PREVIEWS PICKS (JUNE 2014)

diamond-previews-june-2014-coverΑυτές τις ημέρες υποδεχόμαστε το καλοκαίρι, αλλά σε δύο μήνες θα υποδεχόμαστε μια νέα φουρνιά από ενδιαφέροντα και μη comics! “Και πώς θα ξέρουμε, όλη μέρα στην παραλία, ποια είναι τα ενδιαφέρονται και ποια τα μη;”, θα ρωτήσετε. Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι Βασιλεία Βαξεβάνη και Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

Ξεφυλλίζοντας το νέο κατάλογο των PREVIEWS, οι δύο συντάκτες του Comicdom.gr κατέληξαν στις προτάσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν mainstream και indie comics. “Και manga;”, θα ρωτήσετε ξανά. Αυτά φαίνεται πως ακολούθησαν την παράδοση που θέλει ελάχιστες προτάσεις ενδιαφέροντων comics κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και απουσιάζουν από τις προτάσεις μας. Ίσως ο Σεπτέμβριος να φέρει περισσότερες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

BLUE PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί κανείς να ξεδιαλέξει στο PREVIEWS αυτό του μήνα από τις σελίδες των… μεγάλων. Το κακό είναι αυτό ακριβώς. Το ότι πάντα κάτι υπάρχει να αδειάσει τις τσέπες σου και να προστεθεί στο Pile of Shame σου. Τι λέτε; Ξεκινάμε;

death of wolverineDEATH OF WOLVERINE #1 ,#2,#3,#4 (Marvel, pgM. 1, $4.99)
Ή αλλιώς το χειρότερα κρυμμένο μυστικό των comics. Και καλά classified. Ακόμα και άσχετος με comics κόσμος με ρώταγε: “Ρε, πεθαίνει ο Wolverine;”. Τι να απαντήσεις στο δύσμοιρο τον άσχετο; Παρόλο που η Marvel διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι είναι οριστικό, κανείς δεν την πολυπιστεύει. Μια φορά, εμείς σε μια σειρά εβδομαδιαίων τευχών θα παρακολουθήσουμε το θάνατο (σνιφ) του πολυαγαπημένου μας ήρωα. Ζωή σε λόγου μας!

ORIGINAL SIN #8 (Marvel, pgM. 3, $3.99)
Το storyline φτάνει στο φινάλε του και μαζί έχουμε πολλά tie-ins σε όλο το Marvel Universe, από το Spider-Man μέχρι το Daredevil. Έχω μια γενική ιδέα για το τι συμβαίνει στο storyline αυτό και τώρα που ολοκληρώνεται μπορεί και να το χαζέψω. Πάντως, από όλα τα tie-ins μου άρεσε το εξώφυλλο του Bachalo για το UNCANNY X-MEN #25.

X-MEN #18 (Marvel, pgM. 75, $3.99)
Η… κοριτσίστικη παρέα αλλάζει χέρια! Τη σκυτάλη από τον Brian Wood θα πάρει ο Marc Guggenheim. Αν το όνομα σας λέει κάτι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι παρακολουθείτε την τηλεοπτική σειρά ARROW – η οποία είναι και καλή. Και αυτό, γιατί ο εν λόγω κύριος είναι executive producer και writer της σειράς. Ενδιαφέρον (είπε και ανασήκωσε το φρύδι).

comics-the-strain-the-night-eternalSTRAIN: THE NIGHT ETERNAL #1 (Dark Horse, pg. 32, $3.99)
Μετά το STRAIN: THE FALL έρχονται τα μεθεόρτιά του που είναι και εξαιρετικά τραγικά. Το STRAIN το διάβασα και σας είχα πει και για αυτό. Ο David Lapham παραμένει στο τιμόνι, μαζί με τον Mike Huddleston στο σχέδιο. Ε, τi; Στη μέση θα την αφήσω την υπόθεση; Να μη μάθω το τέλος;

DARK HORSE PRESENTS 2014 #1 (Dark Horse, pg. 34, $4.99)
Η βραβευμένη ανθολογία επιστρέφει δυναμικά! Μαζί της επιστρέφουν και οι Geof Darrow και Frank Miller με τα BIG GUY και RUSTY THE BOY ROBOT, μεταξύ άλλων. Καλό μου ακούγεται.

POP #1 (Dark Horse, pg. 51, $3.99)
Το ότι τα pop είδωλα είναι κατασκευάσματα μιας τεράστιας βιομηχανίας το ξέρουμε. Απ’ ό,τι κατάλαβα, εδώ αυτό το “κατασκευάσματα” το παίρνουν λίγο κυριολεκτικά. Ωραίο το εξωφυλλάκι, με έψησε και η υπόθεση. Για να δούμε.

loverboysLOVERBOYS HC (Dark Horse, pg. 69, $19.99)
Gilbert, Gilbert, Gilbert! Αχ! Ένας άνδρας τα φτιάχνει με την πρώην δασκάλα του, την ίδια ώρα poy τρία κορίτσια ετοιμάζονται να δηλητηριάσουν τη μικρή πόλη της Lagrimas. Μόνο ο Gilbert.

MULTIVERSITY #1 (DC, pg. 81, $4.99)
Αν σου πω ότι κατάλαβα και πολλά από όσα μας διαλαλεί η εταιρεία, θα σου πω ψέματα και δεν το θέλω. Αυτό που στα σίγουρα κατάλαβα είναι ότι το γράφει ο Grant Morrison και αυτό είναι κάτι αξιομνημόνευτο. Κατά τα άλλα, αν κατάλαβα καλά η σειρά θα περιλαμβάνει έξι περιπέτειες και δύο ιστορίες για να μπούμε στο setting στο Multiverse της DC και γι’ αυτό η εταιρεία μας αραδιάζει ένα σκασμό χαρακτήρες και σπεύδει να μας καθησυχάσει ότι θα περιλαμβάνει και guide.

BATMAN #34 (DC, pg. 107, $3.99)
To Zero Year τελείωσε. Και τώρα είναι η ώρα για μια νέα περιπέτεια. Έτσι ο Batman θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν καλά κρυμμένο δολοφόνο στο Gotham. Και όλα αυτά, σε σχέδιο Matteo Scalera που από το εξώφυλλο και μόνο καταλαβαίνω πόσο του πάει ο χαρακτήρας.

the fade outLITTLE NEMO: RETURN TO SLUMBERLAND #1 (IDW, pg. 156, $3.99)
Το είχαμε ανακοινώσει με ενθουσιασμό – και γιατί όχι; Eric Shanower  και Gabriel Rodriguez αναβιώνουν την υπέροχη σειρά για κάθε ηλικία. Την περιμένω πως και πως. Φαίνεται απλά πανέμορφο. Η μια από τις δύο σίγουρες, 100% επιλογές μου.

THE FADE OUT #1 (Image, pg. 192, $3.50)
Και αυτή είναι η δεύτερη 100% επιλογή μου. Η Image ξεκινάει μια πενταετή συνεργασία με δύο από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, τον Ed Brubaker και τον Sean Phillips, και αυτό είναι το πρώτο δείγμα. Παλιό καλό noir, όπως μόνο ο Brubaker ξέρει να φέρνει στα comics, με το απίθανό σχέδιο του Phillips που δείχνει το ταλέντο και στο εξώφυλλο.

GREEN PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Αν και οι καλοκαιρινοί μήνες είναι συνήθως φτωχοί, όσον αφορά στα ενδιαφέροντα comics, αρχίζω να πιστεύω ότι οι φετινοί θα αποτελούν εξαίρεση, έως κάποιο βαθμό τουλάχιστον. Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα, λοιπόν, σε αυτό το PREVIEWS και χρειάστηκε να απαρνηθώ και μερικά, ώστε να μη γράψω ένα κατεβατό χιλιάδων λέξεων στις προτάσεις μου. Αρκετό ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζουν οι all ages κυκλοφορίες σε αυτό το τεύχος, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Αλλά τις περισσότερες θα πρέπει να τις αναζητήσετε μόνοι σας. Όπως, άλλωστε, και τις manga κυκλοφορίες, από τις οποίες καμία δεν τράβηξε το ενδιαφέρον μου, με αποτέλεσμα ο Κώστας Λαμπρόπουλος να περιμένει ακόμη μάταια τις προτάσεις μου, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

sip-kidsSiP KIDS #1 (Abstract Studios, pg. 248, $4.99)
Και για του λόγου το αληθές, ο Τony Moore επαναφέρει τους ήρωες του STRANGERS IN PARADISE, αλλά στη μορφή εξάχρονων παιδιών! Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Francine, Katchoo, David και οι υπόλοιποι στο SiP KIDS είναι σαφώς λιγότερο σοβαρά και υπόσχονται γέλιο και “awww” στιγμές. Υποθέτω, δηλαδή…

GOD IS DEAD: THE BOOK OF ACTS #ALPHA & #OMEGA (Avatar Press, pg. 266-267, $5.99)
Η Avatar μας προτείνει δύο ανθολογίες, με ιστορίες βασισμένες στη σειρά της GOD IS DEAD (μία από τις δύο σειρές με το GOD στον τίτλο τους που θα ήθελα να τσεκάρω – η άλλη είναι το GODLAND). Δε θέλω να σας τις προτείνω χωρίς επιφυλάξεις, γιατί έχω αρκετές. Υποθέτω, όμως, πως αν σας αρέσει η σειρά ή το μερικές φορές δήθεν προβοκατόρικο στιλ της Αvatar, μπορείτε να αποκτήσετε και τις δύο άφοβα. Στην πρώτη, μάλιστα, συμμετέχει και ο Alan Moore. Οπότε, αν ανήκετε στους πιστούς ακολούθους του, οι παραπάνω γραμμές που μπήκα στον κόπο να γράψω δεν έχουν καμιά σημασία για εσάς.

terminal_hero_1TERMINAL HERO #1 (Dynamite Entertainment, pg. 305, $2.99)
Η Dynamite συνεχίζει να εξασφαλίζει κάποια εξαιρετικά creative teams, όπως μας αποδεικνύει και το TERMINAL HERO (και το CAPTAIN VICTORY παρακάτω, αλλά μην κλέβετε – διαβάστε αυτό πρώτα). Στα συγγραφικά καθήκοντα βρίσκουμε τον Peter Milligan (SHADE: THE CHANGING MAN, X-STATIX) και στα σχεδιαστικά τον Piotr Kowalski (SEX). Η ιστορία, από την άλλη, περιστρέφεται γύρω από τον Rory Fletcher, ο οποίος πεθαίνει από καρκίνο στον εγκέφαλο. Μην έχοντας τίποτε να χάσει, δοκιμάζει μια νέα θεραπεία, η οποία συνοδεύεται από εφιαλτικές παρενέργειες που τον κάνουν να αμφισβητήσει την αξία του ως ανθρώπου και την καλοσύνη του.

CAPTAIN VICTORY & THE GALACTIC RANGERS #1 (Dynamite Entertainment, pg. 312, $3.99)
TNVictory01CovFoxΚαι ο Joe Casey (AUTOMATIC KAFKA, WILDCATS, SEX) στη Dynamite Entertainment, στα ηνία μιας σειράς, στην οποία πρωταγωνιστεί μια από τις δημιουργίες του τρισμέγιστου Jack Kirby: o Captain Victory. Και επειδή μιλάμε για δημιουργία του τιτανομέγιστου Kirby, οι artists της σειράς είναι τρεις: οι Nathan Fox (PIGEONS FROM HELL, DMZ), Jim Rugg (APHRODISIAC) και Ulises Farinas (JUDGE DREDD: CITY OF COURTS).

TARDI’S WWI GIFT BOX SET (Fantagraphics, pg. 342, $39.99)
Τι θα γίνει; Πράσινες σελίδες γράφουμε! Θα δούμε κανένα graphic novel ή μόνο τευχάκια; Θα δούμε και graphic novel και, μάλιστα, διπλό. Η Fantagraphics επανεκδίδει τα εξαιρετικά IT WAS THE WAR OF THE TRENCHES και GODAMN THIS WAR του Jacques Tardis σε ένα box set, κατάλληλο για δώρο, ακόμη και στον εαυτό μας – δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σε αυτό. Η δημιουργική ματιά του Tardis πάντοτε είχε τεράστια καλλιτεχνική και αναγνωστική αξία και ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα (ο Α’ Παγκόσμιος, εξάλλου, κλείνει φέτος την 100ή του επέτειο) αξίζει ακόμη περισσότερο μέσα από αυτή. Η τιμή δυσκολεύει, βέβαια, λίγο την απόφαση, αλλά θεωρώ ότι αξίζει.

SISTERS-PB-Cover_FINALSISTERS (Scholastic, pg. 349, $10.99)
Η Raina Telgermaier μας παρουσιάζει το sequel του SMILE (το οποίο, αν θυμάστε, άρεσε πολύ στη Χαρά Τριανταφύλλου), με τίτλο SISTERS. Το χιούμορ της είναι και εδώ έκδηλο, σε μια ιστορία που η πρωταγωνίστρια αποκτά και μικρή αδερφή.

HENRY & GLENN FOREVER (Microcosm Publishing, pg. 356, $17.95)
Η πρώτη έκφραση που μπορεί να με βοηθήσει να περιγράψω το HENRY & GLENN FOREVER είναι “απόλυτη trollιά”. O δημιουργός Tom Neely έχει βάλει τους Henry Rollins και Glenn Danzig (προσοχή! Τα πλήρη ονόματά τους δεν αποκαλύπτονται ποτέ, οπότε, μπορεί απλά να είμαι εγώ ο κακοήθης) να συγκατοικούν και να περνούν αρκετές στιγμές bromance μαζί. Στον περίγυρό τους βρίσκονται σατανιστές, μέντιουμ, αυστηρές μανάδες και αρκετοί άλλοι διάσημοι του σκληρού ήχου. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία συγκεντρώνει τα τέσσερα τευχάκια της μίνι σειράς, τα οποία περιέχουν διάφορες ιστορίες και εικονογραφήσεις.

Και σκεφτείτε ότι δε θα το έπαιρνα ποτέ χαμπάρι, χωρίς τη βοήθεια του Άρη Κώτση.

maddy_cover-01_sm_lgMADDY KETTLE VOL.1: THE ADVENTURE OF THE THIMBLEWITCH GN (Top Shelf, pg. 384, $14.95)
Αυτό, μου εμπιστεύτηκε διακριτικά το solicitation, είχε κυκλοφορήσει και ως δωρεάν δείγμα στο Free Comic Book Day, αλλά δεν το είδα πουθενά. Αυτά παθαίνεις όταν βάζεις τον ύπνο και τον καφέ πάνω από τα δωρεάν comics και καταλήγεις στο Solaris στις 2 το μεσημέρι…

Πρόκειται για το πρώτο volume μιας ευρύτερης all ages ιστορίας, με παραμυθένιο γράψιμο και σχέδιο. Το δεύτερο, μάλιστα, μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση και πιθανότατα αυτός θα είναι και ο λόγος που ίσως το αποκτήσω.