Νέες Εκδόσεις Από Την Ένατη Διάσταση Στο CCA 2012 (UPDATED)

H Ένατη Διάσταση θα συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά στο Comicdom Con Athens με δικό της περίπτερο, στο οποίο θα βρίσκονται και δύο νέες εκδόσεις. Η πρώτη είναι το THE FOREST του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη και η δεύτερη το ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ του Νίκου Μηλιώρη. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Νέες Εκδόσεις Από την Ένατη Διάσταση

Η Ένατη Διάσταση, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα συμμετάσχει στο Comicdom Con 2012 με δικό της περίπτερο. Έχουμε ετοιμάσει δύο νέες- ελπίζουμε ενδιαφέρουσες- εκδόσεις οι οποίες θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο φεστιβάλ. Πρόκειται για τα The Forest του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη και Τα Χρονικά του Πυρετού του Νίκου Μηλιώρη. Ελπίζουμε να σας αρέσουν. Εκτός από αυτές, θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε το πολύ όμορφο mini-comic Η Αράχωβα των Τάσου Ζαφειριάδη και Παναγιώτη Πανταζή (έκδοση περιορισμένη σε 250, αριθμημένα στο χέρι, αντίτυπα) η οποία δεν διατίθεται στα καταστήματα αλλά και τις υπόλοιπες εκδόσεις μας σε πολύ φιλικές τιμές. Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε από κοντά. Ακολουθούν τα δελτία τύπου και τα εξώφυλλα των νέων μας κόμικ.

The Forest
Σχέδιο-Σενάριο: Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης

Ο Κούνελος είναι ένας…. κούνελος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Oasis και εμπνευστής του ονόματος του συγκροτήματος. Η επιτυχημένη όμως του πορεία ως μουσικός, δεν τον εμπόδισε να στραφεί και σε άλλες μορφές τέχνης. Και έγινε δημιουργός κόμικς. Ή, τέλος πάντων, έτσι νομίζει…

Το The Forest καταγράφει την αλλόκοτη πορεία του Κούνελου ως comic artist. Στις σελίδες του άλμπουμ θα διαβάσετε τα strips που δημιουργεί ο Κούνελος και θα πάρετε μια καλή γεύση των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια της δημιουργίας τους. Κάποιες φορές η λογική και η συνέπεια χάνονται στο υπόγειο του σπιτιού του (το οποίο ίσως να είναι μια διαγαλαξιακή πύλη ίσως και όχι) αλλά αυτό τελικά έχει μικρή σημασία. Εξάλλου, στις εκτενείς και απόλυτα «χρήσιμες» οδηγίες που παρέχει ο δημιουργός για το πώς να φτιάξετε το δικό σας strip η λογική συνέχεια (ή continuity ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) μικρή σημασία έχει στα ελάχιστα καρέ που το απαρτίζουν. Αυτό που μετρά είναι το «γκαγκ». Ή μήπως όχι;

Γεμάτο ιδιόρρυθμο και εγκεφαλικό χιούμορ, με συνεχείς αναφορές στην «ποπ κουλτούρα» και μ’έναν «στρατό» από ζώα να ανταγωνίζονται για μια θέση στις σελίδες του, το The Forest αποτελεί ένα από τα πιο παράξενα comic strip που, ενδεχομένως, θα διαβάσετε.

Για τολμηρούς αναγνώστες…

To The Forest του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη δημοσιεύονταν ως web comic στην ιστοσελίδα comicdom.gr από το 2004 έως τα μέσα του 2007. Η Ένατη Διάσταση συγκέντρωσε μέρος αυτών των strips και σας τα παρουσιάζει ανανεωμένα, επανατοποθετημένα και επανασχεδιασμένα, με πολύ καινούργιο αδημοσίευτο υλικό.

1η Έκδοση: Μάρτιος 2012
Είδος: comic strip/σουρεαλιστικό χιούμορ
Διαστάσεις: 16×9
Αριθμός σελίδων: 80 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 5,50 ευρώ
ISBN: 978-960-99851-1-6

Τα Χρονικά του Πυρετού
Σχέδιο-Σενάριο: Νίκος Μηλιώρης

Ο Νικήτας Καλιώρης είναι ένας δημιουργός κόμικς. Μπουχτισμένος από το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα της Αθήνας, αναζητά διέξοδο και έμπνευση σ’ένα απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ελλάδας. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την απολύτως μυστηριώδη πραγματικότητά του που μοιάζει με μαζική ψύχωση: το χωριό δεν αναφέρεται ποτέ με συγκεκριμένο όνομα και οι κάτοικοί του κυκλοφορούν στους δρόμους του μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιοχή είναι γεμάτη φαντάσματα…

Τον Νίκο Μηλιώρη γνώρισε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από τα άλμπουμ του Τέντυμπερ (1999) και Όταν Φάνηκαν τα Φτερά της (2002) των εκδόσεων futura. Αρκετά χρόνια μετά, ο δημιουργός επιστρέφει μ’ένα πολυσέλιδο άλμπουμ σε εντελώς διαφορετικό ύφος και αφηγηματικό στυλ. Τα Χρονικά του Πυρετού είναι μια παράξενη και όμορφη ιστορία που συνδυάζει το υπερφυσικό στοιχείο του γοτθικού τρόμου, με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του noir και τον λανθάνοντα μυστικισμό της ελληνικής επαρχίας. Ακολουθώντας σχεδιαστικά δύο αισθητά διαφορετικές εικονογραφικές προσεγγίσεις, ο δημιουργός αφηγείται δύο παράλληλες ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Για τους φίλους του «υπερφυσικού» και των πραγμάτων που κινούνται στην «Άλλη Πλευρά»…

1η Έκδοση: Μάρτιος 2012
Είδος: γοτθικός τρόμος/μυστήριο
Διαστάσεις: 16 x 23,5
Αριθμός σελίδων: 86 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 9,00 ευρώ
ISBN: 978-960-99851-2-3

UPDATE

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το Comicdom Con 2012 και σας παρουσιάζουμε κάποιες ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής:

Signings

Όπως θα έχετε διαπιστώσει και από τις προηγούμενες χρονιές δεν είμαστε πολύ καλοί στο να «δένουμε» τους δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί μας πίσω από έναν πάγκο και να υπογράφουν βιβλία παρόλα αυτά κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες. Για φέτος λοιπόν, ο Νίκος Μηλιώρης θα υπογράφει αντίτυπα του άλμπουμ του Τα Χρονικά του Πυρετού και τα τρία απογεύματα του convention,19:00-21:00.

Ο Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους ταπεινές διεργασίες αλλά μας διαβεβαίωσε πως ο Κούνελος θα περιφέρεται στους χώρους του Con οπότε, αν είστε αιθέρια ύπαρξη ή έστω αρκετά ευγενικοί, ενδεχομένως να αποκτήσετε ένα ενυπόγραφο αντίτυπο του The Forest.

Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος και ο Zaro, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούν να δεσμευτούν για την παρουσία τους στο περίπτερο μας αλλά υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο υπογράφοντας αντίτυπα των άλμπουμ τους Επιλαρχία και Έλεος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί επί τόπου.

Special mini comic

Σας έχουμε, ήδη, ενημερώσει για μια ειδική – περιορισμένων αντιτύπων – έκδοση που θα κυκλοφορήσει με αφορμή το The Forest. Να διευκρινίσουμε, λοιπόν, πως οι δέκα πρώτοι αναγνώστες κάθε ημέρας που θα έχουν την ευτυχία να αποκτήσουν ένα αντίτυπο του άλμπουμ θα ανταμειφθούν με το mini comic United Nations of the Superpowered Extremists of the European Forest Commitees. Ακολουθούν τα credits της έκδοσης.

Σχέδιο –Σενάριο: Κούνελος
Εξώφυλλο: Κούνελος.
Χρώμα εξωφύλλου: Λουκία Πήλου.
Αφίσα οπισθόφυλλου: Κών Χρυσούλης