Workshop “Comics Και Animation Στην Κούβα – Η Ιστορία Μέχρι Σήμερα”, στο Comicdom Con Athens 2011

Ο animator Emanuel Guerra και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ICAIC (Κουβανικό Ινστιτούτο Κινηματογραφικών Τεχνών), Arlene Comas Fernandez, μας ξεναγούν σε ένα ταξίδι στην Ιστορία των comics και του animation στην Κούβα.

Μάθετε πως οι σημαντικές ιστορικές περίοδοι στην Ιστορία της χώρας επηρέασαν τους καλλιτέχνες και διαμόρφωσαν τα στιλ και τις τεχνοτροπίες που επικράτησαν και ανακαλύψτε τι συμβαίνει αυτή την εποχή στην τοπική σκηνή των comics και του animation, καθώς και την αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους οι δύο μορφές Τέχνης.

(Σάββατο, 9 Απριλίου, 15:00) Δηλώστε Συμμετοχή

Ο Emanuel Guerra θα παρουσιάσει τις ακόλουθες τρεις ταινίες μικρού μήκους και θα αναλύσει τις διαφορετικές τεχνικές animation που χρησιμοποιήθηκαν στην κάθε μια.

Redencion
Ένας δημιουργός comics αποκoιμιέται μια μέρα στη δουλειά και ονειρεύεται μια μάχη μεταξύ των villains και του ήρωα (ο οποίος αποτελεί και το alter ego του) που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Οι villains έχουν βαρεθεί να χάνουν συνέχεια από τον ήρωα, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί τον δημιουργό του. Όταν αυτός ξυπνήσει, θα πιστέψει πως ήταν απλά ένα όνειρο, όμως…

Matojo Goes To School
Αυτή η ταινία παρουσιάζει τις διαφορές ανάμεσα στην εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο, σε σχέση με αυτά που μαθαίνουν στο σπίτι. Αρκετές φορές, αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, έρχονται σε κόντρα με αυτά που ακούν από τα μέλη της οικογένειάς τους – και το αντίστροφο, φυσικά.

Elpido Valdes Vs. The 5th Cazadores Batallion
Ο αρχετυπικός ήρωας μας, πολεμά ενάντια στους Ισπανούς αποικιοκράτες και αυτή τη φορά έχει κλέψει τη σημαία του 5ου Τάγματος. Γεμάτοι ντροπή και φοβούμενοι την οργή του Ταγματάρχη τους, οι στρατιώτες του Τάγματος αποφασίζουν να κατασκευάσουν μια μια νέα σημαία, χρησιμοποιώντας φτιαγμένη από τα εσώρουχα τους. Ένα είδος μυθοπλαστικής Ιστοριογραφίας, αλλά σίγουρα πολύ αστείο.