Αφιέρωμα Στον Ηλία Χατζούδη, Στη Λέσχη Φίλων Κόμικς

Η Λέσχη Φίλων Κόμικς φιλοξενεί έκθεση με έργα του illustrator Ηλία Χατζούδη. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Whoops! The Art of Elias Chatzoudis
Ένας μήνας αφιερωμένος στον Ηλία Χατζούδη στη Λέσχη Φίλων Κόμικς

Whoops! The Art of Elias Chatzoudis είναι ο τίτλος της έκθεσης με έργα του Ηλία Χατζούδη που παρουσιάζεται από τις 4 Μαρτίου 2011 στον εκθεσιακό χώρο της Λέσχης Φίλων Κόμικς.

Ο Ηλίας Χατζούδης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και σπούδασε γραφίστας ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου.
Η πρώτη του δουλειά ήταν σε μια τοπική εφημερίδα του Πειραιά τον Πειραϊκό Ανεξάρτητο που εργάστηκε ως γραφίστας και σκιτσογράφος. Αφού δούλεψε για μικρό χρονικό διάστημα σαν γραφίστας σε διάφορα δημιουργικά γραφεία αποφάσισε πως ήθελε κάτι παραπάνω από αυτό. Το 2004 έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε η σχολή Ορνεράκη με θέμα των ρατσισμό.

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα έκανε το πρώτο του εξώφυλλο στο περιοδικό Γραφίστας & Web Design. Ήταν η αρχή μιας συνεργασίας αλλά και φιλίας με τον εκδότη Μιχάλη Αντωνόπουλο.

Το 2005 δούλεψε ως γραφίστας και εικονογράφος στο filaki.gr. Εκεί σχεδίαζε ηλεκτρονικές κάρτες. Αυτό ήταν μια ευκαιρία να πειραματιστεί με διάφορα είδη εικονογράφησης και να αποκτήσει το δικό του αναγνωρίσιμο στυλ. Παράλληλα με αυτή την εργασία άρχισε να σχεδιάζει και sexy γυναίκες, τα λεγόμενα Pin Up.

Το 2006 του ήρθε μια απρόσμενη πρόταση από μια αμερικανική εταιρεία της Stiken Chick, όπου του άνοιξε το δρόμο για τη διεθνή αγορά. Το ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε ως εικονογράφος με το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας, όπου σχεδίασε αρκετά εξώφυλλα.

Το 2007 εκδίδεται το πρώτο του άλμπουμ το Digital Divas από την Stiken Chick που περιέχει ρεαλιστικά Pin Up και το 2010 από την ίδια εταιρεία το Whoops! The Art of Elias Chatzoudis όπου περιέχει καρτούν (toons) από τη χρονική περίοδο 2008-2010.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τα Goody’s, τα περιοδικά Free, Maxim, Max, 9 και με τους δημιουργούς Stavento και DJ Angela Pantelis. Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες New Love Creations, Trends International όπου βγάζει τα γνήσια προϊόντα της Disney, το περιοδικό Art Scene International κ.ά.

Το έργο του Ηλία Χατζούδη χαρακτηρίζεται από δυναμικές, όμορφες, γλυκιές και ταυτόχρονα πολύ sexy γυναίκες. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά. «Από το γυμνάσιο σχεδίαζα γυναίκες. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στη Β΄ Γυμνασίου είχα σχεδιάσει την Jessica Rabbit με μαρκαδόρο σε μεγάλη διάσταση και την είχα δίπλα μου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ γιατί μου αρέσει να σχεδιάζω γυναίκες. Σαν σχεδιαστής μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω καμπύλες, ενδεχομένως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος. Ένα γυναικείο σώμα, αν το δούμε από σχεδιαστική άποψη χαρακτηρίζεται από καμπύλες».

Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει μόνο toons, όπου τον εκφράζουν σαν καλλιτέχνη και είναι το στυλ που τον χαρακτηρίζει. Για κάποια από τα σχέδιά του «δανείζεται» πόζες από φωτογραφίες που υπάρχουν στο internet από μοντέλα καθώς και από φίλες του. Μπορεί να του δώσει έμπνευση οτιδήποτε. Του αρέσει να πειραματίζεται και να «δοκιμάζεται». Θεωρεί πρόκληση να βλέπεις την φωτογραφία μιας γυναίκας και να πρέπει να την κάνεις Toon Character με υπερβολές.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 8μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση με τα έργα του Ηλία Χατζούδη, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς. Για τον Ηλία Χατζούδη και το έργο του θα μιλήσει ο Μιχάλης Δεβανάκης γραφίστας, ενώ για τα Pin Up και την ιστορία τους η Σταματία Αντωνάτου αρθογράφος του GreekComics.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 6μ.μ. – 10μ.μ. και Σάββατο έως Κυριακή 10π.μ – 2μ.μ. και 6μ.μ. – 10μ.μ.

Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 Μοναστηράκι.