Comicdom Con Athens 2022

Παρουσιάσεις για όλα τα γούστα!

Παρουσιάσεις νέων ελληνικών εκδόσεων, ιστορική αναδρομή στα comics του STAR WARS, αλλά και μια βαθύτερη ματιά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πιο εμβληματικής ηρωίδας. Το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ γίνεται όλο και πλουσιότερο!


Παρουσίαση Νέας Έκδοσης: Μήδεια

Παρασκευή 15 Απριλίου
17:30-18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Η ιστορία της Μήδειας μεταφέρεται σε ένα ολοκαίνουριο graphic novel. Πώς αποτυπώνεται η ζοφερή θεατρική ατμόσφαιρα του κλασικού αυτού έργου στις σελίδες ενός comic; Από που αντλεί τις επιρροές και τις ιδιαιτερότητές της, αυτή η μεταφορά;

Οι δημιουργοί Σοφία Κομηνέα και Ανδρέας Γιοβάνος μιλούν για τη γέννηση ενός πρωτότυπου graphic novel, με ένα κλασικό θέμα.

Συμμετέχουν: Σοφία Κομηνέα (απόφοιτος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, συγγραφέας, ηθοποιός), Αντρέας Γιοβάνος (αρχιτέκτοντας, εικονογράφος.)


The Comic Books Of Star Wars

Παρασκευή 15 Απριλίου
19:30-20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ιστορίες του Star Wars συνεχίζουν ακάθεκτες και αποδεικνύουν ότι οι ιστορίες από το σύμπαν του George Lucas δεν τελειώνουν ποτέ – ειδικά όταν έχουν πίσω τους μια τόσο τεράστια ιστορία, όπως αυτή των… χάρτινων Star Wars!

Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν αυτές οι παράλληλες ιστορίες; Ποιές είναι ιδανικές για ένα ξεκίνημα στον κόσμο του Star Wars; Ποιές είναι οι καλύτερες και ποιες μπορούμε να προσπεράσουμε χωρίς τύψεις; Μάθετε τα πάντα, σε μια επιλεκτική παρουσίαση της εκδοτικής πορείας ενός galaxy far, far away!

Παρουσίαση: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος


The Legend Of Wonder Woman

Σάββατο 16 Απριλίου
12:00-13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Γκαλερί Χατζηκυριάκος Γκίκας

Με αφορμη τη φετινή κεντρική διεθνή έκθεση του Comicdom Con Athens, η οποία γιορτάζει τα 80 χρόνια της εμβληματικής αμαζόνας της DC Comics, ο curator του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο, Andrew Farago, κάνει μια αναδρομή στην Ιστορία της πιο διάσημης υπερηρωίδας των comics και παραθέτει λεπτομέρειες σχετικά με τα εκθέματα.


Παρουσίαση Νέας Έκδοσης: Μια Χούφτα Γης

Σάββατο 16 Απριλίου
13:30-14:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 6ος

Μια γωνιά της Αθήνας στο πέρασμα του χρόνου και τα κοινά θέματα που διατρέχουν την σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Ο δημιουργός Γιώργος Τσαρδανίδης και η ερευνήτρια του Open Lab, Βίλυ Μυλωνά, μιλούν για το comic, αλλά και τους δυο βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους αυτό κινείται: Το αστικό τοπίο και τη μετανάστευση.  

Συμμετέχουν:  Γιώργος Τσαρδανίδης (δημιουργός comics), Βίλυ Μυλωνά (πολεοδόμος μηχανικός και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ερευνήτρια στο Open Lab)

Συντονισμός:  Αριστείδης Κώτσης


Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την είσοδο στις παρουσιάσεις απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (για τους ενήλικες), ή δήλωση self test (για τους ανήλικους).