Comicdom Con Athens 2022

Η diverse λίστα των panels του φετινού φεστιβάλ!

Από την αποτύπωση ιστοριών προσφύγων μεταναστών στο χαρτί, μέχρι την τηλεοπτική μετάφορα του SANDMAN, και από την 60η επέτειο του Spider-Man, μέχρι τη σχέση μεταξύ πολέμου και comics και τους Έλληνες voice actors του My Hero Academia!


War (What Is It Good For?) – Πόλεμος και Comics

Παρασκευή 15 Απριλίου
14:30-16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Το θέμα του πολέμου είναι (δυστυχώς) και πάλι επίκαιρο, αλλά δεν έχει σταματήσει ποτέ να απασχολεί τους δημιουργούς comics. Πολεμικές περιπέτειες γεμάτες δράση, αντιπολεμικά αριστουργήματα που δείχνουν με ρεαλισμό τις φρίκες του πολέμου και επίκαιρες γελοιογραφίες, πάντοτε παρουσιάζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυτή την απάνθρωπη ολίσθηση του ανθρώπινου είδους στη βία.

Μάθετε περισσότερα για τη σχέση των comics με τον πόλεμο και συμμετάσχετε κι εσείς σε μια συζήτηση για τις διαφορετικές… σχολές αντιμετώπισης ενός φαινομένου που ποτέ δεν πρόκειται να πάψει να μας απασχολεί.

Συμμετέχουν: Πάνος Κρητικός (εκδότης comics), Αριστείδης Κώτσης (συντάκτης Comicdom.gr), Θανάσης Πέτρου (δημιουργός comics)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος


Οι Ιστορίες Μας, Μας Έφεραν Εδώ: Συζητώντας Το Αφήγημα Προσφύγων Και Μεταναστών Μέσα Από Τα Comics

Παρασκευή 15 Απριλίου
17:00-18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Με αφορμή την ομώνυμη έκθεση και ανθολογία, συντελεστές του βιβλίου, αλλά και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του προσφυγικού ζητήματος, συζητούν για το πώς οι ιστορίες και πιο συγκεκριμένα τα comics, μπορούν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα ενδυνάμωσης της φωνής των κοινοτήτων.

Συμμετέχουν: Πάνος Παπαγεωργίου (συντάκτης comicdom.gr, νομικός σύμβουλος δομής ασυνόδευτων ανηλίκων), Ιωάννα Νισυρίου (διευθύντρια και ιδρύτρια We Need Books), Tea Rozman (co-editor OUR STORIES CARRIED US HERE), Sandjock Likiné (ερευνητής και καλλιτέχνης), Toufic El Rassi (καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός)

Συντονισμός: Λήδα Τσενέ (διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Comicdom Press)


Spider-Man: 60 Χρόνια Στον Ιστό Της Αράχνης

Σάββατο 16 Απριλίου
17:30-18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Είναι ο πιο amazing, spectacular και sensational ήρωας του κόσμου! Είναι η μεγαλύτερη δημιουργία των Stan Lee και Steve Ditko και η μεγαλύτερη επιτυχία της Marvel! Είναι ένα cultural icon που έχει θριαμβεύσει στα comics, τον κινηματογράφο, το animation, τα video games και όλα σχεδόν τα Μέσα! Είναι ο Spider-Man και φέτος έγινε ένας καταπληκτικός εξηντάρης! Αλλά μη μας πείτε ότι του φαίνεται!

Ελάτε μαζί μας να ξαναζήσουμε τις έξι συναρπαστικές δεκαετίες, που μας συντροφεύει ο Άνθρωπος-Αράχνη, να θυμηθούμε τις σημαντικότερες ιστορίες, να μοιραστούμε τις πιο κομβικές στιγμές, να μάθουμε κρυμμένα αραχνο-μυστικά και να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία του Spider-Man στη χώρα μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, να ευχηθούμε στον λατρεμένο μας ήρωα χρόνια πολλά και καλή επιτυχία στα επόμενα 60!

Συμμετέχουν: Αντώνης Αντωνιάδης, Γιώργος Ξύδης


The Sandman: Από Το Όνειρο Στην Οθόνη

Κυριακή 17 Απριλίου
15:00-16:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Η επερχόμενη μεταφορά του THE SANDMAN του Neil Gaiman στην τηλεόραση έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα στους δυο hosts αυτού του panel. Έκδηλος ενθουσιασμός και πολλές προσδοκίες, μαζί με επιφυλακτικότητα σχετικά με την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων εκείνων που έδιναν στο συγκεκριμένο comic τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Καθήστε μαζί μας, για να μιλήσουμε για όλα αυτά, σε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά το τι θα θέλαμε να δούμε στην σειρά του Netflix!

Συμμετέχουν: Βασιλεία Βαξεβάνη, Γιώργος Χατζηκωστής


My Hero Panel: Οι Φωνές Του My Hero Academia

Κυριακή 17 Απριλίου
15:30-17:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Θέατρο

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά τούς ηθοποιούς φωνής τής ελληνικής έκδοσης της σειράς MY HERO ACADEMIA και να συζητήσουμε μαζί για την μεταφορά της στα ελληνικά δεδομένα, τις δυσκολίες που προκύπτουν και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Συμμετέχουν: Ακίνδυνος Γκίκας, Χίλντα Ηλιοπούλου, Αργύρης Παυλίδης, Δημήτρης Σάρλος, Γιάννης Τσούτσιας

Το panel πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Digital Soul Entertainment


Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στα panels απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).

Comments are closed here.