Έκθεση: Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως Τότε Και Σήμερα

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, με τίτλο “Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα” διοργανώνουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος “Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκθέσεων”. Η έκθεση θα λειτουργήσει από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου  στον χώρο Pop up 123 στην Πειραιώς 123. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Έκθεση: Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με τίτλο «Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα», στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκθέσεων».
Αξίζει να επισημανθεί ότι η προσπάθεια υλοποίησης της έκθεσης από την φοιτητική ομάδα, οδήγησε σε κινήσεις που ξεφεύγουν από τις συνήθεις πρακτικές. Η δημιουργία crowd funding video (http://geloiografikotites.tumblr.com), η διοργάνωση bazaars και συναυλίας είναι κάποιες από τις δράσεις της ομάδας προς εξεύρεση χρημάτων για την παραγωγή της έκθεσης.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου (18.00 – 22.00 μμ.) στον χώρο Pop up 123 στην Πειραιώς 123.

Λίγα παραπάνω λόγια για την έκθεση

Η έκθεση «Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα» έχει ως θέμα την πολιτική γελοιογραφία σε περιόδους οικονομικής κρίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα. Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από φοιτητές οι οποίοι, ως μάρτυρες της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της χώρας, επιθυμούν μέσω της έκθεσης να εκφράσουν με χιουμοριστικό τρόπο τις προσωπικές τους ανησυχίες γύρω από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Κρίση; Ας γελάσω!

Η έκθεση επικεντρώνεται στις τρεις μείζονες περιόδους οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (χρεοκοπία 1893, πτώχευση 1932, σημερινή κρίση) και το πενάκι των γελοιογράφων σατιρίζει ζητήματα πολιτικής διαφθοράς, δανεισμών, εξωτερικού χρέους και επιβαρύνσεων του λαού.

Οι «Γελ(ο)ιογραφικότητες» διεκδικούν μια μοναδικότητα τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό τους (γελοιογραφίες για ζητήματα που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία από το 1850 έως σήμερα…) όσο και με την παρουσίασή τους, η οποία επιδιώκει να ξεπεράσει την συμβατική παρουσίαση των γελοιογραφιών και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει πιο ενεργά στην έκθεση
Ο επισκέπτης θα γελάσει με την καρδιά του, αλλά, παράλληλα, θα προβληματιστεί…

Στοιχεία επικοινωνίας

Αζιλαζιάν Όλγα, olga.azilazian@gmail.com, 6978773141
Μεγαρίτη Χριστίνα, xristina_megarity@yahoo.gr, 6936836299
Ξανθάκου Πίστη, pisti_xanthakou@yahoo.gr, 6983059800

(Υπεύθυνες φοιτήτριες δημοσιοποίησης και προβολής)

Χορηγοί επικοινωνίας
ελculture.gr