Comicdom Con Athens 2022

Τέσσερα ακόμα Workshops για όλα τα γούστα!

Το πλούσιο πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει τέσσερα ακόμα workshops με μεγάλη ποικιλία θεματικών, από τους Tea Rozman, Eva Hilhorst, Θανάση Καραμπάλιο και Δημοσθένη Παπαμάρκο.


Tea Rozman
Using First-Person Immigrant Stories And Comics As Curriculum Resources

Σάββατο 16 Απριλίου
13:00-14:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Κένεντι

Το παρόν workshop μας συστήνει την Green Card Voices, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, που χτίζει ολοκληρωμένες συμπεριληπτικές κοινότητες μεταξύ μεταναστών και των γειτόνων τους, χρησιμοποιώντας πολυμεσική αφήγηση. Οι προσωπικές ιστορίες – γραπτές ή σε βίντεο – μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ και προσφύγων από 150 χώρες, προσφέρουν τη δυνατότητα σε φοιτητές να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που βοηθούν την επικοινωνία, τόσο ως ομιλητής όσο και ως ακροατής, τη στοχευμένη ανάγνωση και γραφή και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Θα παρουσιαστεί μια σειρά τρόπων με τους οποίους τα comics, και συγκεκριμένα η ανθολογία OUR STORIES CARRIED US HERE και το καρτοπαιχνίδι Story Stitch, μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία γλωσσικών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ενσυναίσθησης μεταξύ φοιτητών, μέσα από εκ βαθέων συνομιλίες και την ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών.


Θανάσης Καραμπάλιος
Μεταφέροντας Έναν Χαρακτήρα Από Τον Πίνακα Στο Καρέ

Σάββατο 16 Απριλίου
14:00-14:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Πώς μπορώ να μεταφέρω ένα ιστορικό πρόσωπο στο χαρτί; Από πού θα πάρω την έμπνευση; Πώς μπορώ να συνθέσω μια ιστορική περίοδο που θα αποτυπωθεί στην ιστορία μου; Ένας πίνακας είναι αρκετός; Φτάνουν μόνο τα έργα Τέχνης;

Σε αυτό το workshop, ο Θανάσης Καραμπάλιος θα δείξει τη διαδικασία δημιουργίας του Αλή Πασά.


Eva Hilhorst
Window Comics

Σάββατο 16 Απριλίου
17:00-18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Βιβλιοθήκη

Πώς βλέπουμε την κλιματική αλλαγή από το παράθυρό μας; Με αφορμή την έκθεση The Window Comics Project, που φιλοξενείται στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2022, η Eva Hilhorst καθοδηγεί τους συμμετέχοντες ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους Window Comic.


Δημοσθένης Παπαμάρκος
Γραμμή-Γραμμή Σε Καρέ-Καρέ

Σάββατο 16 Απριλίου
18:00-18:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Ο όρος “αφήγηση” μπορεί να περιγράφει ένα πλήθος διαδικασιών που, αν και όχι εντελώς ανόμοιες μεταξύ τους, διαθέτουν διαφορετικές ποιότητες, και επομένως απαιτούν και διαφορετικές δεξιότητες για την επιτυχή εμπλοκή μας σε αυτές.

Εστιάζοντας στην αφήγηση της λογοτεχνικής γραφής και αυτή της συγγραφής του σεναρίου comic, θα εξετάσουμε τους στόχους που επιδιώκει να εξυπηρετήσει η καθεμιά τους, τις τεχνικές μέσω των οποίων αυτοί επιτυγχάνονται σε κάθε Μέσο, και τέλος, θα διερευνήσουμε τυχόν κοινές αφετηρίες και σημεία σύγκλισης.


Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα workshops απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).