“Η Ωραία Και Το Τέρας”: Έκθεση Ζωγραφικής Του Γιώργου Μπότσου

Ο Γιώργος Μπότσος και το Black Duck (Xρήστου Λαδά 9Α) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Η Ωραία και το Τέρας”. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στη γκαλερί του Black Duck, διαρκεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, ενώ αυτή την Τρίτη στις 8 το βράδυ πραγματοποιούνται τα εγκαίνιά της. Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω δελτίο Τύπου.

Έκθεση ζωγραφικής

Γιώργος Μπότσος: «Η Ωραία και το Τέρας»

24 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2015

girl2«Η Ωραία ζει και αναπνέει δίπλα στο Τέρας. Υπομένει, απωθείται αλλά και κολακεύεται στην ιδέα πως μπορεί, ίσως, να βρει την τρυφερή πλευρά του και το εξημερώσει. Σε μια εκδοχή της ιστορίας η Ομορφιά δαμάζει το Ένστικτο.

Σε μια άλλη παραλλαγή του μύθου, το Τέρας είναι αθώο , απλά είναι δέσμιο της φύσης του και η Ωραία κρατάει όλα τα χαρτιά του παιχνιδιού…»

Με έμπνευση από ρόλους και προσωπεία της σχέσης αρσενικού-θηλυκού, ανιχνεύοντας κώδικες πόθου και εξουσίας, ο Γιώργος Μπότσος δημιούργησε μια σειρά από πίνακες (λάδι σε καμβά) και σχέδια σε χαρτί με ακρυλικά χρώματα, που παρουσιάζει στη γκαλερί του Black Duck από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”, στο οποίο δημοσιεύτηκαν επίσης -σε μια εικοσαετία- 60 αυτοτελή κόμικς του.
Όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε την εικαστική δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, συνεργάστηκε -ως εικονογράφος- με περιοδικά ποικίλης ύλης (ΕΥ, Playboy, marie claire, Σινεμά, κ.α.) και ασχολήθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Ακόμη, από το 1991, εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής.
Από το φθινόπωρο του 2000, άρχισε τη συνεργασία του με το κολέγιο τέχνης & design ΑΚΤΟ, όπου διδάσκει κόμικς και διαφήμιση και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Sketch-Comics-Cartoon”.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, ώρα 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2015
Καθημερινές και Σάββατα: 11.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Botsos poster