10 Χρόνια Schoolwave

Πριν μερικές ημέρες, ολοκληρώθηκε και το φετινό μουσικό φεστιβάλ Schoolwave, το οποίο συμπλήρωσε αισίως δέκα χρόνια. Και φέτος, ανάμεσα στις ζωντανές εμφανίσεις των σχολικών συγκροτημάτων και guest ονομάτων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση comics που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Comicdom Press. Δείτε το δελτίο Τύπου για περισσότερα.

10 Χρόνια Schoolwave

Schoolwave 2014

Το Schoolwave έκλεισε δέκα χρόνια! Μπορεί να είναι πολλά για ένα φεστιβάλ που γεννήθηκε και επιβιώνει στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ λίγα για τα χιλιάδες παιδιά που το περιμένουν κάθε χρόνο σαν μια ανάσα ανάμεσα στο σχολείο και το καλοκαιρινό φροντιστήριο.

Στη γιορτή για τα δέκα χρόνια (2-3-4 Ιουλίου, Πλατεία Νερού) ανέβηκαν στη σκηνή του Schoolwave 29 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα και 7 special guests (Αγγελάκας, Δεληβοριάς, Μάρκος των Locomondo, Σάκης των Rotting Christ, Word of Mouth, Tardive Dyskinesia, 1000mods). Από κάτω υπήρχαν κάθε μέρα 3.000 παιδιά που τους υποδέχονταν με τον ίδιο ενθουσιασμό είτε ήταν κάποιοι άγνωστοι πιτσιρικάδες από την Κοζάνη είτε ο Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του. Όπως δήλωσε ο ίδιος: “Μόνο στο Schoolwave σου συμβαίνει να παίζεις μπροστά σε ένα κοινό τόσο καθαρό και αθώο”. Ίσως γι’ αυτό να έπαιξε για μία ώρα αντί για μισή που είχε προγραμματίσει…

Όποιος ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από τη συναυλία, μπορούσε να χαζέψει την έκθεση comics Ελλήνων και ξένων δημιουργών που είχε στηθεί σε συνεργασία με την Comicdom Press ή να συμμετέχει σε τουρνουά ping pong που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ελληνικού.

Πριν την έναρξη του φεστιβάλ κάθε ημέρα, πραγματοποιήθηκαν μουσικά εργαστήρια για νέους μουσικούς στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στα εργαστήρια μίλησαν ο David Lynch (Human Touch), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus) και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (Wedding Singers/ Spectralfire).

Το Schoolwave 2014 πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152166490821701.1073741848.24770471700&type=1
Φωτογραφίες: Γιάννης Δρακουλίδης

Διοργάνωση: Δημιουργική Ομάδα Schooligans
Υποστηρικτής: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Χορηγοί επικοινωνίας: MEGA, MAD TV, MAD Radio 106,2


Schooligans
Official Site:www.theschooligans.gr
Facebook:Periodiko Schooligans A & Periodiko Schooligans B & Schoolwave Page & Schoolwave Group

Twitter:twitter.com/theschooligans
Youtube Channel:youtube.com/schooligans
Vimeo Channel:vimeo.com/channels/schoolwave