“Από Tο Yellow Kid Στον Conan”: Έκθεση Original Art Στο Comicdom Con Athens 2010

Η Ιστορία των Αμερικανικών comics περνά μπροστά από τα μάτια μας, μέσα από τα έργα που περιλαμβάνονται στην Έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan”, η οποία θα φιλοξενηθεί φέτος, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2010.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις comics που παρουσιάζονται ποτέ σε Ευρωπαϊκό κοινό, με συμμετοχές σπουδαίων δημιουργών όπως οι Neal Adams, Carl Barks, Milton Caniff, Howard Chaykin, Winsor McCay, Todd McFarlane, Roy Thomas, Art Spiegelman, Walt Kelly και πολλοί άλλοι.

Πασίγνωστοι ήρωες, από τον Mickey Mouse, τον Dick Tracy και τον Prince Valiant, έως τον Conan, τον Spider-Man και τον Swamp Thing, ζωντανεύουν μέσα από τα τριάντα ένα πρωτότυπα έργα που θα στολίσουν τους τοίχους της γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan” διοργανώνεται από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Απριλίου 2010, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 16 Μαΐου 2010.

International Museum of Cartoon Art Collection, The Ohio State University Billy Ireland Cartoon Library & Museum

Hogan's Alley - Around the World with the Yellow Kid: The Yellow Kid Invades Germany (1897-04-04). International Museum of Cartoon Art Collection, The Ohio State University Billy Ireland Cartoon Library & Museum