Comicdom Con Athens

www.comicdom-con.gr

Το Comicdom Con Athens είναι μια διήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Comicdom Awards, των μοναδικών βραβείων comics για τους έλληνες δημιουργούς, όπου το ελληνικό κοινό τιμά με την προτίμησή του, τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens έχουν διοργανωθεί δύο πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων. Το 2007 φιλοξενήθηκε η έκθεση “50 Χρόνια Peanuts” και το 2008 η έκθεση “Το πνεύμα του Will Eisner”.

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο κατά σειρά Comicdom Con Athens πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 24-26 Απριλίου 2015.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως ο Joe Linsner, ο Bill Tucci, ο David Lloyd (συνδημιουργός του V for Vendetta), ο Mark Buckingham, ο Peter Milligan, και ο Scott Lobdell.

Οι ίδιοι μιλούν για την εμπειρία της επίσκεψής τους:

“Το Comicdom Con Athens είναι ένα από τα καλύτερα conventions στον πλανήτη! Το προσωπικό, όλοι τους εθελοντές, ήταν απόλυτα επαγγελματίες, εκφράζοντας την ανιδιοτελή γενναιοδωρία τους σε κάθε καλεσμένο και κάθε επισκέπτη. Το Comicdom Con Athens είναι ένα πραγματικό διαμάντι και ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις διοργανώσεις.”
(Bill Tucci)

“Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το λίκνο του πολιτισμένου κόσμου θα παρείχε τη βάση για το πιο έξυπνο, ευγενικό και διεγερτικό για τη σκέψη, comic book convention που είχα ποτέ τη χαρά να παραβρεθώ. Ελλάδα, συνέχισε και θα κατακτήσεις ξανά τον κόσμο!”
(Scott Lobdell)

“Comicdom Con Athens. Ένα convention που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, διευρύνοντας τους θεματικούς ορίζοντες. Έντονες αναμνήσεις, γενναιόδωροι άνθρωποι και ένα εξαιρετικό convention. Μικρό… αλλά τέλεια δομημένο.”
(Andrew Wildman για το Draw the World Together)

“Ένα από τα αγαπημένα μου conventions! Φιλικό, οργανωμένο και γεμάτο ενθουσιασμό. Το εύρος και η ποιότητα των panels ήταν απίστευτη.”
(Peter Milligan)

“Με εντυπωσίασε η ποικιλία των panels, από τις συζητήσεις με τις εκδοτικές, μέχρι τα γεμάτα οικειότητα workshops με τους καλλιτέχνες. Το περιεχόμενο έμοιαζε με εκείνο μιας πολύ πιο έμπειρης διοργάνωσης. Ως εκθέτης ένιωσα πως όλες μου οι ανάγκες καλύφθηκαν πλήρως. Ήταν μια πραγματικά διαφωτιστική εμπειρία να βλέπει κανείς την αφοσίωση των “εραστών” των comics της Αθήνας.”
(Jean Schulz)

“Θαυμάσια εμπειρία. Οι επισκέπτες ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και κοινωνικοί και ο χώρος ήταν τόσο “ζεστός”, που ένιωθες ότι ερχόσουν πραγματικά σε επαφή με τους άλλους δημιουργούς και τους εκθέτες. Το κοινό παρουσίαζε καλύτερες ισορροπίες φύλου και ηλικιών σε σχέση με αμερικανικά conventions, μια αλλαγή απόλυτα αναζωογονητική. Αν δεν ζούσα τόσο μακριά, το Comicdom Con Athens θα βρισκόταν κάθε χρόνο στη λίστα των συνεδρίων που πρέπει να παρακολουθήσω.”
(Paige Braddock)

www.comicdom-con.gr