Comicdom Con Athens 2022

Τα παιδικά εργαστήρια της μεγάλης γιορτής των comics!

Πλούσιο και φέτος το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens, με εργαστήρια με θέμα τη Wonder Woman, το Marvel Universe, αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο ζωγραφικής!


Role Playing Game In The Marvel Universe

Σάββατο 16 Απριλίου
11:00-13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Φουαγιέ

Πώς να σκέφτεται άραγε ο Hulk; Τί θα κάνατε αν ήσασταν εσείς η Ms. Marvel; Θα χρησιμοποιούσατε τις δυνάμεις σας με υπεθυνότητα, όπως ο Spider-Man;

Τί θα λέγατε να δοκιμάσετε να “μπείτε” στον ρόλο και να σώσετε τη μέρα; Γνωρίστε τον ιδιαίτερο κόσμο των Παιχνιδιών Ρόλων (RPG’s), παρέα με τους Game Masters, Βασιλεία Βαξεβάνη και Άκη Τριανταφύλλου, χρησιμοποιώντας το πασίγνωστο Marvel Universe ως όχημα να πούμε την δική μας υπερηρωική περιπέτεια που θα γράψει ιστορία!

Για παιδιά 7 εώς 12 ετών

Εμψυχωτές: Βασιλεία Βαξεβάνη, Άκης Τριανταφύλλου


Παίζουμε Με Ήρωες, Παίζουμε Με Χρώματα

Σάββατο 16 Απριλίου
14:00-15:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Φουαγιέ

Όταν μια μέρα (εκεί προς το καλοκαίρι) ξυπνήσεις στο σπίτι και ψάχνεις να βρεις παγωτό και νερομπογιές, για να απολαύσεις τη μέρα σου, ζωγραφίζοντας τον/την αγαπημένο σου σούπερ ήρωα, και συνειδητοποιείς ότι έχουν τελειώσει τα χρώματα εδώ και μία εβδομάδα…

Όταν οι γονείς σου είναι στη δουλειά και κανείς δεν μπορεί να πεταχτεί να σου πάρει καινούργια χρώματα…

Μην καταλήξεις στη τηλεόραση!

Οι παλιές τεχνικές της αγιογραφίας και της καλλιγραφίας είναι εδώ, για να σου χαρίσουν έναν νέο τρόπο ζωγραφικής (αποχρωματίζοντας τα χρώματα), που θα δώσει στον αγαπημένο σου ήρωα ή την αγαπημένη σου ηρωίδα, μια πρωτόγονη και ιδιαίτερη αισθητική. Που σίγουρα θα την ζήλευε μέχρι και ο Μπάτμαν!!!

Εμψυχωτής: Νικόλας Κουνινιώτης


Wonder Woman & Wonder Girl

Κυριακή 17 Απριλίου
10:30-12:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Φουαγιέ

Με αφορμή την έκθεση “The Legend of Wonder Woman”, καλούμε τους μικρούς φίλους των comics σε ένα ταξίδι στην 80χρονη ιστορία της σπουδαίας ηρωίδας.

Θα γνωρίσουμε την Αμαζόνα των comics, τις δυνάμεις και τα όπλα της, τις πιο φοβερές περιπέτειές της, και θα ταξιδέψουμε στο κόσμο των θρύλων. Δίπλα της, θα βρούμε και την Wonder Girl, ένα κορίτσι με φοβερές δυνάμεις που πάντα τη βοηθά.

Μαζί θα μάθουμε τα μυστικά της Τέχνης των comics και θα πλάσουμε τη δική μας περιπέτεια με την Wonder Woman και την Wonder Girl.

Εμψυχωτής: Βασιλεία Βαξεβάνη


Παραμυθοκόμιξ – Θαυμαστά Κορίτσια

Κυριακή 17 Απριλίου
13:00-14:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Φουαγιέ

Μια και στο Comicdom Con Athens 2022 γιορτάζουμε τα 80 χρόνια της Wonder Woman με μια μοναδική έκθεση, οι Παραμυθοκόρες, Βασιλεία Βαξεβάνη, Ιφιγένεια Κακριδώνη και Αντωνία Βέλλιου, μαζί με τον Παραμυθογένη Δημήτρη Κάσδγαλη, αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί σας.

Παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, με θαυμαστά, γενναία και απίθανα κορίτσια, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, σε μια παράσταση που συνδυάζει τον προφορικό λόγο και τη δημιουργία comics.

Εμψυχωτές: Δημήτρης Κάσδαγλης, Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη


Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο contact@athenscomicslibrary.gr

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα παιδικά εργαστήρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).