PREVIEWS PICKS (OCT 2010): The “Green” Pages

Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, θα σας εξομολογηθώ το εξής: Βαριέμαι αφόρητα να γράφω Previews Picks κάθε λίγο και λιγάκι και αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα ενδεχομένως καταργήσει τη στήλη, ή έστω θα την είχα “μεταλλάξει” σε κάτι άλλο, αρκετά πιο “εύκολο” στο γράψιμο.

Επειδή, όμως, στο συγκεκριμένο θέμα αποτελώ ισχνή μειοψηφία μέσα στην ομάδα του Comicdom, θα το “καταπιώ” και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, σαν πιστός στρατιώτης που είμαι.

(Τις πιστεύει κανείς όλες αυτές τις μαλακίες; Έχει σημασία;)

Anyway, αυτό που μπορώ να κάνω, για να “διασκεδάσω” λίγο περισσότερο αυτό το άχαρο καθήκον που λέγεται Previews Picks, είναι να “παίξω” λίγάκι με το format. Τί εννοώ; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε…

THE MAN OF GLASS (Accent UK, pg.218, $5.95)
Τι είναι: Ένα graphic novel με θέμα την ιστορία ενός νεαρού πυγμάχου που τα έχει όλα και ενός θλιβερού γέρου μπέκρη που τριγυρνάει εδώ και εκεί κουβαλώντας τα υπάρχοντα του σε δυο τσάντες.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί ο Peter Snejbjerg (STARMAN) λέει τα καλύτερα για αυτό.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή το solicitation copy αφήνει υπόνοιες πως ο νεαρός πυγμάχος και ο θλιβερός γέρος είναι το ίδιο πρόσωπο, σε διαφορετικές πραγματικότητες και το concept του “μια τυχαία πράξη ή απόφαση μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας” σας είχε φανεί χαζό στο SLIDING DOORS με την Gwyneth Paltrow.

LADY MECHANICA #1 (Aspen MLT Inc., pg.230, $2.99)
Τι είναι: Το καινούργιο steampunk/action/adventure/supernatural/science fiction ongoing series της Aspen, δια χειρός Joe Benitez.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί το γκομενάκι στο εξώφυλλο φαίνεται αρκούντως καυτό και κρατάει πολύ ωραία το όπλο της.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή προτιμάτε τα γκομενάκια που δεν είναι χάρτινα (most of you, I suppose) και συν τοις άλλοις δεν έχετε καμιά εμπιστοσύνη στις συγγραφικές ικανότητες του Joe Benitez.

A SMALL KILLING (Avatar Press, pg.235, $16.95)
Τι είναι: Μια από τις καλύτερες δουλειές του μεγάλου Alan Moore, προτού γίνει ερημίτης.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί ξέρετε πως οι ερημίτες δεν έχουν πολλούς άλλους πόρους, πέρα από τα reprint rights των παλιών έργων τους.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή δεν πιστεύετε σε ερημίτες!

ANNE OF GREEN CABLES (Bluewater Productions, pg.241, $9.99)
Τι είναι: Η ιστορία μιας εντεκάχρονης κοπέλας που έρχεται ξαφνικά στη ζωή μιας οικογένειας και “την αλλάζει για πάντα” (TM). Βασισμένο σε μυθιστόρημα των αρχών του περασμένου αιώνα.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί βαρεθήκατε τις ιστορίες με άμυαλους υπερήρωες και ψάχνετε κάτι διαφορετικό.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή το εξώφυλλο, κακά τα ψέμματα, είναι λίγο “μπλιάχ” και επιπλέον, ο σχεδιαστής λέγεται “Yasir” και εσείς δεν εμπιστεύεστε ανθρώπους που έχουν ένα μόνο όνομα (εκτός από τη Madonna και την Belladonna – για διαφορετικούς λόγους την καθεμιά).

MARK ZUCKERBERG: CREATOR OF FACEBOOK (Bluewater Productions, pg.242, $6.99)
Τι είναι: Η ζωή του δημιουργού του Facebook, Mark Zuckerberg, σε comic. (Well, duh!)
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί το Facebook είναι η ζωή σας και σας ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό!
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή έχετε δει το SOCIAL NETWORK των Sorkin/Fincher και αισθάνεστε πως ξέρετε ήδη πολύ περισσότερα για τον Zuckerberg από όσα μπορεί να θέλατε να μάθετε!

STAN LEE’S STARBORN #1 (Boom! Studios, pg.247, $3.99)
Τι είναι: Ο καινούργιος ήρωας που γεννήθηκε από το μυαλό του Stan “The Man” Lee.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί, φυσικά, είναι ο καινούργιος ήρωας που γεννήθηκε από το μυαλό του Stan “The Man” Lee!
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή, ακριβώς, είναι ο καινούργιος ήρωας που γεννήθηκε από το μυαλό του Stan “The Man” Lee!!!

LADY DEATH #0 (Boundless, pg.255, $3.99)
Τι είναι: Το 768ο revamp του χαρακτήρα που δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους εδώ και περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί είστε γύρω στα 25 με 30 και έχετε ευχάριστες παιδικοεφηβικές αναμνήσεις από το φαινόμενο των Bad Girl Comics των early 90’s.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Γιατί είστε λίγο μεγαλύτερος, ή λίγο μικρότερος και είτε έχετε πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις από το προαναφερθεν φαινόμενο, είτε, πολύ απλά, δε σας λέει απολύτως τίποτα…

THE HIDDEN (Fantagraphics Books, pg.280, $19.99)
Τι είναι: Η νέα δουλειά του τεράστιου Richard Sala, του κορυφαίου ίσως horror cartoonist των τελευταίων δύο-τριών δεκαετιών, που δεν καταφεύγει στο φτηνό gore για να αποδώσει τον τρόμο και το σασπένς.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί έχετε διαβάσει το THE CHUCKLING WHATSIT και ξέρετε τι σημαίνει Richard Sala!
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Γιατί δεν έχετε ιδέα ποιός είναι αυτός ο Σάλας-πώς-διάολο-τον-λένε και δεν έχετε ούτε το χρόνο, ούτε τα λεφτά για να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, την ώρα που η Marvel βγάζει καινούργιο τίτλο WOLVERINE και η DC έχει 560 Bat-books, που απαιτούν την προσοχή σας!

FREEWAY (Fantagraphics Books, pg.280, $28.99)
Τι είναι: Το καινούργιο graphic novel του Mark Kalesniko με πρωταγωνιστή τον -σχεδόν cult- ήρωά του, Alex.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί έχετε διαβάσει τις προηγούμενες δουλειές του Kalesniko (ALEX, MAIL ORDER BRIDE) και τον έχετε σταμπάρει ως έναν από τους πιο ταλαντούχους -αλλά δυστυχώς παραγνωρισμένους- δημιουργούς της εποχής μας.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Γιατί δεν έχετε ιδέα ποιός είναι αυτός ο Kalexico-πώς-διάολο-τον-λένε και δεν έχετε ούτε το χρόνο, ούτε τα λεφτά για να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, την ώρα που η Dark Horse βγάζει τριάντα καινούργια CONAN και STAR WARS projects και η IDW έχει εξακόσια ενενήντα εννέα TRANSFORMERS και ANGEL spin-offs, που απαιτούν την προσοχή σας!

THE ONE (King Hell, pg. 289, $17.99)
Τι είναι: Ένα από τα πραγματικά αριστουργήματα του genre που -συνήθως- αποκαλούμε deconstructive superhero comics, από τον master του είδους, Rick Veitch.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί είναι καλύτερο από το WATCHMEN!
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή το WATCHMEN έχει γίνει ταινία και αυτό όχι.

THE SMURFS VOLUME 1: THE PURPLE SMURFS (NBM, pg.292, $10.99)
THE SMURFS VOLUME 2: THE SMURFS AND THE MAGIC FLUTE (NBM, pg.292, $10.99)

Τι είναι: Τα στρουμφάκια. Αποκλείεται να μην ξέρετε τα στρουμφάκια!
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί είναι ένα αρκετά έξυπνο, καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον παιδικό comic, που μπορεί να μην είναι αριστούργημα, αλλά “τη δουλειά του την κάνει”.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή ξέρετε πάρα πολύ καλά πως τα στρουμφάκια είναι μια επικίνδυνη κομμουνιστική προπαγάνδα και εσείς έχετε μεγαλώσει με άλλες αρχές.

IVY (Oni Press, pg.295, $19.99)
Τι είναι: Ένα ακόμη slice-of-life graphic novel από την Oni Press, με θέμα τη ζωή μιας έφηβης, που θέλει να φύγει από τη μικρή πόλη της για να κυνηγήσει τα όνειρα της.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί λογικά θα είναι προσεγμένο, καλογραμμένο, “καθαρό” και -τουλάχιστον- κάπως ενδιαφέρον.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή, όπως κάθε slice-of-life graphic novel της Oni, θα είναι λίγο πιο γλυκούλι απ’ όσο πρέπει, λίγο πιο clean cut απ’ όσο πρέπει, λίγο πιο politically correct απ’ όσο πρέπει και πολύ πιο βαρετό απ’ όσο θα έπρεπε να επιτρέπεται!

THE PLAYWRIGHT (Top Shelf, pg.305, $14.95)
Τι είναι:
Το πιο πρόσφατο πόνημα του Eddie Campbell (THE FATE OF THE ARTIST, BLACK DIAMOND DETECTIVE AGENCY, ALEC)
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Campbell είναι ένας από τους πλέον ιδιοφυείς δημιουργούς εκεί έξω και πέραν τούτου, σας έπεισε και ο Άρης Κώτσης με το διθυραμβικό review του.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Campbell είναι αυτός ο μέτριος σχεδιαστής που σχεδόν κατέστρεψε το From Hell (“αχ, μακάρι να το είχε κάνει ένας σαν τον Mignola!”) και ο Άρης Κώτσης είναι ένας σνομπ που διαβάζει μόνο αυτά τα περίεργα, τα ανεξάρτητα, τα αυτοβιογραφικοειδή…

MAGUS #1 (12-Gauge Comics, pg.308, $3.99)
Τι είναι:
Μια νέα σειρά που πραγματεύεται το πως οι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους μαγικές ικανότητες και απλά έπρεπε να συμβεί κάποιο γεγονός που θα ξυπνήσει αυτό το έμφυτο ταλέντο.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί υπάρχει μια πιθανότητα να μην είναι εντελώς μαλακία.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ΕΙΝΑΙ εντελώς μαλακία!

CHARMED #7 (Zenescope Entertainment, pg.323, $3.50)
Τι είναι:
Το έβδομο τεύχος της μεταφοράς σε comic της γνωστής τηλεοπτικής σειράς CHARMED (γνωστό και ως “ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ”, από το Star Channel).
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Γιατί -όπως και εγώ- τρέφετε μια ανεξήγητη και σχεδόν αδιακαιολόγητη αγάπη για τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά ή/και τις πρωταγωνίστριες της.
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Επειδή -όπως και εγώ- ξέρετε πολύ καλά ότι ένα concept που πετυχαίνει σε ένα Μέσο, δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα πετύχει και σε άλλα και επίσης -όπως και εγώ- προτιμάτε την Alyssa Milano και την Rose McGowan σε live action και όχι στο χαρτί.

YOTSUBA&! VOLUME #9 (Yen Press, pg.324, $10.99)
Τι είναι:
Το ένατο volume του πιο αξιαγάπητου comic στον κόσμο.
Γιατί πρέπει να το αγοράσετε: Are you kidding me? Yotsubaaaaaaaaaaa!!!!!
Γιατί πρέπει να το προσπεράσετε: Γιατί, προφανώς, κάτι δεν πάει καλά με τον ψυχικό σας κόσμο.

Κλείνω κάπου εδώ, ελπίζοντας πως θα υποδεχθείτε όλα τα παραπάνω με χιούμορ και καλή διάθεση, δηλαδή όπως ακριβώς τα έγραψα και εγώ. Να είστε βέβαιοι πως δεν είχα απολύτως καμία πρόθεση να προσβάλλω κανένα comic, καμιά εκδοτική, κανέναν αναγνώστη, κανένα γούστο…

(Τις πιστεύει κανείς όλες αυτές τις μαλακίες; Έχει σημασία;)