops απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).