Previews Picks

July 2022

Στα μέσα του καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τους μισούς συμπολίτες μας να ετοιμάζονται να ροβολήσουν προς τις παραλίες, οι πιστοί στρατιώτες του Comicdom, Σόλωνας Παπαγεωργίου και Ορέστης Καρέλης, βρήκαν χρόνο να ξεφυλλίσουν το τρέχον PREVIEWS.

Διαβάστε προσεκτικά τις προτάσεις τους και κρατήστε σημειώσεις για να μη σας ξεφύγει τίποτα!

Blue Pages

Καθώς προχωράμε προς την καρδιά του καλοκαιριού, καθώς πλησιάζουν οι άδειες και οι διακοπές, αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για προορισμούς και παραλίες, αλλά για τα comics που θα διαβάσουμε όταν οι βουτιές στις θάλασσες τελειώσουν και επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, το φθινόπωρο.

Batman vs. Robin #1 (of 5)

$5.99 page DC2 DC Comics

Τα μέλη της Bat-Οικογένειας συνήθως παραμένουν ενωμένα, όμως κάποιες φορές, πέρα από τους εχθρούς τους, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Σε αυτό το mini series, ο Σκοτεινός Ιππότης της DC βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον γιο, Damian Wayne, ο οποίος τάσσεται με την πλευρά του δαίμονα-κατακτητή Nezha.

Batman - One Bad Day: Two-Face #1

$7.99 page DC4 DC Comics

Πολλοί από τους αντιπάλους του Batman είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καθώς ξεπερνούν τα όρια του “αρχέτυπου” και της “καρικατούρας”, και θυμίζουν πραγματικούς, σύνθετους ανθρώπους. Ένας από αυτούς είναι ο Two-Face, ο οποίος, στην παρούσα ιστορία, έχει καταφέρει να αποτινάξει τη δεύτερη προσωπικότητά του και ζει πλέον αναμορφωμένος. Όμως, αργά ή γρήγορα, μια νέα πρόκληση θα τον δελεάσει να επιστρέψει στο έγκλημα.

Αρκετές παλαιότερες ιστορίες επικεντρώνονται στον αγώνα του Harvey Dent να βρει τον εαυτό του και να ξεφύγει από την εγκληματική περσόνα του, και, ομολογουμένως, κάποιες από αυτές είναι αρκετά καλές. Μακάρι το συγκεκριμένο τεύχος να αποτελέσει ακόμα μία προσθήκη στη λίστα.

Tim Drake: Robin #1

$4.99 page DC8 DC Comics

Όταν ήμουν παιδί, ο Tim Drake ήταν ο αγαπημένος μου Robin. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει και ιδιαίτερα ώστε να με κερδίσει, καθώς ήταν “ο Robin της γενιάς μου”, εφόσον ο Dick Grayson είχε ήδη γίνει ο Nightwing την περίοδο που άρχισα να ασχολούμαι με τις ιστορίες της DC και ο Jason Todd ήταν μακαρίτης.

Η νέα σειρά παρουσιάζει μια ιστορία μυστηρίου, όπου ένας μυστηριώδης εχθρός επιστρέφει από το παρελθόν και θέτει σε κίνδυνο τα αγαπημένα πρόσωπα του Tim.

DC Horror Presents: Sgt. Rock Vs. The Army Of The Dead

$3.99 page DC20 DC Comics

Μια ιστορία τρόμου δια χειρός Bruce Campbell, του αμερικανού ηθοποιού που υποδύεται τον πρωταγωνιστή της σειράς τρόμου Evil Dead του σκηνοθέτη Sam Raimi. Μια ομάδα στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έρχεται αντιμέτωπη με τις ορδές των ζωντανών-νεκρών, οι οποίες έχουν συμμαχήσει με τις δυνάμεις του Άξονα.

Από την περίληψη της ιστορίας, καθώς και από τους συντελεστές που εμπλέκονται, μαντεύει εύκολα κανείς ότι το comic θα προσφέρει αγνή, cult διασκέδαση και τίποτα περισσότερο – το οποίο είναι απολύτως οκέι! Το σχέδιο, επίσης, φαίνεται ιδιαίτερο και ελαφρώς Mignol-ικό.

A.X.E.: Avengers #1

$4.99 page M3 Marvel Comics

Ένα από τα πρώτα comics που παρουσιάζονται στον κατάλογο της Marvel. Μοιάζει σημαντικό, όμως… δεν παίρνουμε και πολλά πρώτα δείγματα για να αποφασίσουμε αν εντέλει αξίζει ή όχι την επένδυση σε χρήμα και χρόνο. Το σχέδιο, πάντως, δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, εμένα τον επιφανειακό, που κρίνω το περιεχόμενο από το εξώφυλλο.

Midnight Suns #1 (of 5)

$3.99 page M14 Marvel Comics

Δεν θέλω να φανώ ελιτιστής, όμως το εξώφυλλο με τους πρωταγωνιστές που ποζάρουν απλώς παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα, είναι κάπως μπανάλ, έτσι δεν είναι; Ειδικά όταν η χρωματική παλέτα δεν βοηθάει κι ιδιαίτερα.

Επιπλέον, από τα ψίχουλα που φανερώνει η εκδοτική για την βασική πλοκή του comic, δεν βγάζουμε άκρη. Προσπερνάμε!

X-Men #15

$3.99 page M21 Marvel Comics

Να και ένα comic από τη φτωχή σοδειά της Marvel που τραβάει λίγο το μάτι, με τους X-Men ηττημένους κατά κράτος στο εξώφυλλο, και μια περίληψη της κεντρικής πλοκής που υπόσχεται μια νέα ομάδα από αδίστακτους, ασταμάτητους αντιπάλους.

Punisher #6

$4.99 page M38 Marvel Comics

Ο Frank Castle, ο Punisher, έχει αναμετρηθεί με κάθε λογής αντίπαλο, όμως τώρα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον θεό του πολέμου, το λάβαρο του οποίου σηκώνει ψηλά τόσον καιρό ο ίδιος.

Από την περίληψη της ιστορίας, φαίνεται πως μπορεί να κρύβεται κάτι ενδιαφέρον εδώ. Θα δείξει…

Bone Orchard: Ten Thousand Black Feathers #1

$3.99 page 32 Image Comics

Από τον συγγραφέα-εγγύηση Jeff Lemire, και από τον δόκιμο σχεδιαστή και σταθερό συνεργάτη του, Andrea Sorrentino, έρχεται μια ιστορία τρόμου που ανήκει στο σύμπαν του BONE ORCHARD. Παρ’ όλο που δεν έχω διαβάσει άλλα comics από την εν λόγω σειρά, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάθε τεύχος της αποτελείται από αυτοτελείς ιστορίες, οπότε μάλλον έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να της δώσω μια ευκαιρία, ξεκινώντας με αυτό το τεύχος.

Και μάλλον πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο, αν κρίνουμε από τις εντυπωσιακές πρώτες σελίδες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Creepshow #1 (of 5)

$3.99 page 36 Image Comics

Το πρώτο τεύχος ενός mini series στο οποίο θα παρουσιάζονται pulp ιστορίες τρόμου, πιστές στο ύφος της ομότιτλης ταινίας του Stephen King. Στους δημιουργούς που υπογράφουν το πρώτο τεύχος, συγκαταλέγεται και ο Paul Dini, ο ιθύνων νους πίσω από το BATMAN: THE ANIMATED SERIES.

Stuff Of Nightmares #1 (of 4)

$4.99 page 94 Boom! Studios

Κλείνουμε με ακόμα μία ιστορία τρόμου, γραμμένη από τον γνωστό συγγραφέα R.L. Stein. Παρά το άχαρο εξώφυλλο, οι σελίδες στον κατάλογο φαίνονται πολύ όμορφες, με ωραία χρώματα. Αξίζει έστω ένα ξεφύλλισμα.

Green Pages

Καλοκαίρι 2022. Ενώ ανοίγει σιγά-σιγά η τελευταία πύλη και μπαίνουμε στο secret level της επίγειας κόλασης, σε ένα καλοκαίρι ιδιάζον κι αποξενωμένο, ας το ρίξουμε στις αλλόκοτες και ψαγμένες επιλογές των comics που θα φτάσουν στα χέρια μας σε λίγους μήνες, μιας και δεν μπορούμε ούτε για ένα μπάνιο της παρηγοριάς να πάμε ακόμα, με όσα συμβαίνουν.

Zombie Make Out Club Vol. 1: Deathwish

$9.99 page 206 PublisherAblaze Media

Στο τρέχον PREVIEWS έχει αφιέρωμα Horror Month! Ανάμεσα στα κλασικά θριλεράκια για Αμερικανάκια, ξεχωρίζει αυτό το πνευματικό goth παιδάκι του Junji Ito. Με πολλά υπέροχα διεστραμμένα καρέ και υποσχέσεις για #doomwave, από κάποιον Peter Richardson.

We Live Vol. 2: Age Of Palladions

$19.99 page 226 PublisherAfterShock Comics

Ολοκληρώνεται φέτος και θα βγει σε τομάκι, το sequel μίας από τις καλύτερες mini series που διάβασα πέρσι. Έχουμε και time skip, ένας λόγος παραπάνω να πιάσετε από την αρχή αυτό το post-apocalyptic έπος των Miranda Brothers!

Everything Is OK

$16.99 page 243 PublisherAndrews McMeel

H Debbie Tung επιστρέφει δριμύτερη, μετά το αριστουργηματικό QUIET GIRL IN A NOISY WORLD: AN INTROVERT’S STORY. Το ταξίδι της για την ανάκτηση της ψυχικής υγείας της, από τη χρόνια κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές, συνεχίζεται, με την πρωταγωνίστρια να προσπαθεί να μάθει να κρατάει την ισορροπία της όταν τα πράματα φεύγουν εκτός ελέγχου. Κάτι αξιοθαύμαστο και πανδύσκολο συνάμα.

The Joy Of Quitting

$24.95 page 287 PublisherDrawn & Quarterly

H Keiler Roberts, σε αυτή την έκδοση, μαζεύει αυτοβιογραφικά μικροπράματα μιας ολόκληρης 8ετίας, με τον κλασικό, ασπρόμαυρο και καθημερινά ωμό, μοναδικό της τρόπο αφήγησης. Και συγκεκριμένα, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή και στην εργασία της, μεγαλώνοντας το παιδί της.

Transformers: Last Bot Standing

$17.99 page 327 PublisherIDW Publishing

Ενώ, δυστυχώς, πλησιάζει το τέλος μιας εποχής, ο Nick Roche βγάζει ένα post-apocalyptic mini series, που διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον, κάνοντας τον πιο ιδιότυπο φόρο τιμής στο run της IDW στα αγαπημένα μεταμορφωσ-όντα. Κι εγώ το βρίσκω τουλάχιστον συμπαθέστατο, μετά από το απίστευτα άνευρο main series, που μόλις ολοκληρώθηκε και μας αφήνει να πορευτούμε μόνο με mini series μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Nowhere Girl

$19.99 page 346 PublisherNobrow Press

Ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ graphic novel, γεμάτο υπέροχες ψυχεδελικές πινελιές! Τη δεκαετία του ’90, ένα κοριτσάκι αναπτύσσει υπερβολικά πολλές φοβίες στο σχολείο και βρίσκει καταφύγιο σε ξεχασμένες μουσικές, ανακαλύπτοντας τους Beatles! MUST READ!!!

The Philosopher, The Dog And The Wedding: The Story Of The Infamous Female Philosopher Hipparchia

$22.99 page 374 PublisherSelfMadeHero

Η Barbara Stok (VINCENT) ξαναχτυπά και αυτή τη φορά με τη βιογραφία μιας όχι και τόσο γνωστής φιλοσόφου από την Αρχαία Ελλάδα! Η Ιππαρχία ήταν από τους σημαντικότερους κυνικούς φιλοσόφους και παντρεύτηκε κόντρα σε όλες τα ήθη και έθιμα της εποχής.

Halina Filipina: A New Yorker In Manila

$14.99 page 405 PublisherTuttle Publishing

Ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον graphic novel. Η Halina Mitchell είναι Φιλιπινεζο-Αμερικανίδα από τη Νέα Υόρκη και πηγαίνει πρώτη φορά στην πατρίδα της. Στη Μανίλα θα βιώσει ένα πολιτισμικό, κοινωνικό και όχι μόνο σοκ, όπως εξάλλου συνηθίζουν τέτοιου είδους graphic novels.

Look Back

$12.99 page 439 PublisherViz Media

Ο δημιουργός του CHAINSAW MAN, Tatsuki Fujimoto, αποφάσισε να κάνει ένα διαλειμματάκι από το ανελέητο gore, αφηγούμενος μια γλυκιά ιστοριούλα, με δυο μαθήτριες που έρχονται κοντά μέσω της αγάπης τους στη δημιουργία manga. Μέχρι που μια τραγωδία τους χτυπάει την πόρτα της ζωής…

Sirius

$12.99 page 476 PublisherTokyoPop

Μία κοπέλα με λαμπρό μέλλον ως τοπ παίκτρια αντισφαίρισης (sic), παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και για να ξεφύγει από το χάος που δημιουργήθηκε, πάει να ξελαμπικάρει σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Εκεί, θα γνωρίσει μια κοπέλα που αγαπάει την αστρονομία, η οποία στέκεται δίπλα της, εκεί που δεν της συμπαραστέκεται κανείς άλλος, θυμίζοντάς της το πόσο όμορφη είναι η ζωή.

Η πραγματική πρωτοτυπία όμως βρίσκεται στο ότι μιλάμε για μια δημιουργία της Ισπανίδας Ana C. Sánchez!