Τα Δύο Πρώτα Panels Του CCA 2015

Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα panels του Comicdom Con Athens 2015! Στο πρώτο, οι δημιουργοί comics Αποστόλης Ιωάννου, Ηλίας Κυριαζής και Γιώργος Τσιαμάντας μιλούν για τις εμπειρίες τους στο crowdfunding, ενώ στο δεύτερο, οι cosplayers Εύα Κώτσου, Πάνος Γιαννόπουλος και Μαρία Μυλωνά μοιράζονται συμβουλές και μυστικά της τέχνης τους με το κοινό.

panel_crowdfundingΑναζητώντας Τη “Βίβλο” Του Crowdfunding

(Παρασκευή 24 Απριλίου, 15:30, Θέατρο)

Το crowdfunding (ή αλλιώς συμμετοχική χρηματοδότηση) έχει αποδειχτεί σωτήριο εργαλείο, για δημιουργούς ή εκδοτικές που αναζητούν τρόπο να καλύψουν τα δημιουργικά και εκτυπωτικά έξοδα μιας έκδοσης.

Ο Αποστόλης Ιωάννου (ΤΟ ΧΩΡΙΟ), ο Ηλίας Κυριαζής (ELYSIUM ONLINE, MANIFESTO Anniversary Edition) και ο Γιώργος Τσιαμάντας (Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ), οι τρεις Έλληνες δημιουργοί που τόλμησαν να απευθυνθούν στη “βοήθεια του κοινού” και είδαν τα έργα τους να γίνονται πραγματικότητα χάρη σε αυτή, μοιράζονται πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι λειτουργεί στο πλαίσιο μιας καμπάνιας και τι είναι καλό να αποφεύγεται.

Συντονίζει ο Ηλίας Κατιρτζιγανόγλου.

panel_cosplayTips, Tricks, And Useful Information About Cosplay

(Κυριακή 26 Απριλίου, 15:00, Seminar Room 6ος Όροφος)

Η ενασχόληση με το cosplay είναι μια ευχάριστη και δημιουργική μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία για τους περισσότερους. Εκτός από χρόνο, διάθεση, αφοσίωση και χρήματα, χρειάζονται και κάποιες ειδικές γνώσεις πάνω σε αρκετά θέματα που αφορούν στην κατασκευή της στολής, όπως η χρήση διαφόρων υφασμάτων και υλικών, ανάλογα με την περίσταση, η αξιοποίηση των εργαλείων που έχει καθένας στη διάθεσή του, και η δημιουργία των αξεσουάρ που απαιτούνται.

Οι cosplayers Εύα Κώτσου, Πάνος Γιαννόπουλος και Μαρία Μυλωνά, βασιζόμενοι στις γνώσεις και την εμπειρία τους στο χώρο, μοιράζονται συμβουλές και μυστικά με όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο χόμπι.

Η είσοδος στα panels του Comicdom Con Athens 2015 είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.