COMICDOM RESURRECTED #5: Frank Miller

Με αφορμή το solicitation στο πιο πρόσφατο PREVIEWS για το HOLY TERROR του Frank Miller, επέλεξα, για αυτή την εβδομάδα, να αναζητήσω παλαιότερα κείμενα σχετικά με το έργο του συγκεκριμένου δημιουργού.

Τι καλύτερο, λοιπόν,  για αρχή, από μια επίσκεψη στα COMICDOM FILES,  και συγκεκριμένα στα κλασικά BATMAN: YEAR ONE, DAREDEVIL: BORN AGAIN, DAREDEVIL: MAN WITHOUT FEAR, SIN CITY, GIVE ME LIBERTY, καθώς και στα κάπως πιο παραμελημένα WOLVERINE, RONINELEKTRA LIVES AGAIN, όπως και  την συμμετοχή του σε ένα τεύχος του SPAWN.

Το ALL STAR BATMAN & ROBIN THE BOY WONDER σας λέει κάτι; Το έχετε διαγράψει από την μνήμη σας ίσως, ή τουλάχιστον αυτό θα θέλατε; Για να δούμε τι είχαν γράψει τότε για αυτό, δυο από τους συντάκτες μας, όταν είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος εδώ κι εδώ)!

Ίσως να θυμάστε, ότι ο γέρο-Frank είχε κάνει το πρώτο πέρασμα του στο Hollywood, με το σενάριο του ROBOCOP 2. Άραγε, τι σχέση είχε το τελικό αποτέλεσμα, με αυτό που είχε αρχικά στο νου του; Επίσης, μιας και ανέφερα το Holywood, έχω την κατάλληλη ευκαιρία για να σας θυμίσω ότι είχαμε στείλει και έναν άνθρωπο σε μια κινηματογραφική αίθουσα, με αφορμή την μεταφορά του SIN CITY.

Τον Βασίλη Σάκκο τον γνωρίζετε και τον αγαπάτε. Πέρα, όμως, από παρουσιαστής για όλες τις δουλειές, ο επί χρόνια συνεργάτης μας, είχε κάποτε και μια ξεχασμένη πλέον στήλη, την PICTOPIA BREEDS. Εκεί, έχουν γίνει αναφορές στο BAD BOY, καθώς και σε συμμετοχές του Miller σε ανθολογίες, όπως την AARGH! και STRIP AIDS USA.

Για τέλος, κράτησα την αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Frank Miller, γεγονός που μας είχε χαροποιήσει αφάνταστα!