Οι Έγκλειστοι 2

Ένα από τα καλύτερα sequels όλων των εποχών!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Οι Έγκλειστοι 2

Writer/ArtistΠερικλής ΚουλιφέτηςPublisherΕκδόσεις Μικρός Ήρως

Φέτος ολοκληρώθηκε ένας χρόνος από το ντεμπούτο του νέου comic του Κορίνθιου Περικλή Κουλιφέτη, ΟΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ, το οποίο ήταν ένα πολύ δυνατό παραθυράκι στην πρώτη σκληρή καραντίνα, που βιώσαμε άπαντες. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όμως, για το sequel, της ατελείωτης δεύτερης καραντίνας.

2021. Ο Στάθης Προκοπίου προσπαθεί να την παλέψει έχοντας συντροφιά τον βιτριολικό Αγαθοκλή. Όμως, μετά τις πρώτες δέκα (από τις συνολικά 40) σελίδες, το δίδυμο σπάει το εμπνευσμένο από Αρκά καλούπι που είχε στην ολότητά του το πρώτο τεύχος, δημιουργώντας πλέον το ολόδικό του σύμπαν, εμπλουτισμένο από μία ξεχωριστή προσθήκη στη ζωή τους. Enter Έλλη, η φαρμακοποιός. Η φωνή της λογικής και του ανθρώπινου συναισθήματος, εν μέσω μιας απίστευτης τρικυμίας εν κρανίω, ιδιαίτερα αναφορικά με τα εμβόλια, τα οποία ο Στάθης φοβάται να κάνει, μέσα στον κυκεώνα παραπληροφόρησης που μας κατέκλυσε.

Όλη η ιστορία επεκτείνεται απίστευτα όσον αφορά στις μπηχτές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, φτάνοντας στο σπαραξικάρδιο τελικό τετρασέλιδο, που είναι μακράν από τους πιο φορτισμένους, έντονοα συναισθηματικούς επιλόγους που έχω διαβάσει ποτέ από Έλληνα κομίστα. Οι ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους και κάποια στιγμή εύχομαι να βγουν και σε επίτομο μεγαλύτερου μεγέθους, γιατί αδικείται ένα από τα καλύτερα comics της ελληνικής σκηνής να βγαίνει σε μέγεθος τσέπης.