Τα Τέσσερα Τελευταία Workshops Του CCA 2015

Το πρόγραμμα των workshops για τις τεχνικές σεναρίου και εικονογράφησης του Comicdom Con Athens 2015 ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των τεσσάρων τελευταίων εργαστηρίων από τους διεθνείς καλεσμένους της εκδήλωσης Barbara Stok, Jordie Bellaire, και Declan Shalvey, και τον Έλληνα εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγκαίρως τις εγγραφές σας!

workshop_kasdaglisPin Me Up! Gotcha Covered!

(Παρασκευή 24 Απριλίου, 16:30, Seminar Room 4ος)

Εξώφυλλα και pin-ups! Σε όρους comic είναι οι εικόνες εκείνες που, από τη μια, πρέπει να εκπροσωπούν επάξια την ιστορία που έχεις δημιουργήσει και, από την άλλη, οφείλουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του περαστικού αναγνώστη.

Ο εικονογράφος Δημήτρης Κάσδαγλης θα παρουσιάσει τα βήματα που ακολουθεί για να φτάσει από μια αρχική ιδέα στην τελική μορφή μιας τέτοιας εικόνας.

 

workshop_stokΗ Δημιουργία Του VINCENT

(Σάββατο 25 Απριλίου, 16:00, Seminar Room 4ος)

Η δημιουργία ενός βιογραφικού graphic novel, βασισμένου σε κάποιο ιστορικό πρόσωπο, απαιτεί από τον καλλιτέχνη που αναλαμβάνει το εγχείρημα, λεπτούς χειρισμούς για την εύρεση της ισορροπίας ανάμεσα στα αληθινά γεγονότα και τη μυθιστορηματική αφήγηση. Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο της βιογραφίας είναι ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και μια εξαιρετικά ξεχωριστή προσωπικότητα…

Η Barbara Stok μας ταξιδεύει στη δημιουργία του graphic novel VINCENT, και αναλύει τις ιστορικές, καλλιτεχνικές και αφηγηματικές επιλογές της.

 

workshop_bellaireΑφήγηση Μέσω Χρωμάτων

(Κυριακή 26 Απριλίου, 13:00, Seminar Room 4ος)

Η χρήση του χρώματος σε μια ιστορία comic είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, με τις επιλογές που γίνονται από τον καλλιτέχνη να πηγάζουν από μια σειρά από επιρροές και προσλαμβάνουσες.

Η βραβευμένη colorist Jordie Bellaire εξετάζει τη χρήση του χρώματος στον κινηματογράφο και την εικονογράφηση και αναλύει το πως το εφαρμόζει στη δική της δουλειά.

 

workshop_shalveyΑνατομία Ενός Εξωφύλλου

(Κυριακή 26 Απριλίου, 14:00, Seminar Room 4ος)

Η διαδικασία δημιουργίας ενός όμορφου εξωφύλλου, απαιτεί μια σειρά πραγμάτων από τον καλλιτέχνη: ικανότητα στην εικονογράφηση, γνώσεις layout, προοπτικής και design, και φυσικά, το σημαντικότερο απ’ όλα, την έμπνευση που θα οδηγήσει στην αρχική ιδέα.

Ο Declan Shalvey ρίχνει μια ματιά σε ορισμένα δικά του εξώφυλλα και παρουσιάζει τα αρχικά concepts πίσω από αυτά.

 

Για να εγγραφείτε στα workshops του Comicdom Con Athens 2015, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr