Weekend Reading: Comics Reporter’s Holiday Interviews

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, ο αγαπημένος μας Tom Spurgeon δημοσίευσε στο site του, Comics Reporter, κατά την περίοδο των εορτών, μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με πρόσωπα της αμερικανικής comics σκηνής. Με μοναδικό -εμφανές- κοινό σημείο των συνεντευξιαζόμενων, το γεγονός πως όλοι τους είναι ενδιαφέροντες συνομιλητές, ο Spurgeon κατάφερε, για μια ακόμη χρονιά, να μας κρατήσει συντροφιά στις γιορτές, παραδίδοντας παράλληλα και δωρεάν μαθήματα προς “επίδοξους comics journalists”.

comics_reporter_logo

Για πολλοστή φορά, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη η αφοσίωση του Spurgeon στο diversity, καθώς τα subjects των συνεντεύξεων του “απλώνονται” από το smart mainstream (Matt Fraction), μέχρι το post modern alternative (Karl Stevens),  και από τους υπερήρωες (Kurt Busiek), μέχρι τα humor comic strips (Batton Lash). Παράλληλα, ο Spurge δεν ξεχνά πως μερικές φορές οι άνθρωποι που εκδίδουν τα comics μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέροντες με αυτούς που τα δημιουργούν και φιλοξενεί τον εκδότη της PictureBox (αλλά και θεωρητικό), Dan Nadel και τον συν-ιδρυτή της Fantagraphics, Kim Thompson, ενώ δεν παραλείπει να ασχοληθεί και με τον δικό του τομέα, συνομιλώντας με τον comics reviewer, Tucker Stone.

Αν συνυπολογίσουμε πως βρήκε χρόνο για να πει δυο κουβέντες και με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Eddie Campbell, είναι νομίζω προφανές γιατί ο υπογράφων θεωρεί τον Τom Spurgeon ως το μέτρο με βάση το οποίο θα πρέπει να κρίνονται όλοι όσοι ασχολούνται δημοσιογραφικά με τα comics…

Δείτε την πλήρη λίστα των Holiday Interviews του Comics Reporter.