COMICDOM PODCAST #5: Superman On Trial

supermanΠριν μερικές εβδομάδες, σας αναφέραμε – όπως και όλα τα ειδησεογραφικά sites του χώρου – πως γράφτηκε ο επίλογος της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στη DC και τους κληρονόμους των δημιουργών του Superman. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της DC και έδωσε τέλος στις αξιώσεις των τέκνων των Jerry Siegel και Joe Shuster (το σίριαλ με τους κληρονόμους του τελευταίου έληξε με τον ίδιο τρόπο πριν καιρό) και η εκδοτική, μαζί με τη… μαμά Warner, μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει από τον αρχετυπικό ήρωα.

Με αφορμή αυτό, η Βασιλεία Βαξεβάνη και ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος ξεκινούν μια συζήτηση με ακαταλαβίστικους νομικούς όρους, παλιά δεδικασμένα, αντεγκλήσεις και ενστάσεις και παράλληλα σύμπαντα (αστειευόμαστε για τα νομικά – αλλά όχι και για τα παράλληλα σύμπαντα!).

Τι σημαίνει η νέα και τελική απόφαση για τον Superman, τις αντιμαχόμενες πλευρές και τους αναγνώστες; Ποιος ήθελε περισσότερο τη στήριξη των fanboys; Θα αλλάξει κάτι τώρα που κέρδισε η DC; Θα άλλαζε κάτι αν κέρδιζαν οι Siegel; Ακούστε το COMICDOM PODCAST αυτού του μήνα και θα σας λυθούν όλες οι απορίες (ή θα σας δημιουργηθούν κι άλλες. Σε αυτή την περίπτωση, δε φέρουμε καμιά νομική ευθύνη)!

Καλή ακρόαση!