Νέες Κυκλοφορίες Από Τη Giganto Books, Στο Comicdom Con Athens 2010

Τρεις νέες εκδόσεις έχει ετοιμάσει η Giganto Books, που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στο Comicdom Con Athens 2010. Λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(ΝΕΟ SITE!) www.gigantobooks.gr / www.gigantobooks.blogspot.com

Common Comics #5: PURR
Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan)
52 σελίδες / 6,5 €
Διαστάσεις: 17 x 24 cm

Στα μέσα Απριλίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του COMMON COMICS, προσωπικού τίτλου comics του Παναγιώτη Πανταζή («Re:stor Diaries» – «9» Ελευθεροτυπίας, «Τώρα πια ξυπνάω με τον ήλιο» – giganto books, κ.α.).

Μετά από ενάμιση χρόνο, κυκλοφορεί το Common Comics #5, που στις σελίδες του περιέχει το τέλευταίο μέρος της καταστροφικής, ερωτικής σχέσης του Οδυσσέα και της Ουλένκα (συνέχεια από τα τεύχη #3 και #4 του Common Comics).

Χρησιμοποιώντας, στο μεγαλύτερο μέρος του τεύχους, παράλληλη αφήγηση, ο Παναγιώτης Πανταζής καταφέρνει να κλείσει με μοναδικό τρόπο την ιστορία των 2 ηρώων, υπενθυμίζοντάς μας πως πολλές φορές στα δύσκολα, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να πάρεις φόρα και να βουτήξεις.

Επίσημη κυκλοφορία comic:
Comicdom Con Athens 2010
16, 17 & 18 Απριλίου
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22)
Από τις 11:00 έως τις 21:30.
www.comicdom-con.gr
Περίπτερο giganto books στο ισόγειο

(Τις μέρες του Comicdom Con, το comic θα πωλείται στην ειδική τιμή των 5,5 €)

Λίγα λόγια για το δημιουργό:

Ο Παναγιώτης Πανταζής είναι 28 χρονών και ζει στην Αθήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει αίσθηση με τα comics που σχεδιάζει για το «9» (re/stor.diaries), τις εκδόσεις Giganto (Common Comics, Τώρα!) και ΚΨΜ (Lynch). Σκιτσάρει πάντα ακούγοντας μουσική και όταν δεν σκιτσάρει φτιάχνει τη δική του και την χρησιμοποιεί σαν soundtrack για τα comics του (www.postnoise.com). Επισκεφτείτε το προσωπικό blog του Παναγιώτη Πανταζή, για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα του!

To soundtrack του Common Comics #5, θα μπορείτε να το κατεβάσετε σε λίγες μέρες από το προσωπικό site του Παναγιώτη Πανταζή και συγκεκριμμένα απο εδώ!

Για περισσότερα νέα σχετικά με το Common Comics: http://gigantobooks.blogspot.com/search/label/Common%20Comics

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://gigantobooks.gr/comics/common-comics-5/ για να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του comic Common Comics #5.

 

Hehe! #1 (ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ)
Tomek & Γιάννης Μπαρδάκος (JB)
36 σελίδες / 5,5 €
Διαστάσεις: 17 x 24 cm

Στα μέσα Απριλίου κυκλοφορεί ο νέος τίτλος της giganto books: Hehe!. Μετά από τους τίτλους: Populart του Τάσου Παπαϊωάννου, Common Comics του Παναγιώτη Πανταζή και Krak Komiks του Τάσου Μαραγκού, η giganto books καλωσορίζει τον Tomek και τον JB με τον τίτλο τους Hehe! στη μεγάλη της οικογένεια.

Στο #1 τεύχος του Hehe! θα βρείτε πολλές ιστορίες comics που μας παρουσιάζουν το σουρεάλ, χιουμοριστικό, καυστικό και πνευματώδη κόσμο που έχουν πλάσει οι 2 δημιουργοί. Oι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο τεύχος είναι οι εξής: Ping Pong, 2×1, The most stupid hits in my life ever! (2), Back to basics, Φάτσα, Vagitus Uterinus, Ensalada Mixta, Ego Sum-Ergo Sum. Guest συμμετοχή στο τεύχος: ένα δισέλιδο comic από τον Dr. Mo.

{ Για την ιστορία, το Hehe! είχε κυκλοφορήσει 2 τεύχη στο παρελθόν (το #1 τον Ιανουάριο του 2006 και το #2 τον Ιούνιο του 2007) ως αυτοέκδοση των δημιουργών. Ο τίτλος της giganto books ξεκινάει την αρίθμηση από το #1 γιατί στις σελίδες του τεύχους περιλαμβάνονται νέες ιστορίες των δημιουργών. }

Επίσημη κυκλοφορία comic:
Comicdom Con Athens 2010
16, 17 & 18 Απριλίου
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22)
Από τις 11:00 έως τις 21:30.
www.comicdom-con.gr
Περίπτερο giganto books στο ισόγειο

(Τις μέρες του Comicdom Con, το comic θα πωλείται στην ειδική τιμή των 4,5 €)

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

– Ο Tomek είναι απόφοιτος Τ.Ε.Ι. – Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλιτεχνικών Σπουδών, τμήμα Γραφιστικής με ειδικότητα στο animation. Ασχολείται με εικονογράφιση, 2D animation και… κόμικς (He He!). Συμμετείχε κατά καιρούς σε παραγωγές σειρών και ταινιών μεγάλου μήκους κινούμενων σχεδίων. Δημιουργεί, σκηνοθετεί και σχεδιάζει πολλά διαφημιστικά σποτ και τίτλους σειρών για τηλεόραση. Πάντα προσπαθεί να βρεί λίγο χρόνο για τα κόμικς και τα «φετίχ» του: εξώφυλλα δίσκων και αφίσες συναυλιών για φίλους και μη. Τη δεκαετία του ’90 συνεργαζόταν με το μουσικό fanzine “The THING” σχεδιάζοντας το κόμικ “21st Century Boy”. Συμμετείχε με τα strip του στις περισσότερες εκθέσεις «ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ» της ΕΠΑΣΚΤ στη Πλάκα. Το 2006 δημιούργησε και συνέκδιδε μαζί με τον JB το ανεξάρτητο κόμικ fanzine “HEHE!”, γνωστό κι’ ως …το χειρότερο Μίκυ ΜΑΟ της πόλης, του οποίου το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους ψηφίστηκε από αναγνώστες στο Comicdom ως το καλύτερο του 2006 (yeah!). Μετά από δύο τεύχη, το ΗΕΗΕ! μετακομίζει στην giganto books και μπαίνει σε μία νέα φάση ζωής. Επισκεφτείτε το προσωπικό blog του Tomek, για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα του! Το επίσημο site του: tomek.gr

– Ο Γιάννης Μπαρδάκος (JB) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασσικό σχέδιο, animation και ζωγραφική στη σχολή Ορνεράκη και CG tequniques, animation & special effects, στη Μαδρίτη (Aula Tematica) και στο Λονδίνο (Side Effects seminars) αντίστοιχα. Εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην εικονογράφιση σε περιοδικά και εκδοτικούς οίκους και στο κινούμενο σχέδιο για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους καθώς και διαφημιστικές ταινίες. Είναι συνιδρυτης του studio animation THESE και επίσης, ένας απο τους 2 πατεραδες του κόμικ HEHE!. Επισκεφτείτε το προσωπικό blog του Γιάννη Μπαρδάκου, για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα του! Το επίσημο site του: these.gr + jamtoons.com

Για περισσότερα νέα σχετικά με το Hehe!: http://gigantobooks.blogspot.com/search/label/Hehe και στο tumblr blog του >>> http://hehecomix.tumblr.com/

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.gigantobooks.gr/comics/hehe-1/ για να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του comic Hehe! #1.

 

Krak Komiks #5
Τάσος Μαραγκός (Tasmar)
36 σελίδες / 5,5 €
Διαστάσεις: 17 x 24 cm

Στα μέσα Απριλίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του KRAK KOMIKS, προσωπικού τίτλου comics του Τάσου Μαραγκού («Όλα είναι κόμιξς!» – «9» Ελευθεροτυπίας, κ.α).

Στις σελίδες του πρώτου μέρους του τεύχους θα βρείτε την 5η και τελευταία (για τον 1ο κύκλο) συνέχεια της ιστορίας Hard Rock. Αυτή τη φορά, ο κεντρικός ήρωας Μάρκος τα έχει βάψει σκούρα! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε αδιέξοδο και η φυγή από τη Σύρο, το νησί στο οποίο μεγάλωσε και έζησε, φαίνεται αβέβαιη. Ποία είναι η μόνη λύση που μπορεί να βρεθεί;;; Ο Τάσος Μαραγκός μας φυλάει μια έκπληξη για το τέλος του 1ου κύκλου του Hard Rock και μας προϊδεάζει ευχάριστα για το τι έπεται να συμβεί στον 2ο κύκλο.

Το τεύχος συμπληρώνουν 2 comics του Κ.Ομίστα, 1 δισέλιδη βιογραφική ιστορία για τον Buenaventura Durruti και 1 ιστορία με τους Γόγο + Τζίμη (αγαπημένους ήρωες από το Hard Rock). Από το τεύχος δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και 1 ιστορία για το Greek Comics Wonderworld.

Επίσημη κυκλοφορία comic:
Comicdom Con Athens 2010
16, 17 & 18 Απριλίου
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22)
Από τις 11:00 έως τις 21:30.
www.comicdom-con.gr
Περίπτερο giganto books στο ισόγειο

(Τις μέρες του Comicdom Con, το comic θα πωλείται στην ειδική τιμή των 4,5 €)

Λίγα λόγια για το δημιουργό:

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1977 και έχει σπουδάσει γραφιστική. Έχει εργαστεί ως γραφίστας και ως σκιτσογράφος. Ασχολείται με την δημιουργία κόμικς από το 1998. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς από όπου έχει αποσπάσει: διάκριση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς του περιοδικού 9 το 2003, 1ο βραβείο στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς “Μοτοκόμικς 2005” και 1ο βραβείο στον διαγωνισμό κόμικς που έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ μπουγάτσας Θεσσαλονίκης το 2006. Έχει συμμετάσχει με κόμικς του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κόμικς στη Μυτιλήνη το 2005, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Θεσσαλονίκης το 2006, στην Πανελλαδική Έκθεση Γελοιογράφων στο Λαφύστιο Λιβαδειάς από το 2002 μέχρι το 2006 και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Πολωνία.

Κόμικς και γελοιογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό 9, περιοδικό Γαλέρα, στο free press περιοδικό Bang, στην κυκλαδίτικη εφημερίδα Κοινή Γνώμη, στην εφημερίδα Uncovered City, στο περιοδικό Happy Revolver, στα ανεξάρτητα κόμικς έντυπα Pick Your Sin, Red Dot Comix, Sapilla και σε διάφορες ανθολογίες.

Από το 2004 μέχρι και το 2006 αυτοέκδιδε το bigBANG! το οποίο διακρίθηκε ως το καλύτερο ελληνικό ανεξάρτητο κόμικς έντυπο για τα έτη 2005 και 2006 στα Comicdom Awards. Το 2007 αυτοεκδίδει και το τεύχος 0 του Krak komiks. Από το 2007 το bigBANG! εκδίδεται πλέον από την 9ηΔιάσταση και το Krak komiks από την Giganto. Το τεύχος 3 του Krak komiks διακρίθηκε και με Comicdom Award για καλύτερο εξώφυλλο το 2009. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Από το 2006 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Εργαστήρι Κόμικς του Βαγγέλη Ματζίρη στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί τα τελευταία έξι χρόνια. Επισκεφτείτε το προσωπικό blog του Τάσου Μαραγκού, για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα του!

Για περισσότερα νέα σχετικά με το Krak Komiks: http://gigantobooks.blogspot.com/search/label/krak%20komiks
Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://gigantobooks.gr/comics/krak-komiks-5/ για να δείτε σελίδες από το εσωτερικό του comic Krak Komiks #5.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: giganto@gigantobooks.gr

Τάσος Παπαϊωάννου
Giganto Books
Κινητό: 6974.88.38.35