Previews Picks

April 2022

Λίγες μόνο μέρες πριν το Comicdom Con Athens 2022, κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο site (όπως, για παράδειγμα, ο Ορέστης Καρέλης και ο Πάνος Παπαγεωργίου), που έχουν χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν με άλλα πράγματα (όπως, για παράδειγμα, το τρέχον PREVIEWS).

Χειροκροτήστε τους. Το αξίζουν. 

Blue Pages

2022. Τρία δυάρια και μια καρδιά μονάχη. Μέσα σε μια απίστευτα μαύρη δεκαετία, αναζητούμε, ψηλαφώντας, κάποιες αχτίδες φωτός μέσα στις σελίδες του PREVIEWS. Και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα!

Dark Crisis #1 (of 7)

$5.99 page DC2 DC Comics

ΤΟ CRISIS ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ CRISIS, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!! Ή κάτι τέτοιο ευαγγελίζεται η DC με το νιοστό “30 years in the making” Crisis.

Όλη η Justice League έχει πεθάνει και οι εναπομείναντες ήρωες δεν αρκούν για να σώσουν τον κόσμο από τις αλλεπάλληλα βίαιες επιθέσεις των μεγαλύτερων villains. Θα υπάρξει νέα Justice League; Και αν ναι, θα είναι αρκετή για να σταματήσει ένα ασταμάτητο έρεβος που έρχεται καλπάζοντας;

Λογικά, αυτό το Crisis θα είναι ένα βήμα για τη νέα γενιά ηρώων και πραγματικά ελπίζω να ΕΙΝΑΙ το τελευταίο Crisis. Όπως θα έλεγε και μια ψυχή που γράφει πιο κάτω, ζούμε ήδη σε εποχή παρατεταμένων και αλλεπάλληλων κρίσεων, δεν θέλουμε κι άλλες. Φυσικά, θα ακολουθήσουν αρκετά tie-ins στο event, για αυτό να είστε σίγουροι.

Black Adam #1

$3.99 page DC8 DC Comics

Εν όψει της παρθενικής του εμφάνισης στο σελιλόιντ φέτος, ο Christopher Priest αναλαμβάνει ίσως τον πιο ισχυρό villain της DC, υποσχόμενος ανελέητη αποδόμηση και συναρπαστικές εξελίξεις στη ζωή του.

Poison Ivy #1 (of 6)

$3.99 page DC12 DC Comics

Η G. Willow Wilson, που είναι υπεύθυνη για τη μορφοποίηση της Kamala Khan ως την αξιολάτρευτη Ms. Marvel, θα αναλάβει την Poison Ivy, που έχει περάσει από σαράντα κύματα. Σε αυτό το εξάτευχο series, η Pamela Isley θα προβαίνει στην τελική λύση προκειμένου να θεραπεύσει τη ζημιά που έχει λάβει η Γη από την ανθρωπότητα, την πλήρη εξάλειψή της!

The Variants #1 (of 5)

$3.99 page M31 Marvel Comics

H Gail Simone σε σχέδιο Phil Noto μας παρουσιάζει το… Jessica-Jones-verse! Όμως εδώ, δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος villain. Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός σου, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός…

Iron Cat #1 (of 5)

$4.99 page M36 Marvel Comics

O τρελός Σκωτσέζος από τον Καναδά, Jed MacKay, συνεχίζει να ροκάρει όντας στο τιμόνι της Black Cat και αυτή τη φορά η Felicia θα χρησιμοποιήσει την στολή που έφτιαξε σε προηγούμενο heist, όταν είχε “επισκεφθεί” τον Tony Stark για… δικούς της ανιδιοτελείς σκοπούς.

Σίγουρα θα είναι σκάλες ανώτερο από το αντίστοιχο team-up του Iron Man με την Hellcat.

Star Wars: The Mandalorian #1

$4.99 page M82 Marvel Comics

O Mandalorian θα αποκτήσει το δικό του comic. Και πολύ άργησε, θα πει κάποιος, και θα τον συγχάρω. Κρατάω, όμως, αρκετά μικρό καλάθι, παρότι μεγάλος fan, γιατί λέει πως θα δούμε απλά την πρώτη συνάντηση του Din με το Child. Οψόμεθα…

Clementine Book One

$14.99 page 40 Image Comics (Skybound)

H Clementine ήταν ένας υπέροχος χαρακτήρας, η πρωταγωνίστρια από τα adventure games Walking Dead της Telltale. Και επιτέλους θα βρει τη θέση που της αξίζει και στις σελίδες της Image, χάρη στο χεράκι της εξίσου υπέροχης Tillie Walden, η οποία φημίζεται για τα χορταστικά, κοινωνικά πλην πολύ ιδιαίτερα, graphic novels της.

Και μέχρι να έρθει ο Ιούνης, θα πάρουμε μια γεύση, σύντομα, από το promo τευχάκι της φετινής Free Comic Book Day!

The Closet #1 (of 3)

$3.99 page 44 Image Comics

Ο James Tynion IV (THE WOODS) επιστρέφει με ένα υπαρξιακό θρίλερ οικογενειακού τρόμου (sic)! Μία νέα οικογένεια πρόκειται να μετακομίσει στην άλλη άκρη των Η.Π.Α., όμως ο μικρός τους γιος δεν θέλει να αφήσει πίσω τα τέρατα που υπάρχουν στη ντουλάπα του δωματίου του…

Samurai Sonja #1

$3.99 page 132 Dynamite Entertainment

Εν μέσω του τραγελαφικού πλην χαωτικού, wannabe Spider-verse, Sonjaverse, σκάει μύτη μία Sonja από την ιστορική περίοδο των σαμουράι, δια χειρός Jordan Clark (AQUAMAN), ως η μοναχοκόρη ενός αδικοχαμένου σαμουράι και ντύνεται σαμουράι για να διασώσει την οικογενειακή τιμή.

Green Pages

Ενδιαφέροντα πραγματάκια σε αυτόν τον κατάλογο, μερικά από αυτά που ξεχώρισα θα τα δείτε στη λίστα που ακολουθεί. Αρκετή επιστημονική φαντασία, αφιέρωμα στα manga από την Drawn & Quarterly, εγκλήματα, θρίλερ και υπαρξιακές ανησυχίες, όλα στους επόμενους μήνες κοντά σας.

Μέχρι να έρθουν όμως οι παραγγελίες σας, περάστε από το Comicdom Con Athens 2022 να πάρετε τις νέες κυκλοφορίες των Ελλήνων Δημιουργών!

Manix Abrera’s 12

$14.99 page 208 PublisherAblaze Media

H Ablaze προχωράει σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, εκδίδοντας έναν διακεκριμένο στη χώρα του, Φιλιππινέζο δημιουργό. Μια συλλογή 12 ιστοριών, με περίεργο, σουρεαλιστικό και υπαρξιακό περιεχόμενο, με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει κείμενο.

Δουλειές του καλλιτέχνη έχουν κάνει κατά καιρούς αίσθηση, οπότε για όσους δεν είχε περάσει από το ραντάρ μας, είναι ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το έργο του.

Where Starships Go To Die #1

$4.99 page 218 PublisherAfterShock Comics

Νέα σειρά δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας με στοιχεία θρίλερ. Δημιουργοί είναι οι Mark Sable (σενάριο) και Alberto Locatelli (σχέδιο). Ενδιαφέρουσα παρουσίαση και το artwork που δειγματίζεται μοιάζει προσεγμένο.

Did You Hear What Eddie Gein Done?

$29.99 page 228 PublisherAlbatross

Eπειδή τελευταία έχουμε επιδοθεί συλλογικά ως κοινωνία στην εγκληματολογία, σε αυτό το έργο, δυο εξαιρετικοί δημιουργοί (Εric Powell, Harold Schechter) καταπιάνονται με την ιστορία ενός εγκληματία που συντάραξε την αμερικανική κοινωνία του ‘50 και που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά γνωστά θρίλερ (PSYCHO, TEXAS CHAINSAW MASSACRE, SILENCE OF THE LAMBS).

Διαβάστε το με το φως αναμμένο.  

New Think #1

$3.99 page 250 PublisherAWA Studios

Επιστημονική φαντασία, ξανά. Η σειρά θα αποτελεί ανθολογία ιστοριών ΕΦ με διαφορετικό team δημιουργών σε κάθε τεύχος, που θα αποτελεί και αυτοτελή ιστορία. Η φιλοσοφία της σειράς είναι να εστιάσει στις αλλαγές στη ζωή μας και τη ραγδαία επέκταση της χρήσης της τεχνολογίας.

Στο πρώτο τεύχος, το σενάριο υπογράφει ο Gregg Hurwitz και το σχέδιο ο Μike Deodatto jr.

The Philosophy Of Comics: An Introduction

$16.95 page 262 PublisherBloomsbury

Οι Sam Cowling και Wesley Cray αναζητούν τις φιλοσοφικές διαστάσεις του Μέσου, μέσα από τις αφηγήσεις και τις αποτυπώσεις του. Χρησιμοποιώντας υλικό από τα διάφορα είδη, αλλά και από γνωστά έργα της 9ης Τέχνης, οι μελετητές εξερευνούν φιλοσοφικά, ηθικά, οντολογικά και αισθητικά ερωτήματα.

Πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση σε καλή τιμή.

Red Colored Elegy

$21.95 page 278 PublisherDrawn & Quarterly

H Drawn & Quarterly σε αυτόν τον κατάλογο επιφύλασσε μια έκπληξη για όσες και όσους αγαπούν τα manga. Η εταιρία αφιέρωσε όλο τον χώρο της στο PREVIEWS στις επικείμενες (επανα)κυκλοφορίες Ιαπώνων δημιουργών. Έργα των Yamada Murasaki, Yoshihiro Tatsumi, Shigeru Mizuki, Yoshiharu Tsuge, Tadao Tsuge, Κuniko Tsurita, θα μπορέσουν αν φτάσουν στα χέρια σας σε γλώσσα που μάλλον μπορείτε να διαβάσετε.

Ωστόσο, μια πρόταση που προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρουσα είναι το RED COLORED ELEGY του Selichi Hayashi. To εμβληματικό manga που έγινε και animation, επανακυκλοφορεί για να μας φέρει σε επαφή με την underground σκηνή της Ιαπωνίας της δεκαετίας του 1970.

As A Cartoonist

$19.99 page 284 PublisherFantagraphics Books

Πώς ήταν η ζωή ενός σκιτσογράφου του 19ου Αιώνα; Ο Νοah Van Sciver σε αυτό το έργο χρησιμοποιεί σύγχρονες και αυτοβιογραφικές αναφορές, αλλά και φανταστικές ιστορίες, για να περιγράψει την πιθανή ζωή ενός συναδέλφου του δύο αιώνες πριν. Το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από συχνά κωμικά strips, τα οποία περιέχουν μια υπαρξιακή αναζήτηση σε σχέση με τις επιλογές ζωής.

The Man Who Fell To Earth

$29.99 page 364 PublisherTitan Comics

Ένα βιβλίο που έγινε ταινία που γίνεται comic, μέχρι τον Οκτώβριο που θα κυκλοφορήσει ίσως υπάρξει και κάποια ακόμα διασκευή, σε άλλο Μέσο, για να παρατείνει το πείραμα. Σε αυτήν την εκδοχή του έργου, το σενάριο υπογράφει ο Dan Watters και το σχέδιο ο Dev Pramanik, ο οποίος απέδωσε, απ’ ότι φαίνεται στο δείγμα σελίδων, με πολλή προσοχή την χαρακτηριστική εμφάνιση του David Bowie, πρωταγωνιστή της διασκευαζόμενης ταινίας.

Ένας εξωγήινος έρχεται στη Γη, προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα νερού του άνυδρου πλανήτη του, και στο μεταξύ έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το σχέδιο φαίνεται ενδιαφέρον και η μεταφορά στο Μέσο, μάλλον δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις των comics, της ταινίας και του Bowie.

Mindset #1

$4.99 page 380 PublisherVault Comics

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας που μοιάζει τόσο κοντινή μας όσο τα επεισόδια του BLACK MIRROR. Μια τυχαία ανακάλυψη ελέγχου της νόησης οδηγεί στη δημιουργία εφαρμογής για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από την τεχνολογία. Η νέα εφαρμογή δημιουργεί μεγάλο στρατό οπαδών και περίεργα γεγονότα ξεκινούν να συνδέονται με αυτή.

Το σενάριο υπογράφει ο Zack Kaplan, ο οποίος έχει να επιδείξει ένα σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων έργων με πολλές εταιρίες του χώρου, ενώ κάποια από τα comics του έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση. To εικαστικό μέρος επιμελείται ο John Pearson, που έχει κάνει αρκετές δουλειές σε τίτλους του Βatman, και ήδη από το teaser του καταλόγου καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μας αφήσει αδιάφορους.