PREVIEWS PICKS (NOV 2010): The “Blue” Pages

Διαφορετικό, για ακόμη μια φορά, το format του Preview Picks, μιας και εδώ, στο Comicdom, μας αρέσουν οι πειραματισμοί, και εφόσον οι editors παρέχουν την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων σε θέματα μορφής και παρουσίασης των posts, αρπάζω την ευκαρία…

Πήρα την πρωτοβουλία λοιπόν, να χωρίσω το συγκεκριμένο άρθρο σε τέσσερις κατηγορίες: τα “Απαραίτητα”, τα “Έτσι-και-Έτσι”, τα “Με Την Καμία”, και τα “Τί Είν’  Τούτο;”. Πάμε λοιπόν!

Τα Απαραίτητα

THE X-MEN OMNIBUS VOL. 2 HC CASSADAY COVER (Marvel, p76,$99.99)

Το συγκεκριμένο Omnibus κάνει μια βουτιά στα τέλη της δεκαετίας του ’60, και  συλλέγει τα X-MEN #32-66 (τότε δεν υπήρχε κάποιο επίθετο μπροστά από τον τίτλο), AVENGERS #66, KA-ZAR #2-3, MARVEL TALES #30 και NOT BRAND ECHH #4, #8.  Σίγουρα, οι ιστορίες των X-Men της συγκεκριμένης δεκαετίας, δεν είναι και ότι πιο αξιομνημόνευτο, όσες έχω διαβάσει, όμως, ειδικά από την συγκεκριμένη περίοδο, είναι αξιοπρεπέστατες. Κράχτη, για εμένα προσωπικά, αποτελούν οι παρουσίες των Jim Steranko και Neal Adams στο σχέδιο. Ο πρώτος σχεδίασε μόνο τα X-MEN #50-51, ενώ ο δεύτερος, ξεκίνησε το run του στο #56, και παρέμεινε μέχρι το #66, καθώς η Marvel αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία του τίτλου με επανεκδόσεις παλαιοτέρων ιστοριών, διακόπτοντας την παραγωγή νέου υλικού. Και όμως, οι X-Men δεν είχαν πάντα εντυπωσιακές πωλήσεις! Αναρωτιέμαι, πάντως, γιατί επέλεξαν τα συγκεκριμένα τεύχη, αντί να συνεχίσουν με το πρώτο run του Chris Claremont, από εκεί όπου σταματά το UNCANNY X-MEN OMNIBUS VOL.1.

THE FINDER LIBRARY VOLUME 1 (Dark Horse, p46, $24.99)

Έχω ακούσει τα καλύτερα για το sci-fi web-comic της Carla Speed McNeil, παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του, εξαιτίας της προτίμησης μου στο πατροπαράδοτο χαρτί. Οπότε,  η Dark Horse αποφάσισε ότι για ανθρώπους σαν εμένα, το αντίτιμο των 25 δολαρίων, για ένα trade paperback 616 χορταστικών σελίδων, είναι μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία.

THE COMICS: AN ILLUSTRATED HISTORY OF COMIC STRIP ART (Dark Horse, p48, $48)

Ο Jerry Robinson, συγγραφέας των Golden Age ιστοριών του Batman και δημιουργός του Joker (αν η ορθότητα αυτής της δήλωσης αμφισβητείται από τον δημιουργό του Batman, Bob Kane), καταγράφει την ιστορία των Αμερικάνικων comic strips. Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εκδοθεί αρχικά το 1974 και η καινούρια αυτή έκδοση περιέχει αρκετό φρέσκο υλικό, σύμφωνα πάντα με το solicitation.

DELIRIUM’S PARTY: A LITTLE ENDLESS STORYBOOK HC (DC Comics [Vertigo], p116, $4.99)

Ναι, είναι εντελώς γούτσου-γούτσου, και όπως και ο προκάτοχος του, το THE LITTLE ENDLESS STORYBOOK (το οποίο μπορείτε να βρείτε στην απέναντι σελίδα του PREVIEWS), είναι έργο της Jill Thompson. Επίσης, δεν είναι comic, αλλά storybook, πρόζα δηλαδή, μαζί με σχέδιο. Φυσικά, για ακόμη μια φορά, πρωταγωνιστές είναι οι Endless, οι γνωστές αθάνατες οντότητες από το SANDMAN του Neil Gaiman, με την διαφορά ότι για τις ανάγκες της ιστορίας, έχουν λάβει παιδικές ενσαρκώσεις. Είναι σαφές ότι απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, καθώς και σε όσους θέλουν να έχουν οτιδήποτε έχει σχέση με το SANDMAN, και το σχέδιο της Thompson είναι απίστευτα γλυκό.

AMAZING 3D COMICS (IDW, p157, $39.99)

Πίσω στη, μακρινή πλέον, δεκαετία του ’50, κυκλοφόρησαν πολλά 3D comics, τα οποία σημείωσαν αξιοσημείωτη επιτυχία. Η IDW επιλέγει τα καλύτερα από αυτά και μας τα παρουσιάζει. Τα 3D comics από μόνα τους, δεν τα θεωρώ κάτι το φοβερό, αν δεν υποστηρίζονται από αξιόλογες ιστορίες και σχέδιο. Για το πρώτο, δηλώνω άγνοια. Για το σχέδιο, όμως, βλέπω μιας παρέλαση θρυλικών ονομάτων της Αμερικάνικης σκηνής: Jack Kirby, Steve Ditko Alex Toth, Al Jaffe και άλλοι! Χμμ… Steve Ditko σε 3D. Να αρχίσω να ετοιμάζω τα acid rock δισκάκια μου, ως την κατάλληλη μουσική επένδυση της ανάγνωσης.

Τα  Έτσι-και-Έτσι

AGE OF X: ALPHA #1 (Marvel, pM1, $3.99)

Ο τελευταίος πόλεμος του γένους των μεταλλαγμένων! Μέχρι τον επόμενο, τουλάχιστον! Αυτοί οι X-Men, τα τελευταία χρόνια, αλλάζουν κατεύθυνση πιο γρήγορα και από κατσαρίδα. Οι πρωταγωνιστές του comic καλύπτονται από ένα λεπτότατο πέπλο μυστηρίου, γράφει ο Mike Carey, και όσο για τον σχεδιαστή, θα τον μάθετε όταν με το καλό αγοράσετε το comic. Προφανώς ακόμη τον ψάχνουν!

FANTASTIC FOUR #587 (Marvel, pM44, τιμή άγνωστη, μάλλον $3.99)

Ποιοί ζουν; Ποιός πεθαίνει; Οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτό το τεύχος, στο οποίο ολοκληρώνεται το storyline “Three”. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη First Family του Marvel Universe, οπότε όσο και αν δεν με πείθουν όλα αυτά τα μελοδραματικά που συμβαίνουν τα τελευταία 17 περίπου χρόνια, θέλω να το τσεκάρω.

BATMAN: EUROPA #1 (DC Comics, p70, $3.99)

Ακόμη μια αναμέτρηση μεταξύ του Batman και του Joker, μόνο που εδώ το σενάριο των Brian Azzarello και Matteo Casali τους θέλει να συνάπτουν μια προσωρινή συμμαχία. Προσωπικά, δεν έχω διαβάσει ούτε ένα super-hero comic του Azzarello, το οποίο να μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Από την άλλη, όμως, σχεδιάζει ο Jim Lee, και του έχω απίστευτη αδυναμία, του μπαγάσα. Τέλος, αναρωτιέμαι αν η θέση του αριστερού χεριού του Joker στο solicitation art είναι τυχαία ή όχι…

Με Την Καμία

INFESTATION #1 (of 2) (IDW, p138, $3.99)

Να μην κάνει και η IDW ένα event; Τί καλύτερο, λοιπόν, απ’ το να αμολήσει zombies εναντίον των properties των comic των οποίων εκδίδει. Έτσι, το πλήρωμα του Star Trek, οι G.I. Joe, τα Transformers και οι Ghost Busters, θα έρθουν αντιμέτωποι με πεινασμένες, σάπιες, απέθαντες σάρκες, σε ένα event, το οποίο γίνεται επειδή, προφανώς, κάποιοι αποφάσισαν ότι μπορεί να γίνει, όσο κακόγουστο και αν ακούγεται.

Τί Είν’ Τούτο;

NANCY IN HELL TP (Image, $12.99, p181)

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό, πέρα από τα όσα μου λέει το εξώφυλλο, δηλαδή σεξ και βία. Όμως, ρίχνοντας μια ματιά στα credits, βρίσκουμε, μεταξύ των υπευθύνων για το σχεδιασμό του comic, και το Malaka Studio, οπότε αυτό το comic σίγουρα αξίζει μιας αναφοράς!