Προβολές στο Comicdom Con Athens 2010

To Comicdom Con Athens 2010 έχει την τιμή να φιλοξενήσει δύο πολύ ξεχωριστές προβολές! Το ντοκιμαντέρ Tintin Et Moi και την ταινία anime Marine Express.

Ντοκιμαντέρ: “Tintin Et Moi”

Για ποιό λόγο οι περιπέτειες του ατρόμητου νεαρού ρεπόρτερ Tintin, εξακολουθούν να μας συναρπάζουν, δεκαετίες μετά την πρώτη κυκλοφορία τους;

Το ντοκιμαντέρ “Tintin Et Moi” εξετάζει τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες προσδίδουν ιδιαίτερο βάθος στον κόσμο του Tintin και εξερευνά το μυαλό του εργασιομανούς δημιουργού του, Hergé, με στόχο να αναλύσει τη δημιουργία και εξέλιξη του Tintin, στο πέρασμα του χρόνου.

Σπάνιες και απρόσμενα αποκαλυπτικές συνεντεύξεις από τη δεκαετία του 1970, φανερώνουν τις έντονες ανασφάλειες και ανησυχίες, που οδήγησαν τον Hergé να δημιουργήσει ιστορίες, οι οποίες, όχι μόνο έχουν ψυχαγωγήσει εκατομμύρια παιδιά, αλλά παράλληλα κάλυψαν και την προσωπική του ανάγκη να εκφράσει αυτά που ένιωθε και σκεφτόταν.

Κάνοντας χρήση εντυπωσιακών οπτικών εφέ, το “Tintin Et Moi” μας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ψυχή του Herge και μας συστήνει τη δουλειά του δημιουργού μέσα από τα δικά του λόγια.

Παραγωγή 2003. Διάρκεια: 75 λεπτά.
Κατεβάστε το trailer (.flv file, 13.3 mb)

(Παρασκευή 16 Απριλίου, 21:00, Θέατρο)

————————–

Marine Express

Στο μέλλον του 2002, σε έναν κόσμο περιβαλλοντικής σαπίλας και πολιτισμικής παρακμής, μέσα σε ένα υποβρύχιο τρένο, λαμβάνει χώρα μια ιστορία απάτης και λαθρεμπορίου, που σύντομα εξελίσσεται σε χωροχρονικό ταξίδι φαντασίας.

Σκηνοθετημένη από τον Dezaki Tetsu, η ταινία περιέχει εμφανίσεις από τους περισσότερους γνωστούς χαρακτήρες του Osamu Tezuka, όπως τους Astro Boy, Black Jack και Don Dracula.

Παραγωγή 1979. Διάρκεια: 91 min. Ιαπωνικά με Αγγλικούς υπότιτλους
Δείτε το trailer

(Σάββατο 17 Απριλίου, 21:00, Θέατρο)