Νέες Εκδόσεις & Επανεκδόσεις της Jemma Press Στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Jemma Press θα βρίσκεται στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 8-11 Μαΐου και στις αποσκευές θα βρίσκεται μία νέα έκδοση και μια επανέκδοση. Πρόκειται για τα ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ και ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ OMNIBUS.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στην Έκθεση, θα διοργανώνονται signings στο περίπτερό της. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ στο παρακάτω δελτίο Τύπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις εκδόσεις της.

DRACOFOINIKAS_COVER_AΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ OMNIBUS
(Πρώτη ανατύπωση)

Κείμενα & Σχέδια: Γιάννης Ρουμπούλιας
352 Σελ. Α/Μ.
Τιμή: 15,00 €
ISBN: 978-960-6732-97-3

Κυκλοφορία: Στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (8-11 Μαΐου)

Μετά την επιτυχία της αριθμημένης έκδοσης που εξαντλήθηκε στο Comicdom Con Athens 2014, η Jemma Press σας παρουσιάζει την πρώτη ανατύπωση του άλμπουμ του Γιάννη Ρουμπούλια “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα Omnibus”. Η έκδοση αυτή δε θα είναι αριθμημένη και θα περιλαμβάνει όλα τα τεύχη (1-12) που είχαν εκδοθεί, αλλά και το επικό φινάλε με 54 νέες σελίδες από τα ανέκδοτα τεύχη 13 και 14.

Μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη πάθη, μηχανορραφίες, μαγεία και ξέφρενη δράση στο μυθικό κόσμο του Έλεμπρος.

Στον κόσμο του κόμικς “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”, το μυθικό Έλεμπρος, βασίστηκε και η βραβευμένη ελληνική ταινία φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος”, σε σκηνοθεσία Θάνου Κερμίτση.

 

HARACOMATA_COVERΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ

Κείμενα: Τάσος Ζαφειριάδης
Σχέδια: Πέτρος Χριστούλιας
96 Σελ. Δίχρωμο.
Τιμή: 7,50 €
ISBN: 978-618-5116-04-0

Πρώτη κυκλοφορία: Στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (8-11 Μαΐου)

“Καλωσορίσατε στην Οδό Γάγγραινας, ένα γραφικό χαράκωμα του Δυτικού Μετώπου με μαγευτική θέα στο Ύψωμα 35, ένα τυπικό μέρος για να περάσει κανείς τον Μεγάλο Πόλεμο.

Οι «κάτοικοι» της Οδού Γάγγραινας βρίσκονται συνεχώς σε αναβρασμό. Ασκήσεις, επιθέσεις, αναφορές, αγγαρείες… Σύντομα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στα χαρακώματα από τους εχθρούς: η λάσπη, τα ποντίκια, οι λοχίες και η… ποίηση.

Όταν έρχεται η ώρα, η επίθεση για 8η φορά στο Ύψωμα 35 είναι σχεδόν ανακουφιστική”!

Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

Στο πλαίσιο της επετείου των εκατό χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το γαλλικό κόμικς: «LES GODILLOTS» των Olier και Marko (εκδόσεις Bamboo) και το κόμικς: «Χαρακώματα: Ιστορίες από την Οδό Γάγγραινας» των Τάσου Ζαφειριάδη και Πέτρου Χριστούλια (εκδόσεις Jemma Press).

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑÏΟΥ 2013, 21:00 – 22:00, HELEXPO,
Αίθουσα θεματικής έκθεσης «Ευρώπη: Ταυτότητα και Ετερότητα», περίπτερο 13.

Συμμετέχουν:
– ο MARKO (Marc ARMSPACH), εικονογράφος του κόμικς «Les Godillots».
– ο Τάσος ZAΦΕΙΡΙΑΔΗΣ, σεναριογράφος του κόμικς «Χαρακώματα».
– ο Πέτρος ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ, εικονογράφος του κόμικς «Χαρακώματα».

Συντονίζει: ο Πέτρος ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ, συγγραφέας, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, o εικονογράφος MARKO θα υπογράψει αντίτυπα του «Les Godillots» στο σταντ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, stand 53), ενώ οι Τάσος ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ και Πέτρος ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ θα υπογράψουν αντίτυπα του άλμπουμ τους «Χαρακώματα» στο περίπτερο της Jemma Press (περίπτερo 13, stand 57).