Διαγωνισμός Εξωφύλλου Κόμικς Spawn Tales

Οι εκδόσεις Comicworld διοργανώνουν διαγωνισμό για να βρουν το σχεδιαστή που θα φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του τόμου SPAWN TALES. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ KOMIKΣ SPAWN TALES – COMICWORLD

Οι εκδόσεις Comicworld σε συνεργασία με την Todd McFarlane Productions σας προσκαλούν να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό εξωφύλλου comics που διοργανώνουν.

Τον Μάη του 1992 ο Todd McFarlane κυκλοφόρησε το πρώτος τεύχος της σειράς Spawn. Δεκαοκτώ χρόνια μετά αυτός ο χάρτινος ήρωας βρίσκεται στο προσκήνιο και πλέον σας δίνετε η ευκαιρία να γίνεται μέρος της ιστορίας του!

Οι καλλιτέχνες που θα θέλησουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό καλούνται να δημιουργήσουν ένα έργο που θα κοσμήσει το εξώφυλλο του τόμου “Spawn Tales” που θα κυκλοφορήσει τον Δεκεμβρη του 2010 από τις εκδόσεις μας.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ
«SPAWN TALES» TΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ COMICWORLD

1. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τις εκδόσεις Comicworld που εδρεύουν στον Κορυδαλλό, σε συνεργασία με την Todd McFarlane Productions, εταιρεία του δημιουργού Todd McFarlane.
2. Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ενός εξωφύλλου για τον τόμο κόμικς των εκδόσεων Comicworld με τίτλο «SPAWN TALES», που απεικονίζει τρεις διαφορετικές ιστορίες του χαρακτήρα Spawn σε διαφορετικές ιστορικές χρονικές περιόδους (Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κινέζικη Αυτοκρατορία & Χριστουγεννιάτικη ιστορία).
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους δημιουργούς κόμικς άνω των 14 ετών ανεξαρτήτως αν είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδας. Εξαιρούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής και των συγγενών τους.
4. Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει μόνο με ένα έγχρωμο έργο.
Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να παραδωθούν σε CD, σε ψηφιακή μορφή: TIFF, CMYK στα 300 dpi, διαστάσεων 16.7 cm X 25 cm αξάκριστο (15.70 cm Χ 24 cm ξακρισμένο) και να συνοδεύονται από έγχρωμη εκτύπωση και μία συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση που θα μπορούν οι συμμετέχοντες να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα www.comicworld.gr ή εναλλακτικά να την προμηθευθούν από τα καταστήματα Comicworld, Κορυδαλλού ή Χαλανδρίου.
5. To θέμα του εξωφύλλου πρέπει να απεικονίζει τον χαρακτήρα του Spawn με την κλασσική του στολή ή άλλου είδους παραλαγή της που θα εμπνευστεί ο καλλιτέχνης. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν χαρακτήρες άλλων δημιουργών και εταιρειών. Τέτοιες συμμετοχές θα θεωρούνται αυτόματα άκυρες.
6. Το τελικό έργο πρέπει να έχει παραχθεί αποκλειστικά και μόνο για το διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες διατηρούν την πλήρη ευθύνη για τα έργα τους. Συμφωνούν για τη μεταβίβαση τόσο των έργων τους όσο και των δικαιωμάτων διανομής και αναπαραγωγής τους στις εκδόσεις Comicworld χωρίς χρέωση. Ως εκ τούτου οι εκδόσεις Comicworld θα δικαιούνται να προβούν στη χρήση, αναπαραγωγή, προσαρμογή, δημοσίευση και διανομή των έργων κατά τη βούλησή τους. Οι δημιουργοί μπορούν να κρατήσουν το έργο που θα υποβάλλουν για συμμετοχή στoν διαγωνισμό εξωφύλλου Spawn αλλά σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των εκδόσεων Comicworld και του Todd McFarlane.
7. Εντός προθεσμίας θα θεωρηθούν οι συμμετοχές που θα αποσταλούν ταχυδρομικά ή θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι 15 Σεπτέμβρη 2010 στο Comicworld Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας 1, Τ.Κ 180-20 , τηλ. 210 4957843.
Όλα τα έγκυρα έργα θα αξιολογηθούν από μια κριτική επιτροπή, η οποία θα ξεχωρίσει τα 20 καλύτερα και στην συνέχεια θα αποσταλούν στον δημιουργό του Spawn, Todd McFarlane, για την τελική επιλογή. Από αυτά ο Todd McFarlane θα επιλέξει ένα έργο το οποίο θα είναι το εξώφυλλο και έξι επιπλέον που θα φιλοξενηθούν στο gallery του τόμου κόμικ Spawn Tales.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους:

Brian Haberlin – εικονογράφος
Γιάννης Κουρουμπάκαλης – συνδιοργανωτής Comicdom Con
Νίκος Κούτσης – σκιτσογράφος κόμικς.
Ευθύμης Κωλέτσης – Εκδόσεις Comicworld
Ανδρέας Πεφάνης – Εκδόσεις Comicworld.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο www.comicworld.gr και σε άλλες σχετικές με τα κόμικς ιστοσελίδες μέχρι 15 Νοέμβρη 2010 ενώ ο τόμος “Spawn Tales” θα τυπωθεί τον Δεκέμβριο του 2010.
Βραβεία

Ο δημιουργός του έργου που θα επιλεγεί ως εξώφυλλο θα λάβει ως βραβείο:

Ένα αντίγραφο του «Spawn Tales» υπογεγραμμένο από τον Todd McFarlane, μια υπογεγγραμένη συλλεκτική λιθογραφία του “Spawn” και μία δωροεπιταγή 300 ευρώ από τα καταστήματα Comicworld.
Οι υπόλοιποι έξι θα λάβουν από ένα αντίτυπο του «Spawn Tales» υπογεγραμμένο από τον Todd McFarlane και μία δωροεπιταγή 100 ευρώ από τα καταστήματα Comicworld.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.comicworld.gr

Spawn its logo and its symbol are registered trademark 2010 Todd McFarlane Productions Inc.