O Ακτιβιστής Σκιτσογράφος Carlos Latuff Στο Resistance Festival

Την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 7.30μ.μ στο Resistance festival, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο σκιτσογράφος ακτιβιστής Carlos Latuff, μαζί με τους Σπύρο Δερβενιώτη, Πέτρο Ζερβό, Γιάννη Καλαϊτζή και Βαγγέλη Χερουβείμ συζητούν για το πολιτικό σκίτσο, τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό, για μια τέχνη στην υπηρεσία των αγώνων.

Ο Carlos Latuff έχει γίνει παγκόσμια γνωστός για τα σκίτσα και την υποστήριξή του σε όλα τα κινήματα που ξεσπούν παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Γεννημένος το 1968 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ένας ακτιβιστής σκιτσογράφος που με ταλέντο και καυστικότητα σκιτσάρει για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ελλάδα και σε πολλές ακόμα χώρες όπου διεξάγονται αγώνες. Τα σκίτσα του δεν κυκλοφορούν στα επίσημα ΜΜΕ, αλλά σε χιλιάδες ιστοσελίδες και μπλογκ του διαδικτύου, χρωματίζοντας έτσι τις αντιστάσεις και τα κινήματα. Είναι τέτοια η επίδραση των σκίτσων του, που μέχρι κι ο πρώην γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κριτίκαρε την «προκλητικότητα του έργου του».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Latuff και το έργο του: http://twitter.com/carlosLatuff / http://latuff2.deviantart.com/gallery / http://ferroviasdobrasil.blogspot.com