Ερωτικά Comics Και Τα Comics Ως Βιοπορισμός Στο Comicdom Con Athens 2012

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τα δύο πρώτα panels του Comicdom Con Athens 2012, με συμμετέχοντες τους διεθνείς προσκεκλημένους της εκδήλωσης, καθώς και Έλληνες δημιουργούς και θεωρητικούς του χώρου.

  • Panel: Ερωτικά Comics – Μέσα Από Χάρτινες Κλειδαρότρυπες

Σεξ. Μπορεί να είναι συνηθισμένο, μπορεί να είναι ασυνήθιστο, μπορεί να είναι βρώμικο, βαρετό, έκφυλο, ενοχοποιημένο ή ελεύθερο. Υπάρχει όμως γύρω μας, οι άνθρωποι το κάνουν και ως εκ τούτου, οι καλλιτέχνες ασχολούνται με αυτό. Το σεξ στα comics υπάρχει από παλιά, είτε με τη μορφή φτηνών εκδόσεων, που περνάνε από χέρι σε χέρι για μερικές στιγμές “διασκέδασης”, είτε σε καταξιωμένες δουλειές, που έχουν χαρακτηριστεί ορόσημα της 9ης Τέχνης.

Σε μία συζήτηση αποκλειστικά για ενηλίκους, θα κάνουμε μια βουτιά στον κόσμο αυτό, θα μιλήσουμε για σεξ, για διαστροφή και για όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να βρεθούν σε κάποιο καρέ ενός ερωτικού comic.

Συμμετέχουν:
— Milo Manara (Ιταλός δημιουργός comics)
— Πέτρος Ζερβός (Έλληνας δημιουργός comics)
— Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος (Έλληνας δημιουργός comics, εικαστικός)
— Σταματία Αντωνάτου (Θεατρική παραγωγός – Ερευνήτρια των comics)

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

(Κυριακή 1 Απριλίου, 18:15, Θέατρο)

Η είσοδος στο θέατρο θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 και μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

  • Panel: Τα Comics Ως Βιοποριστικό Μέσο

Για τους περισσότερους από εμάς, τα comics είναι απλά ένα hobby. Για κάποιους άλλους, όμως, αποτελεί το βασικό, ή το μοναδικό, βιοποριστικό τους μέσο. Με αυτούς και για αυτούς τους ανθρώπους θα μιλήσουμε στο panel με τίτλο “Τα Comics Ως Βιοποριστικό Μέσο”, εξετάζοντας κάθε επάγγελμα που συνεισφέρει σε αυτό που ονομάζουμε “βιομηχανία των comics”, από τους δημιουργούς και τους εκδότες, μέχρι τους ιδιοκτήτες comic shops και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους του χώρου.

Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθήσεις μια καριέρα μέσα στον ευρύτερο χώρο των comics και ποιες οι προοπτικές που προσφέρει; Πληρώνει καλά ή όχι; Και πώς αντιμετωπίζουν οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού και η μικρότερη της Ελλάδας την οικονομική κρίση; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Συμμετέχουν:
— Mike Carey (Βρετανός συγγραφέας)
— Yildiray Cinar (Τούρκος σχεδιαστής)
— Rich Johnston (ιδρυτής και αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού site Bleeding Cool – σύνδεση μέσω Skype)
— Νίκος Καμπουρόπουλος (εκδότης Helm Publishing)
— Ηλίας Κυριαζής (Έλληνας δημιουργός)
— Ανδρέας Πεφάνης (ιδιοκτήτης του comic shop Comicworld και εκδότης)

Συντονιστής: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

(Σάββατο 31 Μαρτίου, 16:30, Θέατρο)