Pencil Head #1

The secret life of the American freelancer
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pencil Head #1

Writer/ArtistTed McKeeverPublisherImage Comics

Ο Ted McKeever είναι ιδιαίτερος δημιουργός. Δεν μιλάω μόνο για το εντελώς προσωπικό σχεδιαστικό στιλ, το οποίο, μολονότι μοιάζει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project, εντούτοις διατηρεί μια “je ne sais quoi” που το καθιστά αδιαμφισβήτητα “McKeeveresque”. Μιλάω κυρίως (ή έστω εξίσου) για τη μοναδική σεναριακή προσέγγιση του δημουργού, σε όλα τα topics, είτε πρόκειται για τη δυστοπική industrial αλληγορία του METROPOL, για το superhero δοκίμιο του EDDY CURRENT, ή για μια απλή ιστορία ενός comic book freelancer.

Απλή είπα; Scratch that! Το PENCIL HEAD είναι κάθε άλλο παρά μια απλή ιστορία. Μέσα από την καθημερινότητα του Poodwaddle, ενός σχεδιαστή comics που αντιπαθεί τους υπερήρωες (και ακόμη περισσότερο τα deadlines), ο McKeever μιλάει, με λίγα λόγια και χωρίς ευθείες αναφορές, για πολλά από τα στραβά της comic βιομηχανίας, χωρίς όμως να γίνεται διδακτικός, να κάνει “πολεμική ρητορική”, ή έστω να προβαίνει σε απροκάλυπτη σάτιρα. Οι παραλληλισμοί και οι αναφορές βγαίνουν αυθόρμητα, μέσα από την ίδια την ιστορία και τους διαλόγους του Poodwaddle με τον αρχισυντάκτη του, τη ρεσεψιονίστ της εκδοτικής, τον κολλητό του, και την stripper στο μαγαζί όπου συχνάζουν. Και όλα αυτά, μαζί με actual ιστορία, με χαρακτήρες, ανατροπές, μυστήριο, γραφικούς τρελούς στο μετρό, ακόμη και τέρατα… Χαμός, λέμε.

Το PENCIL HEAD #1 είναι ένα comic που, απλά, δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ίσως θα μπορούσα να πω ότι μοιάζει με comic του Ted McKeever, αλλά ακόμη και αυτή η σύγκριση θα ήταν “οριακή”. Σίγουρα, όμως, μοιάζει με μια πρώιμη υποψηφιότητα για τη λίστα με τα καλύτερα comics του 2016!