ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ: 2 Μέρες Πριν..

Δύο μέρες πρίν το φετινό Comicdom Con Athens και έτσι θα κάνω το πιο μικρό κείμενο που έχω κάνει. Σήμερα θα μιλήσω λίγο για το περσινό  con και άλλα τέτοια… Δεν το κάνω για να αποφύγω να καθήσω να γράψω κάτι άλλο, πιο “ενδιαφέρον”, αλλά όταν φτάνει ο καιρός να κατέβω Αθήνα (μάλλον, φέτος που είμαι Κρήτη, “να ανέβω”), τρέχω τόσο πολύ για να ετοιμάσω τα δικά μου για το τριήμερο, να κανονίσω δουλειές και λοιπά, που το μυαλό μου πετάει και δεν γίνεται με τίποτα να συγκεντρωθώ.

Για να μιλήσω για τον όροφο που είναι οι αυτοεκδόσεις/fanzines κλπ, δηλαδή το “δικό μας” όροφο, όπως και πέρσι ήταν καλύτερα απο την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θέλω να ελπίζω πως θα είναι ακόμα καλύτερα από πέρσι. Αν για κάποιο (αδικαιολόγητο) λόγο δεν είχατε έρθει και θέλετε να δείτε για τι μιλάω, μπορείτε  να διαβάσετε εδώ το κείμενο που είχα γράψει μερικές μέρες μετά το Comicdom Con Athens 2014..

Να θυμηθούμε πως πέρσι το βραβείο της καλύτερης αυτοέκδοσης (το αντίστοιχο περσινό Best Self Published Comic), το είχε κερδίσει ο Ηλίας Κυριαζής για το ELYSIUM ONLINE. Φέτος, το αξιο αναφοράς στην εώς τώρα πεντάδα που έβγαλε η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς στις αυτοεκδόσεις (που απο εκεί, στο δευτερο γύρο, βγαίνει και το καλύτερο της χρονιάς), είναι πως στην πεντάδα αυτή ο Αποστόλης Ιωάννου είναι υποψήφιος και για τις δύο περσινές συμμετοχές στην κατηγορία (δύο δικά του απο τα πέντε συνολικά, δηλαδή).

Επίσης, αν θέλετε και δεν έχετε δει τις υποψηφιότητες για τα φετινά Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, πατήστε εδώ και είναι όλες μπροστά σας. Μη ξεχάσετε μόνο πως η ημέρα απονομής των βραβείων άλλαξε (και πολύ καλά έκανε) και μεταφέρθηκε την πρώτη μέρα του Comicdom Con Athens, την Παρασκευή 23/4, στις 21.00!

Να μην ξεχάσω κάπου εδώ να αναφέρω πως για άλλη μία φορά το φτάσαμε στα άκρα με τις συμμετοχές στον όροφο. Ο τρίτος όροφος είναι γεμάτος και μάλιστα γέμισε μέσα σε χρόνο ρεκόρ απο τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι μπορούν οι δημιουργοί να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής στις αυτοεκδόσεις. Κάναμε ότι καλύτερο. Μακάρι να χωρούσαν να έρθουν άλλοι τόσοι…

Επίσης, φέτος είχαμε και κάποιες αλλαγές, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες. Όπως σε κάθε αλλαγή, έτσι και τώρα, άλλοι συμφώνησαν απο την αρχή και άλλοι είχαν τις αντιρρήσεις τους. Προσωπικά, θέλω απλά να γράψω πως, όταν ακούω αλλαγές και εγώ μπορεί να φοβάμαι, αλλά όταν θες να το πας ακόμα πιο πέρα το όποιο θέμα, πρέπει να τις κάνεις κιόλας. Και οι αλλαγές αυτές γίνονται για να το πάμε πιο πέρα (έτσι τουλάχιστον το βλέπω από τη μεριά μου). Άρα, ας ελπίσουμε όλοι πως θα πετύχουν τον στόχο τους. 😛

Τρελά μεγάλη προσμονή, λοιπόν, άλλο τόσο κουραστικό το ταξίδι, πολύ τρέξιμο τις τρεις αυτές μέρες, φιλοξενούμενοι, συνήθως, σε σπίτια γνωστών και φίλων, αλλά στο τέλος το μόνο που θυμάσαι είναι το πόσο όμορφα και ζεστά πέρασες. (Και μετά έρχεται η κατάθλιψη επειδή τελειώσε και άλλα τέτοια, που δεν τα συζητάμε τώρα, αλλά μάλλον θα το αναφέρω στο επόμενο θέμα, μετά το con…)

Αυτά τα λίγα (σαν πολλά μου φαίνονται με δεύτερη ματιά) ήθελα να γράψω και να το κλείσω το θέμα, να ετοιμαστώ γιατι… ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ

Τα λέμε απο κοντά σε δύο μέρες. 😉

ΥΥ

Είχα γράψει πως αυτή η φωτογραφία θα συνοδεύει κάθε χρόνο το κείμενο για τον τρίτο όροφο. Άρα.. 🙂