ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ Του Soloup Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς

Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς που θα πραγματοποιηθεί σε μερικές ημέρες, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το νέο βιβλίο του Soloup, με τίτλο ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ, ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ, αλλά να παρακολουθήσετε και την παρουσίασή του, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω:

«Τα Ελληνικά Κόμικς, Αντανακλάσεις ιδεών στις σελίδες των κόμικς»
Συγγραφέας: Soloup
Εκδόσεις: Τόπος

Οι εκδόσεις Τόπος στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 19.00 παρουσιάζουν το βιβλίο του Soloup: Τα Ελληνικά Κόμικς, Αντανακλάσεις ιδεών στις σελίδες των κόμικς.

Από την Κολούμπρα στη Βαβέλ και από το Παρά Πέντε στο Εννιά, από το Αντί στο Σχολιαστή και από το Τέταρτο στη Γαλέρα, απ’ την Τσιγγάνικη Ορχήστρα στο Logicomix κι απ’ τον Ευρωπαίο στο Manifesto, από το φεστιβάλ του Γκαζιού στο Comicdom Con κι από το Comicart.gr στο Greekcomics.gr, από τα στριπάκια στα webcomics και από τα «μικιμάου» στα graphic novels, από τους δημιουργούς στους αναγνώστες και από τους εκδότες στους σχολιαστές, από τα περιοδικά στα άλμπουμ και από το χαρτί στο internet…Τα «ελληνικά κόμικς» είναι εδώ! Όχι απλά σαν μια παρέλαση τίτλων και ονομάτων αλλά στην πιο ολοκληρωμένη, πρωτογενή έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μια περιήγηση των ελληνικών κόμικς μέσα στον χρόνο σε μια συνεπή ιστορική σειρά από τη Μεταπολίτευση στην Παγκοσμιοποίηση και από το 1974 μέχρι και τις μέρες των… μνημονίων. Κόμικς που κουβαλούν ιδέες και αναπαριστούν «πραγματικότητες» μα, πάνω απ’ όλα μας προσφέρουν την απόλαυση της ανάγνωσης. Εγχειρίδιο και μπούσουλας, τα «Ελληνικά κόμικς» αποτελούν τόσο την βάση για οποιαδήποτε παραπέρα σοβαρή έρευνα όσο και έναν οδηγό για τον αναγνώστη των ελληνικών κόμικς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Εύη Σαμπανίκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Γιάννης Σκαρπέλος, αναπληρωτής καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γιώργος Μπότσος, δημιουργός κόμικς
Την παρουσίαση / συζήτηση συντονίζει ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος, επιμελητής του τόμου.