Εργαστήρια Kamishibai Της Comicdom Press

H Comicdom Press, σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, παρουσιάζει μια σειρά εργαστηρίων, με τίτλο “Kamishibai: Θέατρο από χαρτί”, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Kamishibai: Θέατρο από χαρτί

Κάθε Κυριακή. από 29 Ιανουαρίου 2012 έως 19/2/2012, ώρα 11:00 – 12:30, η Βασιλεία Βαξεβάνη. χρησιμοποιώντας την τεχνική του kamishibai, πρόδρομου των γιαπωνέζικων comics, ξεδιπλώνει ιστορίες από όλο τον κόσμο και καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν μαζί της το δικό τους θέατρο από χαρτί.”

Σε κάθε εργαστήριο, διάρκειας μιάμισης ώρας, η Βασιλεία θα αφηγείται με kamishibai διαφορετικές ιστορίες και στη συνέχεια τα παιδιά:
– θα φτιάχνουν τις δικές τους κάρτες kamishibai για να πουν τις ιστορίες τους
– θα φτιάχνουν το δικό τους κουτί-θέατρο kamishibai
– θα φτιάχνουν-εξελίσσουν τους χαρακτήρες τους

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων (Α, Β) δημοτικού. Η τελευταία Κυριακή του μήνα θα είναι “ανοιχτή” και για τους γονείς, οι οποίοι θα φτιάξουν μαζί με τα παιδιά τους ιστορίες και κάρτες kamishibai.

Ηλικίες: Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού (4- 7 ετών).
Διάρκεια εργαστηρίου: Κάθε εργαστήριο διαρκεί 1,5 ώρα
Κόστος συμμετοχής: 16 ευρώ
Ώρα: 11:00 – 12:30
Διάρκεια προγράμματος: 4 Κυριακές, από 29-1-12 έως 19-2-2012, με δυνατότητα επανάληψης, καθώς οι ιστορίες θα εναλλάσσονται. Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό και στους γονείς, οι οποίοι θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν μαζί με τα παιδιά τους τη δική τους αφήγηση kamishibai.

Συντελεστές:
Βασιλεία Βαξεβάνη- Αφηγήτρια
Η Βασιλεία Βαξεβάνη σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Ποίηση. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Ασχολείται με την αφήγηση επαγγελματικά από το 2006, συμμετέχοντας στην ομάδα Παραμυθοκόρες. Αφηγείται σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, Μουσεία, ενώ έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Επιμέλεια:
Λήδα Τσενέ- Επικοινωνιολόγος, PhD
Η Λήδα Τσενέ σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορικής της διατριβή. Διδάσκει στο ίδιο Τμήμα, “Comics και Επικοινωνία”, καθώς και στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας. Είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press, ενώ επιμελείται καλλιτεχνικά το φεστιβάλ Comicdom Con Athens. Έχει συνεργαστεί με φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διοργάνωση εκθέσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα τα comics.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Ελένη Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail: enomikou@herakleidon-art.gr