PREVIEWS PICKS (October 2015)

Prev-oct-2015Μπροστά μας έχουμε το φθινόπωρο, το ανανεωμένο Comicdom.gr (φτάνει η ώρα του!) και δεκάδες επιλογές σε νέες κυκλοφορίες, για τον ερχόμενο Δεκέμβριο (παραδόξως, δεν έχουμε εκλογές, δημοψηφίσματα και άλλα τέτοια – λάθος, ψάχνουν να βρουν πρόεδρο στη Συγγρού!).

Αυτά, όμως, έρχονται σε δεύτερη μοίρα, για καθέναν που ξεφυλλίζει το PREVIEWS αυτού του μήνα. Έχει, άλλωστε, σχεδόν τα πάντα, στα mainstream και στα indie comics. Και αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν οι εκλεκτοί αυτού του μήνα. Οι Θάνος Φιλάνης και Βασιλεία Βαξεβάνη ξεφύλλισαν το PREVIEWS του Οκτωβρίου, έκαναν τις επιλογές τους και σας τις παρουσιάζουν, ώστε να μη χρειάζεται να τραβήξετε κι εσείς όσα τράβηξαν αυτοί!

BLUE PAGES (Θάνος Φιλάνης)

Στα blue pages αυτού του μήνα πρωτοστατεί (ποιος άλλος;) η Marvel, η οποία με το όχι-ακριβώς-αλλά-κατά-βάση-restart της βγάζει ένα σκασμό από #1 τεύχη. Τώρα, όσον αφορά στο αν αυτά τα τεύχη έχουν κάποιο ενδιαφέρον, αυτό το αφήνουμε καθαρά στην δική σας κρίση.

A-FORCE #1 (Marvel, pg. M4, $3.99)
Σε μια επίδειξη λεπτότητας, σπάνια για την Marvel τώρα τελευταία, το γεγονός ότι η A-FORCE είναι μια all-female ομάδα δεν αποτελεί θεματικό πυρήνα του comic ούτε και αναφέρεται ανά δύο προτάσεις στο κείμενο του PREVIEWS.

Πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρουμε, πέρα από το ότι οι She-Hulk, Captain Marvel, Dazzler, Medusa και Nico Minoru, είναι μια ομάδα από αρκετά badass ηρωίδες που αντιμετωπίζουν διαστημικές απειλές.

Totally-Awesome-HulkTHE TOTALLY AWESOME HULK #1 (Marvel, pg. M6, $4.99)
Αν κάτι ξεκαθαρίστηκε στο ALL-NEW ALL-DIFFERENT σύμπαν, είναι πως η Marvel έχει επισήμως ξεμείνει από επίθετα και πλέον απλώς μας τρολάρει. Μα, TOTALLY AWESOME;

Στο καινούργιο HULK, λοιπόν, ο χαρακτήρας που γίνεται μεγάλος και πράσινος δεν είναι ο Bruce Banner, αλλά ο kid genius, Amadeus Cho. Το τι σημαίνει αυτό για τον Bruce, πόσο διαφορετικός θα είναι ο νέος Hulk από αυτόν που ξέρουμε και ποια θα είναι η υποδοχή του από το υπόλοιπο cast των χαρακτήρων της Marvel, μένει να τα ανακαλύψουμε στο πρώτο τεύχος.

GUARDIANS OF INFINITY #1 (Marvel, pg. M8, $4.99)
Στα πλαίσια του ξεζουμίσματος του franchise των GUARDIANS OF THE GALAXY, για να δούμε πόσα λεφτά μπορούν να αποφέρουν, έχουμε το GUARDIANS OF INFINITY, που ενώνει την ομάδα του Star-Lord με τους Guardians από το έτος 3000 και μία τρίτη ομάδα με καινούργιους χαρακτήρες που δεν έχουμε δει ακόμη.

Γράφει ο Dan Abnett, ο οποίος και αξιοπρεπέστατος συγγραφέας είναι και έχει δουλέψει πολλές φορές με αυτούς τους χαρακτήρες στο παρελθόν, οπότε, γιατί όχι;

redwolfRED WOLF #1 (Marvel, pg. M16, $4.99)
Στο RED WOLF, η Marvel παρουσιάζει έναν Ινδιάνο που μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο Ινδιάνο έχουμε δει ποτέ σε ταινία ή comic, αλλά ο στόχος είναι το diversity, οπότε μάλλον μιλάμε για τα καλά φυλετικά στερεότυπα.

Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ολόκληρη συζήτηση για τους λόγους που είναι κακό να επιδιώκει κανείς το diversity με τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά περιμένω πρώτα να βγει το πρώτο τεύχος, για να μπορώ να γκρινιάξω και με στοιχεία.

DEADPOOL & CABLE #1 (Marvel, pg. M33, $4.99)
Ναι, εντάξει, πλέον έχουμε περισσότερους τίτλους DEADPOOL απ’ όσους βγάζει νόημα οικονομικά, λογικά και ηθικά. Αλλά για κάποιο λόγο χαίρομαι που θα ξαναδώ το συγκεκριμένο δίδυμο.

robin war

ROBIN WAR #1 (DC, pg. 72, $4.99)
Τι έγινε λέει; Ο Bruce Wayne δεν είναι πια Batman; Η αστυνομία κυνηγάει πιτσιρίκια που αυτοαποκαλούνται Robin; “Court of Owls” σε ιστορία που δε γράφει ο Snyder;

Εντάξει, προφανώς για κάποιον που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του DC Universe όλα αυτά βγάζουν κάποιο νόημα. Εμένα πάλι, που έχω μείνει λίγο πίσω, με τράβηξε το artwork του εξωφύλλου, από τον Khary Randolph.

THE ROCKETEER: AT WAR! #1 (IDW, pg. 153, $4.99)
Η περιγραφή μας λέει ότι η ιστορία περιλαμβάνει τον Rocketter ενάντια σε Ναζί, στην Ευρώπη του 1942. So what, θα μου πείτε, πού είναι η πρωτοτυπία; Μάλλον πουθενά, οφείλω να ομολογήσω.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο artwork από τον Dave Bullock, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα καλαίσθητο και το οποίο είναι ο λόγος που λογικά θα ρίξω στην επιστροφή του ROCKETEER μια ματιά.

 

GREEN PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

Πλούσιες σε προτάσεις οι πράσινες σελίδες του PREVIEWS. Για πάμε…

Replica #1REPLICA #1 (Aftershock Comics, pg. 246, $ 3.99)
Λίγο-πολύ το έχουμε σκεφτεί όλοι. Να μπορούσαμε να κάναμε μερικά αντίτυπα του εαυτού μας και να κάνουμε τις δουλειές μας λίγο πιο άνετα. Φαντάσου τώρα, να είσαι ο Trevor Carter και να είσαι υπεύθυνος για τη διαγαλαξιακή ειρήνη, γεννημένος στη Γη και περιστοιχισμένος από ηλίθιους. Δε θα το σκεφτόσουν και πολύ. Μόνο που τα πράγματα δεν πάνε καλά και, αντί για μια ρέπλικα, από το μηχάνημα βγαίνουν 49! Από τον βραβευμένο με Eisner συγγραφέα, Paul Jenkins.

DREAMING EAGLES #1 (Aftershock Comics, pg. 249, $ 3.99)
H Aftershock Comics πήρε το όνομά της πολύ στα σοβαρά και αποφάσισε να βάλει στο roster της ένα ακόμα μεγάλο όνομα. Ο Garth Ennis υπογράφει μια σειρά βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας βετεράνος πιλότος της ιστορικής ομάδας Tuskegee Airmen, μιας ομάδας Αφρο-Αμερικανών πιλότων που πολέμησαν και διακρίθηκαν στον Μεγάλο Πόλεμο, αφηγείται τα πάντα στο βουδιστή γιo του. Ακούγεται ενδιαφέρον.

INK BRICK #1 (Alternative Comics, pg. 254, $8.00)
Σας ρωτάω αυτό που ρωτάει και ο εκδότης. Τι είναι η comics ποίηση; Δεν ξέρω την απάντηση και, μιας και μου αρέσουν και η ποίηση και τα comics, λέω να το δοκιμάσω.

Queen of Vampires #1QUEEN OF VAMPIRES #1 (of 7) (Arh Comix, pg. 260, $3.99)
Ελληνική υπόθεση! Στο σενάριο ο εξαιρετικός Αβραάμ Κάουα, στο σχέδιο ο ταλαντούχος Μάνος Λαγουβάρδος και στο εξώφυλλο ο απίθανα σκοτεινός Χρήστος Μαρτίνης. Όλοι αυτοί λένε την ιστορία της σκληρής βασίλισσας των βαμπίρ και του έρωτα που μπορεί να την καταδικάσει.

SNOW BLIND #1 (BOOM! Studios, pg. 276, $3.99)
Μια noir ιστορία στα χιόνια της Αλάσκα. Καλό θα ήταν, όταν μπαίνεις σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να το μοιράζεσαι με τα παιδιά σου. Και αυτό, γιατί τα ρημάδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σε κάψουν. Μια τέτοια ανάρτηση θα κάνει και ο Teddy, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι ο πατέρας του δεν είναι αυτός που νόμιζε.

Jim Henson's The StorytellerJIM HENSON’S THE STORYTELLER: DRAGONS #1 (BOOM! Studios, pg. 279, $3.99)
Εντάξει, δεν παίζει να μην το πάρω. Ας πάρουμε μία-μία τις φράσεις που απαρτίζουν τον τίτλο. Jim Henson: MUPPET SHOW, SESAME STRHE LABYRINTH. THE STORYTELLER: Δεν είναι μόνο η επαγγελματική μου διαστροφή που με οδηγεί στην επιλογή, είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες παιδικές (και, μεταξύ μας, όχι μόνο) σειρές της τηλεόρασης. Dragons: Δράκοι! Και πιο συγκεκριμένα, δράκοι από τις ιστορίες των Ινδιάνων.

PIPPI LONGSTOCKING: THE STRONGEST IN THE WORLD GN (Drawn & Quarterly, pg. 325, $19.95)
Λατρεύω την Πίπη τη Φακιδομύτη! Αυτό το φανταστικό παλιοκόριτσο με τις γλυκές, κόκκινες κοτσίδες έγινε 70 χρονών. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε, από το να δώσουμε λίγα από τα χρήματά μας, για να αποκτήσουμε μια συλλογή με όλα τα comics της δημιουργού Astrid Lindgren;

IzunaIZUNA DELUXE HC (Humanoids, pg. 348, $29.95)
Δεν ξέρω, δε με ενδιαφέρει. Μπορεί αυτή η ιστορία με τα πνεύματα της φύσης και του λύκους που φυλάνε την ισορροπία να είναι πατάτα. Αν και, όποια ιστορία έχει λύκους μέσα, με κάποιο τρόπο καταφέρνει να μου αρέσει. Αυτό που με τράβηξε σε αυτή την έκδοση είναι το απίθανο, όμορφο εξώφυλλο. Αν και το σχέδιο μέσα είναι το ίδιο καλό, τότε πιστεύω θα αξίζει τον κόπο.

ONLY CHILD GN (Swartz & Wade, pg. 371, $19.99)
Ο εκδότης συγκρίνει το ONLY CHILD της Guojing με το THE ARRIVAL του Shaun Tan. Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το έργο αυτό φτάνει στα αριστουργηματικά επίπεδα του THE ARRIVAL, η γλυκιά ιστορία ενός κοριτσιού που χάνεται και ακολουθεί ένα ελάφι σε έναν μαγικό κόσμο μοιάζει πολύ όμορφη και χαριτωμένη. Θα το τσεκάρω σίγουρα.