PREVIEWS PICKS (AUGUST 2010): The “Blue” Pages

Ναι, είναι Αύγουστος, κάνει ζέστη, έχω άδεια, και αντί να έχω αράξει σε μια παραλία αγκαλιά με τα ETERNALS του Kirby, κάθομαι εδώ και γράφω PREVIEW PICKS. Αποφάσισα, όμως, να πρωτοτυπήσω! Θα γράψω το post αυτό σε real time! Δεν έχω ανοίξει ακόμα τον κατάλογο, δεν έχω ιδέα τι έχει μέσα, και θα καταγράφω τις εντυπώσεις μου, όπως αυτές μου έρχονται αυθόρμητα. Στο post αυτό δεν θα επεκταθώ σε θέματα που δεν αφορούν τη φύση του -αλλαγή μουσικής, δημιουργία ροφημάτων και εδεσμάτων, επισκέψεις στο χώρο που ο κάθε blogger πάει μόνος του, reboot υπολογιστή, κ.α.– τα οποία μπορεί να είναι χαριτωμένα, όμως, δεν σας αφορούν καθόλου.

UNCANNY X-FORCE #1 (Marvel, pM5, $3.99)
Η black ops ομάδα των X-Men, σε καινούριο τίτλο, με νέα σύνθεση. Η αλλόκοτη αυτή ομάδα, που αποτελείται από τους Wolverine, Archangel, Psylocke, Deadpool και Fantomex, έχουν ως σκοπό να σταματήσουν τον Apocalypse με κάθε κόστος, ντυμένοι πάντα στα μαύρα, και με τις πάντα απαραίτητες γκριμάτσες θυμού και κακίας – όσοι δεν φοράνε μάσκες, τέλος πάντων. Από τους Rick Remender και Jerome Opena.

CARNAGE #1 (of 5) (Marvel, pM6, $3.99)
Carnage, ένας villain του Spider-Man, που ποτέ δεν συμπάθησα. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του, ήταν η δημιουργία ενός διεστραμμένου Venom, ενός αντιπάλου του Spider-Man που ποτέ δεν είχε και κανένα κίνητρο της προκοπής. Τέλος πάντων, οι Zeb Wells και Clayton Crain, φροντίζουν για την επιστροφή του Carnage, και του λουτρού αίματος που υποθέτω ότι θα ακολουθήσει..

ULTIMATE COMICS THOR #1 (of 4) (Marvel, pM20, $3.99)
To origin του Ultimate Thor, δια χειρός Jonathan Hickman και Carlos Pacheco. Έχει και “Ragnorak”! Που είναι οι proofreaders της Marvel;

SPIDER-MAN VS. VAMPIRES #1 (Marvel, pM24, $3.99)
Επειδή οι vampires είναι το new “old” hot thing (κατάρες στο TWILIGHT, δόξα στο TRUE BLOOD), πρέπει να θυμηθεί το αναγνωστικό κοινό τη σχέση του Spidey με τον Blade.

CHAOS WAR #1 & 2 (of 5) (Marvel, pM34-35, $3.99)
Ο Hercules ηγείται ομάδας, με σκοπό να σώσει τα σύμπαν ολάκερο! Προσωπικά, τα cosmic storylines της Marvel τα βαριέμαι, εκτός αν τα γράφει ο Jim Starlin, αλλά οι Greg Pak και Fred Van Lente μου είναι αρκετά συμπαθείς, οπότε μπορεί και να το τσεκάρω.

TOMB OF TERROR #1 (Marvel, pM64, $3.99)
Ασπρόμαυρο comic ανθολογίας τρόμου, με πρωταγωνιστές τους Werewolf by Night, Man Thing και Son of Satan. Το γεγονός,  ότι μεταξύ των συντελεστών είναι και ο σχεδιαστής Μark Texeira,  είναι ικανοποιητικός κράχτης.

STRANGE TALES VOL. II #1 (Marvel, pM75, $4.99)
Δεύτερο μέρος της άνισης ανθολογίας, με μια πληθώρα ανεξάρτητων δημιουργών να δανείζονται τα “παιχνιδάκια” της Marvel.

DEADPOOLMAX #1 (Marvel, pM76, $3.99)
Επειδή ο κόσμος αυτός πραγματικά χρειαζόταν ακόμα έναν τίτλο Deadpool, και μάλιστα υπό το MAX imprint! Όπα, κάτσε μισό λεπτό. Εδώ γράφει ο Dave Lapham και σχεδιάζει ο Kyle Baker. Είναι δύσκολο να έχεις ηθικές αρχές, όταν βάζουν αυτούς τους δυο δημιουργούς μαζί σε έναν τίτλο. Ακόμη και αν αυτός είναι του Deadpool.

SUPERIOR #1 (of 6) (Marvel, pM80, $2.99)
Ένας κάποτε δημοφιλής και ταλαντούχος έφηβος, πάσχει από σκλήρυνσης κατά πλάκας και έχει καθηλωθεί. Η μόνη διαφυγή του από την τραγική πραγματικότητα που βιώνει είναι τα comics και οι ταινίες. Ξαφνικά, μπαίνει στη ζωή του ο Superior. Ως ιδέα, όλα αυτά μπορεί να μην είναι άσχημα, επειδή, όμως, τα γράφει ο Mark Millar, σίγουρα θα καταφέρει να τα οδηγήσει σε κάποιο στραβό δρόμο.

ATLANTIS ATTACKS OMNIBUS HC (Marvel, pM86, $75.00)
Το crossover event του 1989 των annuals της Marvel, συγκεντρωμένο σε ένα hardcover. Βάζω στοίχημα ότι η αγορά όλων των annuals δεν θα σας στοιχίσει περισσότερα από $25, πέρα από αυτό όμως, το ίδιο το storyline δεν ήταν και κάτι το αξιόλογο, και σίγουρα δεν του αξίζει μια τόσο χλιδάτη αντιμετώπιση.

TUROK: SON OF STONE #1 (Dark Horse, p32, $3.50)
Ο τρίτος τίτλος των αναγεννημένων χαρακτήρων της Gold Key, μετά τα DOCTOR SOLAR και MAGNUS, ROBOT FIGHTER, με τον Jim Shooter στο πηδάλιο. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχω διαβάσει κάτι από την νέα αυτή προσέγγιση των συγκεκριμένων χαρακτήρων, οπότε δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη.

MAGNUS, ROBOT FIGHTER VOLUME 1 (Dark Horse, p36, $3.50)
Επανέκδοση των πρώτων ιστοριών του Magnus, από την μακρινή δεκαετία του ’60. Αν σας αρέσουν τα παλαιά sci-fi superhero comics, τσεκάρετέ το άμεσα, καθώς το πεντακάθαρο σχέδιο του Russ Manning είναι πραγματικά ζαχαρίτσα για τα μάτια.

ARCHIE FIRSTS (Dark Horse, p56, $24.99)
Ναι, μου αρέσουν τα comics του Archie και θέλω να διαβάσω τις πρώτες εμφανίσεις των σημαντικότερων χαρακτήρων του cast! Υπάρχει πρόβλημα;

BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: BATMAN & ROBIN #1 (DC, p75, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: RED ROBIN #1 (DC, p75, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: BATGIRL #1 (DC, p76, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: OUTSIDERS #1 (DC, p76, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: CATWOMAN #1 (DC, p77, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: COMMISIONER GORDON #1 (DC, p77, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: ORACLE #1 (DC, p78, $2.99)
BRUCE WAYNE – THE ROAD HOME: RA’S AL GHUL #1 (DC, p78, $2.99)
BATMAN – THE RETURN #1 (DC, p79, $4.99)

Πραγματικά δεν το περιμένατε, έτσι δεν είναι; Ο Bruce Wayne επιστρέφει, οπότε μπορείτε να το γιορτάσετε όχι με ένα, αλλά με 9 one-shots! Με λιγότερα από 30 δολάρια, έχετε καθαρίσει! Και φυσικά, όλα τα εξώφυλλα είναι top-secret, επειδή γίνονται Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ πράγματα!

KNIGHT & SQUIRE #1 (DC, p80, $2.99)
Το Bat-franchise του Λονδίνου σε δράση. Μακάρι να ήξερα γιατί.

ACTION COMICS #894 (DC, p85, $3.99)
Η Death -αυτή από το SANDMAN,ντε!– πιάνει κουβεντούλα με τον Lex Luthor. Όχι, δεν γράφει ο Neil Gaiman, αλλά ο Paul Cornell. Θα συμβιβαστείτε με αυτόν, καθότι είναι επίσης Βρετανός, ή όχι;

VERTIGO RESURRECTED #1 (DC, p98, $7.99)
Αδημοσίευτη ιστορία του Warren Ellis, με θέμα δολοφονίες σε σχολεία, καθώς και ένας μικρός αχταρμάς από άλλες, διαφόρων θεματολογιών, από superstar δημιουργούς.

THE GREEN LANTERN OMNIBUS VOL.1 HC (DC, p105, $75.00)
Οι πρώτες ιστορίες του Hal Jordan ως Green Lantern. Σημαντικότατες για την εξέλιξη του concept του χαρακτήρα, πλην όμως, ιδιαίτερα αφελείς, αν και γοητευτικές, όπως άλλωστε όλα τα Silver Age superhero comics της DC. Ή τουλάχιστον όσα έχω διαβάσει εγώ.

FABLES #100 (DC/Vertigo, p122, $9.99)
Ομολογώ, ότι εδώ και αρκετό καιρό, έχω χάσει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος μου για αυτόν τον τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθώ να τον αγοράζω πιστά, και αντιμετωπίζω το 100ο αυτό τεύχος των 100 σελίδων με χαρά. Περιέχει και μια αντιστροφή ρόλων στο δημιουργικό τομέα, με τον συγγραφέα Bill Willingham να σχεδιάζει ιστορία του Mark Buckingham, o οποίος, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, είναι ο σχεδιαστής του τίτλου. Χαριτωμενίες.

GENIUS, ISOLATED: THE LIFE AND ART OF ALEX TOTH (IDW, p160, $59,99)
Ο Alex Toth έχει περάσει στην ιστορία ως ο δημιουργός του Space Ghost, το έργο του, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο και ξεκινάει από την δεκαετία του ’40. Το βιβλίο αυτό σας δίνει την δυνατότητα να το εξερευνήσετε, καθώς παρουσιάζει το σύνολο του έργο του.

ROCKETEER: THE COMPLETE DELUXE EDITION (IDW, p162, $75.00)
Επανέκδοση του περσινού Deluxe Edition, με επιπλέον 130 σελίδες και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σίγουρα, με την τιμή αυτή, απευθύνεται στους φανατικούς θαυμαστές του υπέροχου action comic του Dave Stevens, με τους υπόλοιπους να πρέπει να περιοριστούν σε μια πιο ταπεινή έκδοση. Είναι δελεαστικότατο, όμως, το άτιμο…

THE SAGA OF REX TP (Image, p176, $17.99)
Οι αλεπούδες είναι αρκετά κακόβουλα πλάσματα, αλλά το δημιούργημα αυτό του Michael Gagne, με πρωταγωνιστή έναν αλεπουδάκο, τον Rex, μοιάζει να είναι απίστευτα χαριτωμένο, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες.

MAGE, VOL. 1: THE HERO DISCOVERED HC (Image, p178, $49.99)
Τί καλύτερο από το να κλείσω αυτό το PREVIEWS PICKS, με την νέα επανέκδοση του MAGE του Matt Wagner! Ένα σύγχρονο fantasy comic –σχεδόν σύχρονο, αφού είναι του 1984- με πολλές μυθολογικές αναφορές, από έναν δημιουργό, ο οποίος, αν και δεν είχε πιάσει ακόμα το peak του, είχε τουλάχιστον ανακαλύψει το σωστό μονοπάτι.

Αυτά από εμένα, κάνω πάσα στον Άρη Κώτση για τα Manga picks!