Top 200 Comic Book Covers by Comicdom.gr

daredevil-v1-220th-cover-fog-by-david-mazzucchelli

Ένα εξώφυλλο μπορεί να λέει μια ιστορία, ή να εστιάζει σε μια ουσιώδη λεπτομέρεια. Να είναι μία ρεαλιστική απεικόνιση, ή μια μεταφορική, καθαρά συμβολική. Να παντρεύει ταιριαστά το λογότυπο και τα λοιπά στοιχεία με την εικονογράφηση, έτσι ώστε να προκύπτει κάτι πραγματικά ενιαίο, ένα στιγμιότυπο στο χρόνο, μια μοναδική εικόνα.

Φέτος, η καθιερωμένη πλέον συνήθεια των συντακτών και των συνεργατών του Comicdom.gr να αποχαιρετούν τη χρονιά, έρχεται με τη μορφή της λίστας των πιο αγαπημένων εξωφύλλων όλων των εποχών, από όλα τα είδη, τις χώρες και τις σχολές. Σε καμία περίπτωση, δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτά είναι τα “καλύτερα εξώφυλλα” που υπάρχουν εκεί έξω. Αυτά που διαλέξαμε και ψηφίσαμε είναι η τελική επιλογή χιλιάδων προτάσεων από τον κάθε ένα ξεχωριστά, από μια ομάδα 22 ατόμων. Κρατήσαμε όλοι τη λογική, ότι δεν ψηφίζουμε και την ιστορία, αλλά μόνο το ίδιο το εξώφυλλο, ως αυτόνομο έργο.

Αυτό είναι που μας άρεσε στην ιδέα του Top 200 Comic Book Covers: Ότι δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει τα comics, για να απολαύσεις μια λίστα με όμορφα εξώφυλλα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει αύριο, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, με την απλή παράθεση των εξωφύλλων που κατέλαβαν τις θέσεις 200-181. Kαθημερινά θα δημοσιεύεται και μία νέα 20άδα, μέχρι να φτάσουμε στα 100 πρώτα, όπου και ξεκινάμε να παρουσιάζουμε αναλυτικά τις επιλογές μας, ενώ τη Δευτέρα 31/12 θα σας παρουσιάσουμε την κορυφαία δεκάδα.

Καλή διασκέδαση, και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις δικές σας προτάσεις!