Έκθεση Εικονογράφησης Στη Χαλκίδα

Στις 11 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκίδας θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης εικονογράφησης του Τμήματος Κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Η έκθεση αποτελείται από τα πρωτότυπα έργα των μαθητών του Τμήματος και θα διαρκέσει μέχρι και στις 19 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Έκθεση Εικονογράφησης του Τμήματος Κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

afisa fygietΣτις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης εικονογράφησης του Τμήματος Κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στην αίθουσα “Αριστοτέλης” στο Δημαρχείο. Τα πρωτότυπα έργα των μαθητών του τμήματος εικονογραφούν ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο ΦΙΓΙΕΤ ΣΠΙΡΙΤ…

Το παραμύθι δεν είναι παρά μια διασκευή στο κεφάλαιο “Agence Conculaire De France” από το βιβλίο του γνωστού Χαλκιδέου λογοτέχνη Νίκου Δ. Τριανταφυλλόπουλου ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΕΥΡΙΠΟΥ που είναι βραβευμένο από την ακαδημία Αθηνών και αποτελεί έναν διάλογο του συγγραφέα με το έργο του Σκαρίμπα. Εξερευνώντας λοιπόν η ομάδα την τοπική λογοτεχνική ιστορία έφτιαξε ένα εικονογραφημένο ρομαντικό παραμύθι που διαδραματίζεται στη Χαλκίδα μιας παλιότερης εποχής, με άμαξες και νεοκλασικά, γυναίκες με καπέλα και ομπρελίνα και άντρες που γράφουν ποίηση.

Το κείμενο μοιράστηκε στους μαθητές του τμήματος και καθένας τους έφτιαξε από ένα δισέλιδο του βιβλίου.

Το Σάββατο 14/9 στον χώρο της έκθεσης θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής κόμικς ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ των Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλη από τις Εκδόσεις Τόπος. Βραβευμένο σαν το καλύτερο βιβλίο κόμικ για το 2013, είναι μια συλλογή από διασκευασμένα σε μικρές ιστορίες κόμικς, έργων μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών του 19ου και του 20ού αιώνα που είχαν σχέση με τον χώρο του φανταστικού.