Βασίλειος Βασιλεύς #2

Η Κυριαρχία Του Νόθου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Βασίλειος Βασιλεύς #2

WriterΣπύρος ΘεοχάρηςArtistΧρυσαυγή ΣακελλαροπούλουPublisherByzantine Tales

Τρίτος τόμος, λοιπόν, με τη ζωή του Βασίλειου Β’ (μελλοντικού Βουλγαροκτόνου), λαμβάνοντας υπ’ όψη και το πρηκουελικό (και χορταστικότατο) ΘΕΟΦΑΝΩ, στο οποίο ζήσαμε το gameofthronικό σκηνικό δολοπλοκιών της τρικυμιώδους ζωής της ομώνυμης πρωταγωνίστριας. Ακολούθησε ο πρώτος τόμος του ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ, με τίτλο “Όρκος Πίστης”, όπου είδαμε τα παιδικά χρόνια του Βασίλειου Β’, καθώς και τη συνέχιση των πολέμων της διαδοχής, με αποτέλεσμα ο Βασίλειος να είναι ουσιαστικά κομπάρσος στο ίδιο του το comic.

Φτάνουμε αισίως στον δεύτερο προσωπικό τόμο της ιστορίας του Βασίλειου και είναι, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, άμεση συνέχεια του πρώτου τόμου, με τα νεανικά χρόνια του Βασίλειου, όπου ενηλικιώνεται και στέφεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με τον ύπουλο θείο του, Βασίλειο Λεκαπηνό, στο πλάι του (εξού και ο τίτλος “Η Κυριαρχία Του Νόθου”). Περίπου 50 σελίδες, γεμάτες ίντριγκα, μάχες, ναυμαχίες και ανατροπές, που οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα ακόμα cliffhanger.

Σχεδιαστικά, η Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου έχει βρει πλέον ένα σταθερό ποιοτικό επίπεδο σχεδίου και χρώματος, περιορίζοντας ολοένα τα στατικά προς χάρη δυναμικών καρέ, συνεισφέροντας στην καλή ροή της ιστορίας, η οποία ροή, όμως, από τη μέση του τόμου και μετά, ασφυκτιά από άνισα γραμμένο σενάριο και την απόλυτη απώλεια επεξηγήσεων άγνωστων λέξεων. Υπάρχει στο τέλος, όπως και σε κάθε τόμο, παράρτημα, όμως δυσκολεύουν τον μέσο αναγνώστη σε αφάνταστο σημείο. Πολεμικές ορολογίες, τοπωνύμια και ιστορικά cameos, καθιστούν τον εν λόγω τόμο μία πραγματική δοκιμασία.