PREVIEWS PICKS (April 2015)

previews-aprilΠότε ξέρεις ότι έχει μυρίσει άνοιξη; Μην ακούτε τις αηδίες για το άρωμα των λουλουδιών και τον καλό καιρό; Άνοιξη μυρίζει όταν και οι δύο μεγάλες εκδοτικές έχουν δημοσιεύσει τα πλήρη solicitations των μεγάλων events του καλοκαιριού και οι ανεξάρτητες έχουν ετοιμάσει αντίστοιχες κυκλοφορίες για την παραλία.

Οι Θάνος Φιλάνης και Βασιλεία Βαξεβάνη βούτηξαν με αυτοθυσία μέσα στις σελίδες του καταλόγου της Diamond, αφήνοντας στην άκρη κάθε δουλειά που έχουν αυτές τις ημέρες, για να επιλέξουν κάποια από τα comics που θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο και το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω.

Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε!

BLUE PAGES (Θάνος Φιλάνης)

Η Marvel κατέχει περίοπτη θέση στα BLUE PAGES αυτού του μήνα.

Το SECRET WARS, το πολυαναμενόμενο event που θα αλλάξει για πάντα το Marvel Universe όπως το ξέραμε, ξεκινάει, παίρνοντας σβάρνα όλους σχεδόν τους τίτλους της εταιρίας (και ναι, πλέον οι περιγραφές των events γίνονται copy-paste από προηγούμενα events).

Για να μας βγάλει από τον κόπο του να αναφέρουμε κάθε τίτλο ξεχωριστά (διότι είναι πολλοί. Πάρα πολλοί), ή Marvel έχει χωρίσει το SECRET WARS σε τρεις θεματικές κατηγορίες, ή “umbrella brands”, όπως τα ονομάζει:

SECRthorsET WARS: LAST DAYS (Marvel Comics, pgΜ 6-12)
Το Marvel Universe φτάνει στο τέλος του, καθώς το σύμπαν καταστρέφεται. Στους τίτλους του LAST DAYS, παρακολουθούμε το τελευταίο κεφάλαιο στις ιστορίες των τρέχοντων ενσαρκώσεων των χαρακτήρων της Earth-616.

SECRET WARS: BATTLEWORLD (Marvel Comics, pgΜ 14-32)
Στο “ζουμί” του event, οι τίτλοι του BATTLEWORLD μας πηγαίνουν σε έναν κόσμο αποτελούμενο από κομμάτια του κατεστραμμένου multiverse της Marvel, όπου ήρωες από διαφορετικούς κόσμους βρίσκονται αντιμέτωποι μεταξύ τους. Κάτω από αυτό το “umbrella brand” βρίσκονται όλοι οι τίτλοι που περιέχουν σημαντικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πλοκής.

SECRET WARS: WARZONES! (Marvel Comics, pgΜ 34-76)
witch hunter angelaΤέλος, στο WARZONES! (το umbrella brand με θαυμαστικό) μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε λίγο καλύτερα τα επιμέρους σύμπαντα που αποτελούν το BATTLEWORLD και να γνωρίσουμε τους κατοίκους τους.

AGE OF REPTILES: ANCIENT EGYPTIANS #1 (Dark Horse Comics, pg. 54, $3.99)
Καινούργιο κεφάλαιο για το AGE OF REPTILES του Richard Delgado, του ατμοσφαιρικού, βίαιου και πανέμορφα σχεδιασμένου comic, που μιλά στην καρδιά του πεντάχρονου παλαιοντολόγου που όλοι (;) κρύβουμε μέσα μας. Πρόκειται στην ουσία για “βουβές” ιστορίες, στις οποίες ακολουθούμε δεινόσαυρους, καθώς αυτοί κυνηγούν, ταξιδεύουν σε αγέλες και, τέλος πάντων, ασχολούνται με οτιδήποτε κάνει στη ζωή του ένας δεινόσαυρος. Αξίζει, αν δεν σας ενοχλεί η έλλειψη κειμένου.

THE ART OF SATOSHI KON (Dark Horse Comics, pg. 72, $29.99)
Μια ματιά στο artwork του ιδιοφυούς σκηνοθέτη και animator Satoshi Kon, από ταινίες, σειρές και manga, μέχρι το μισοτελειωμένο του project, THE DREAMING MACHINE.

WE ARE… ROBIN (DC Comics, pg. 102, $3.99)
Μια στο τόσο, όταν η DC αποφασίζει να γίνει relevant και να μιλήσει για γεγονότα της επικαιρότητας, προκύπτει κι ένας ανάλογος τίτλος, ο οποίος φυσικά ακυρώνεται μετά από καμιά δεκαριά τεύχη. Το WE ARESTK674330… ROBIN, με τα απαράδεκτα αποσιωπητικά στον τίτλο του είναι μια τέτοια απόπειρα και μας παρουσιάζει την diverse νεολαία της Gotham. Αν δεν παρασυρθεί από το “ηθικό του δίδαγμα”, όπως είθισται σε αντίστοιχους τίτλους των “big two”, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρεπές.

8HOUSE: ARCLIGHT #1 (Image Comics, pg. 202, $2.99)
Το 8HOUSE είναι μία σειρά από mini-series του Brandon Graham (ELEPHANTMEN) που εκτυλίσσονται σε κοινό σύμπαν, με το ARCLIGHT να αποτελεί το δεύτερο installment. Πρόκειται για την ιστορία μιας πριγκίπισσας παγιδευμένης σε ένα τερατώδες, ξύλινο σώμα. Αξίζει να αναφερθούμε και στην πολύ όμορφη εικονογράφηση από την Marian Churchland, η οποία τράβηξε αρχικά την προσοχή μου στον εν λόγω τίτλο.

GREEN PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

tranferenceTRANSFERENCE #1 (Black Mask, pg. 291, $3.99)
Μια μυστική ομοσπονδιακή υπηρεσία έχει στην κατοχή της τεχνολογία που επιτρέπει στους πράκτορές της να μεταφέρουν τη συνείδησή τους στο παρελθόν και να αποτρέπουν τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Colton Moss, πράκτορας σε αυτή την υπηρεσία, θα καταλάβει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του δεν έχουν την αποκλειστικότητα αυτής της τεχνολογίας. Και οποιοσδήποτε γύρω τους μπορεί να είναι ύποπτος. Με μπερδεύουν αυτά τα ταξίδια στο χρόνο, μετά το PREDESTINATION…

FICTION #1 (of 4) (Boom! Studios, pg. 298, $3.99)
Τούτο εδώ είναι πολύ του γούστου μου. Τέσσερις φίλοι βρίσκουν έναν τρόπο να ταξιδεύουν σε άλλα, περίεργα μέρη μέσω κάποιων ιδιαίτερων βιβλίων. Θα μου πείτε, σιγά το πράγμα. Κάθε φορά που εγώ διαβάζω ένα βιβλίο μεταφέρομαι σε έναν άλλο κόσμο. Υποψιάζομαι ότι εδώ κυριολεκτούμε. Όταν δύο από τους φίλους εξαφανίζονται, πέφτει στους ώμους των άλλων δυο το βάρος να λύσουν το μυστήριο.

STRANGE FRUIT #1 (Boom! Studios, pg. 301, $3.99)
J.G. Jones (WANTED, Y: THE LAST MAN) και Mark Waid (IRREDEEMABLE, SUPERMAN: BIRTHRIGHT) συναντιούνται για να μας δώσουν μιαν υπέροχη ιστορία. Ήμαστε στο 1927 και ο Μισσισσιππής πλημμυρίζει κι απειλεί τα πάντα. Ένας άνδρας εμφανίζεται μυστηριωδώς. Σωτήρας ή απειλή; Θεωρώ ότι μπορεί και να αξίζει τον κόπο. Ίδομεν.

towerkindTOWERKIND GN (Conundrum Press, pg. 324, $15.00)
Έχοντας εμφανιστεί ως mini series που ήταν υποψήφιo για Ignatz Award, το TOWERKIND μας μιλά για μια ομάδα παιδιών που ζουν σε μια περιοχή του Τορόντο με πολύ ψηλά κτίρια. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει και αυτά τα παιδιά το ξέρουν μέσα από τις ιδιαίτερες, υπερφυσικές, ικανότητές τους. Ιδιαίτερο είναι και το απλό, αλλά όχι απλοϊκό σχέδιο της Kat Verhoeven και γι’ αυτό θα του ρίξω μια ματιά.

MIKE’S PLACE: A TRUE STORY LOVE, BLUES, AND TERROR IN TEL AVIV GN (First Second (:01), pg. 358, $22.99)
Γιατί; Γιατί είναι First Second και με κλειστά μάτια εμπιστευόμαστε. Και ειδικότερα όταν αποφασίζει να ακουμπήσει θέματα όπως το μεσανατολικό. Το Mike’s place ήταν ένα πραγματικό μέρος στο Τελ Αβίβ, όπου έβρισκαν καταφύγιο όλοι οι “δυτικοί” στην πόλη. Μαζί με αυτούς έβρισκαν καταφύγιο Εβραίοι και Μουσουλμάνοι. Ένα μέρος, όπου όλοι μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά και ανθρώπινα. Όλα αυτά σας τα γράφω σε παρελθόντα χρόνο, γιατί το μέρος αυτό έγινε στόχος επίθεσης αυτoκτονίας. Οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ Jack Baxter και Josh Faudem ήταν στο μπαρ εκείνη την ώρα, με τον πρώτο να τραυματίζεται σοβαρά. Αυτή την ιστορία μας καταθέτουν εδώ.

NOT FUNNY HA HA HC (Fantagraphics, pg. 360, $16.99)
Και μιας και πιάσαμε τα δύσκολα θέματα, ας πιάσουμε ένα ακόμα: αυτό της έκτρωσης. Όχι και πολύ αστείο, έτσι; Δύο γυναίκες, δύο διαφορετικές ιστορίες, δύο διαφορετικές πορείες προς την έκτρωση. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κάποιος πώς άπτεται κανείς ενός τόσο δύσκολου θέματος μέσα από το χιούμορ.

leafLEAF (Fantagraphics, pg. 360, $16.99)
Μιαν ιστορία χωρίς λόγια. Τις εκτιμώ αυτές τις ιστορίες βαθύτατα – ίσως γιατί εγώ δε βγάζω γλώσσα μέσα και με συναρπάζει να βλέπω ότι κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει χωρίς λόγο. Εδώ, στην ιστορία που ξετυλίγεται σαν ένα όνειρο – βλέπε λήμμα αλλοπρόσαλλες εικόνες που θα γκανιάξεις να αποκωδικοποιήσεις – βλέπουμε το όραμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος, όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι εναρμονισμένος με τη φύση.

THE PRINCE GN (Netcomics, pg. 377, $ 29.99)
Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι κάποτε θα διαβάσω τον ΗΓΕΜΟΝΑ του Μακιαβέλλι. Μη σκιάζεστε, δεν είμαι πολεμοχαρής και διψασμένος για εξουσία άνθρωπος. Πιστεύω απλά ότι θα έχει ενδιαφέρον σα σπουδή στην ανθρώπινη κατάσταση. Αλλά μέχρι τώρα δεν αξιώθηκα. Μήπως τώρα που είναι σε comic τα καταφέρω;

tokyo ghoulLION OF RORA (Oni Press, pg. 384, $29.99)
Η αληθινή ιστορία του Joshua Janavel, του Λιονταριού της Rora, που σαν άλλος Braveheart υπερασπίστηκε το σπιτικό, την πατρίδα και τα πιστεύω του. Με κοπιαστική έρευνα από τους Ruth Fletcher Cage και Christos Gage και εξαιρετικό σχέδιο της Jackie Lewis. Δώσε μου τέτοια εποχής και πάρε μου την ψυχή!

TOKYO GHOUL (Viz Media LLC, pg. 425, $12.99)
Μη με ρωτάτε γιατί, αυτό το manga μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ο ντροπαλούλης Ken Kaneki είναι ενθουσιασμένος που θα βγει ραντεβού με την όμορφη Rize. Εκείνη ενδιαφέρεται για το κορμί του. Ναι, μη χαίρεστε. Να το φάει θέλει. Το κορμί του πάντα. Τέλος πάντων, η Rize είναι αιμοβόρο ghoul. Ο Ken είναι τυχερός (;) και σώζεται από αυτήν την επίθεση, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον κάνει το πρώτο υβρίδιο ανθρώπου και ghoul. Με λίγα λόγια είναι ο Blade των ghoul και εδώ παίζει να έχουμε καλούτσικη ιστορία.