14η Έκθεση Comics & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Στη Θεσσαλονίκη

Mε τη συμμετοχή και της Comicdom Press

Από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η 14η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών, με τίτλο “Παράξενες Ημέρες”. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι δημιουργοί comics και εκδοτικές, ανάμεσα στις οποίες και η Comicdom Press, η οποία θα φιλοξενεί στο περίπτερό της τις δικές της εκδόσεις, αλλά και αυτές των Εκδόσεων ΚΨΜ. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη
26 – 29 Νοεμβρίου 2015
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ / Jours Étranges!

Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση, ο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής) και η ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών κόμικς Inkorrekt, σε συνεργασία με τoν ιστοτόπο Comic-N-Play, το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Α.Π.Θ. και του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο “ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ”.

Η έκθεση, όπως και τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) και αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχούς θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, που ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Φέτος, θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα περισσοτέρων από 45 Ελλήνων δημιουργών κόμικς- ερασιτεχνών, πρωτοεμφανιζόμενων, επαγγελματιών αλλά και σπουδαστών του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών Comink- τα οποία θα περιλαμβάνονται και στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, την επιμέλεια και διάθεση του οποίου έχει αναλάβει, για μία ακόμη χρονιά, η μη κερδοσκοπική εκδοτική εταιρία Ένατη Διάσταση.

Οι επισκέπτες θα μπορούν, επίσης, να δουν από κοντά την διαδραστική μακέτα-παιχνίδι που ετοίμασε ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., ειδικά για την φετινή διοργάνωση, με θέμα: Το Μακεδονικό Μέτωπο – 1915, με αφορμή την εκατονταετηρίδα από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, θα στηθούν και πολλά ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια επίδειξης και συμμετοχής, όπως και παιχνίδια ρόλων, με ελεύθερη συμμετοχή για τους επισκέπτες και απευθυνόμενα προς όλες τις ηλικίες. Οι επιδείξεις αυτές θα γίνονται από ομάδες που ειδικεύονται στην «τέχνη» του gaming. Στη φετινή διοργάνωση τον ρόλο αυτό ανέλαβαν οι Requiem for Greece και Go.roleplay initiative, η ομάδα Dragon Tale από τις Σέρρες, η εταιρεία Gamecraft, η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego Hellas (παρουσία του πρωταθλητή και προέδρου της Σταύρου Σεκερτζή), καθώς και η επιχείρηση Playhouse , αλλά και οι εταιρείες σχεδίασης επιτραπέζιων παιχνιδιών Alcyon Creative και Purple Games.

Από το απόγευμα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου (ωράριο λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 22.00 μ.μ.) θα λειτουργεί bazaar εκδοτικών οίκων και εξειδικευμένων στα κόμικς καταστημάτων, με ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προσφορές και ευκαιρίες για τους επισκέπτες. Στο φετινό bazaar συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Ένατη Διάσταση, Comicdom Press και Add Art καθώς και η Λέσχη Φίλων Κόμικς, αλλά και τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip και Cosmic Realms. Συμμετέχουν επίσης τα καταστήματα Anime House, Ε-fantasy, Otakustore.gr, Blitz, Digital Fantasy, Angrynerd.gr και Ηobby Games, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει διακεκριμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ειδικές εκδηλώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:
www.comic-n-play.gr

Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 821 231, www.ift.gr
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 22.00 μ.μ.
Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, ώρα 20.00 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!